Mens en Dier

De Jonge hoeft zich niet te verantwoorden: ‘Volstrekt ongelofelijk dat dit gebeurt’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Hugo de Jonge heeft iets gedaan wat in een democratie bijzonder vreemd is, want een minister, een dienaar van de Kroon, heeft zich uitgesproken over een column in De Telegraaf van Marianne Zwagerman. Hij vindt die column kwaadaardig en vindt het een schande en verkeerd dat die column een podium krijgt, merkte Kamerlid Martin Bosma (PVV) op in de Tweede Kamer.

“Dat is nogal wat. Stel je voor dat dat in Hongarije of in Polen zou gebeuren. Dan zou iedereen heel boos zijn,” zei Bosma.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij stelde voor om De Jonge uit te nodigen voor het debat over de persvrijheid aanstaande donderdag.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Volstrekt ongelofelijk

Bosma kreeg steun van Wybren van Haga, Derk Jan Eppink (JA21), Caroline van der Plas (BBB) en Gideon van Meijeren (FVD).

“Het is natuurlijk volstrekt ongelofelijk dat dit gebeurt, maar het is wel symptomatisch voor dit kabinet, waarin ook mevrouw Dilan Yesilgöz zit, die Kamerleden nota bene ‘extreemrechts stinkend varkensvet’ noemt. Misschien is het dus wel goed om al die mensen die zich op die manier hebben uitgelaten, uit te nodigen voor dit debat,” zei Van Haga.

Eppink voegde toe: “Ik ben zelf jarenlang columnist geweest. Ik zou niet graag zien dat de minister mij zo de grond in boort.”

Andere aanval op de persvrijheid

Van Meijeren verwees naar de andere aanval op de persvrijheid die we afgelopen weekend hebben gezien, door de algemeen directeur van debatcentrum De Balie, richting een journalist die hem een kritische vraag stelde.

De coalitiepartijen blokkeerden het debat. “Hoewel minister De Jonge zal staan te popelen om hier een rant te plaatsen, denk ik dat het prima is om dit debat te voeren met de verantwoordelijke bewindspersoon,” zei CU-Kamerlid Grinwis.

4.8 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arend
Arend
11 maanden geleden

Samen kunnen deze NL- staat en de oligarchie waarvoor zij alles doen, ook het groitste land- en volkverrad, nu elke regel aan de samenleving opleggen en vervolgens afdwingen. ‘Dankzij’ dit poppenkasttheater wat zich democratische volksvertegenwoordiging durft te noemen, in kamers en regering.

Want ook de rechterlijke macht is gezwicht voor hun indoctrinatie dan wel is gewoon gekocht.

En zolang gaan ze vrijuit: deze hugo, rutte, kaag, kuipers en wat dies meer zij.

Om te kotsen.

Edo Timmermans
Edo Timmermans
11 maanden geleden

Het stukje waar de partijen wel of geen steun geven is erg interessant om te zien: die vrouw van D66 die dedain afstand houdt van Gideon van Meijeren en zonder enige uitleg zegt ‘geen steun’, de laffe manier waarop anderen geen steun mompelen of laf zeggen ‘ik sluit mij aan bij mijn collega —‘, een buitengewoon beschamende vertoning van poppetjes die de steeds beklemmender wordende dictatuur steunen en die van persvrijheid af willen.
De Telegraaf werd na WOII een tijdje verboden, nu lijkt het het enige MSM dagblad te zijn dat nog het fatsoen heeft om een kritische column te durven plaatsen, naast de gebruikelijke MSM propaganda die ze als nieuws brengen.

King of light
King of light
11 maanden geleden

Hugo de Jonge, een gefrustreerd zielig mannetje die zich meteen in zijn kruis aangetast voelt als hij wat kritiek krijgt. En dat is helemaal niet zo verwonderlijk als je loopt te liegen, mensen een gifspuit aansmeert, mensen privé bedreigt met een spuit, niet functioneerde als minister van VWS en nu ook hetzelfde liedje als minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Die het gore lef heeft om een journaliste als mw Zwagerman aan te vallen omdat zij wat kritiek had op zijn werkzaamheden. Het extreemlinkse fascistische Schwabinet waar Hugootje deel van uitmaakt, kent zijn grenzen niet en heeft overal schijt aan en dus zegt men wat men wil en komt er nog mee weg ook.
Het wordt tijd dat dit Schwabinet klapt en dus rechtse oppositie doe er wat aan.

Annette
Annette
11 maanden geleden

Dit ALLES past natuurlijk precies in de dictatuur, waarin wij inmiddels (voor de meeste Nederlanders nog steeds niet zichtbaar) zijn beland.

En dat dit alles mogelijk is, is te danken aan het feit dat de regering volledige steun krijgt van praktisch ALLE media. Met als uitzondering natuurlijk de alternatieve media.

Uiteraard, zoals altijd in iedere dictatuur gebruikelijk is, staan de alternatieve media nu ongelooflijk onder druk. Denk dan onmiddellijk aan ninefornews, maar OOK Ongehoord Nederland, dat “ze” nu ook daadwerkelijk van de buis proberen te krijgen.

Als wij alleen maar moesten opboksen tegen een incompetente regering, dan zag alles er totaal anders uit, maar de werkelijkheid is, dat wij moeten opboksen tegen zéér machtige tegenstanders. En dan bedoel ik natuurlijk het WEF, de EU, de VN en de WHO.

BOVEN deze organisaties staat dan nog een kleine kliek van de ECHTE machthebbers.

DAT zijn diegenen, die opereren in het duister en beschikken over praktisch AL het geld, het voedsel, de energie. Je kunt beter zeggen: over ALLES wat je in het leven nodig hebt.

Er wordt altijd gesproken over: WIJ zijn met meer. Die illusie had ik tot voor kort ook, maar de werkelijkheid zit (helaas) toch wat anders in elkaar.

Wij moeten ook NOOIT vergeten, dat hier een voorbereidingstijd van tientallen jaren aan voorafgegaan is.

In dit verhaal gaat het over de aanval van Hugo de Jonge op columniste Marianne Zwagerman. Zéér kwalijk van een minister om op deze manier te opereren, maar past wel in de tijd waarin wij nu leven.

OOK Wierd Duk wordt schaamteloos aangevallen. En natuurlijk weten wij allemaal nog, wat het demoniseren van Pim Fortuyn heeft bewerkstelligd.

Even off topic:
Gisteren is er dan TOCH een einde gekomen aan 322 dagen op het viaduct boven de A7 bij Bobeldijk.
Om iets over 4 uur ’s middags kwam er een delegatie van politie, boa’s, een hoofd veiligheid van de gemeente Wester Koggenland om ons te sommeren vlaggen, banners weg te halen en zelf ook te vertrekken.
Eerst werd van ons allemaal een foto gemaakt van ons identiteitsbewijs (had ik gelukkig op het laatste moment in mijn broekzak gedaan) en kregen een brief, waarin stond dat wij in overtreding zouden zijn als wij daar bleven staan.
Op straffe van een dwangsom (weet niet precies hoe hoog), die ook nog eens iedere keer verhoogd zou worden.
Uiteraard hebben wij hier maar gehoor aan gegeven, want hier kan je weinig tegen doen.
WEL heb ik nog even aangekaart, dat een groep als Extinction Rebellion schijnbaar maar ongestraft een snelweg kan bezetten en als je een asielfiguur uit het AZC bent je je broek, zonder problemen, kan laten zakken.
Ik heb ook nog gezegd, dat de politie er beter aan zou doen om ECHTE criminelen, zoals dat tuig in Rotterdam, zou kunnen oppakken.
Maar de ECHTE criminelen zijn natuurlijk een maatje te groot voor onze Nederlandse politiemensen. Die vinden het veel gemakkelijker om bezorgde burgers, die nog nooit met justitie in aanraking zijn geweest, aan te pakken.
In ieder geval zijn wij een hechte groep geworden sinds vorig jaar juli. En DAAR zal niets aan veranderen.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x