Buitenland

Syrische regeringsleger in Oost-Ghouta onthaald door juichende menigtes. Deze beelden zul je niet zien in de mainstream media

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na een overeenkomst met het Syrische leger hebben radicale strijders en hun families Oost-Ghouta verlaten. Het transport vanuit de stad Harasta is donderdag begonnen.

Zo’n 30 bussen brachten ze naar de door jihadisten gecontroleerde provincie Idlib in het noordwesten van het land.

Harasta was een bolwerk van militanten die in de streek al jaren worden belegerd. Het is de eerste evacuatie van jihadisten uit Oost-Ghouta.

Juichende menigtes

De Russen zagen toe op de uittocht van de strijders, net als destijds bij de evacuatie van Oost-Aleppo.

Het ging vooral om leden van de beweging Ahrar al-Sham en Faylaq Al-Rahman, groepen met extremistische denkbeelden die steun hebben gekregen van onder meer Saudi-Arabië.

Het Syrische regeringsleger werd in buitenwijk Ayn Tarma in Oost-Ghouta onthaald door juichende menigtes.

Helden

Inwoners van Ayn Tarma, op zo’n drie kilometer van Damascus, gingen de straat op om de honderden regeringstroepen als helden te onthalen.

Pro-Assadstrijders heroverden vorige week de gehele Ayn Tarma-vallei. De militanten en hun familieleden zijn vertrokken richting het noorden.

Sinds het losbreken van een offensief van het regeringsleger van president Assad ondersteund door Russische vliegtuigen begin dit jaar, is nu al 70 procent van Oost-Ghouta bevrijd.

Onderhandelen

Enkel in een aantal steden zoals Douma houden de extremisten nog stand.

Het Syrische regime zou nu ook onderhandelen met Jaysh al-Islam, de enige nog overgebleven extremistengroep in Oost-Ghouta.

Bekijk hieronder de beelden die je niet zult zien in de mainstream media:

Foto: YouTube/Ruptly

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Menigte ??
De koppen zijn te tellen.
Alsof ze daar voor een groepsfoto zijn neergezet.

Nehemia
Nehemia
4 jaren geleden

Het is waar. De mainstreammedia propaganda zal nooit vertellen dat Assad juist grote steun heeft onder het volk. Het zijn die georchestreerde kleurenrevoluties van George Soros geweest die voor de ellende hebben gezorgd. Van a tot z geregisseerde opstanden. De mensen zijn juist gevlucht naar Europa vanwege de gruwelen van IS, maar die zogenaamde andere ‘rebellengroepen’ zoals ze door de westerse pers liefkozend genoemd worden, deden weinig voor hen onder. Het meest gruwelijke is dat IS juist gesteund werd door de Deep State. Ook ons land deed aan dit toneelstuk mee en daar schaam ik me diep voor. Honderdduizenden doden in een land waar vroeger verschillende religies relatief in vrede met elkaar konden leven. Er staat nu bijna geen steen meer op de ander omdat wij zonodig ‘democratie’ kwamen brengen (uiteraard ging het om de olie en om gaspijpleidingen die geborgd moesten worden. Het feestje van de Deep State mislukte, want Vladimir Poetin vond het allemaal niet zo een tof idee. Ik hoop dat het land weer opgebouwd kan worden.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Iemand gisteravond toevallig nog Human/2DOC gezien over de zaak Saleh vs Bush?

2DOC info;

In maart 2003 beginnen Amerikaanse troepen aan de inval van Irak. Doel is het omverwerpen van het regime van dictator Saddam Hoessein van wie wordt gesuggereerd dat hij over massavernietigingswapens beschikt. De Amerikaanse advocaat Inder Comar komt in 2013 in contact met de Irakese Sundus Shaker Saleh die tijdens de oorlog alles kwijtraakte. Hij besluit namens haar een zaak aan te spannen tegen degenen die hij verantwoordelijk houdt voor haar lot en dat van honderdduizenden mede slachtoffers.

Zoals president George Bush, vicepresident Dick Cheney, minister van Defensie Donald Rumsfeldt, minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, veiligheidsadviseur Condoleezza Rice, en staatssecretaris van Defensie Paul Wolfowitz. Het lijkt een onmogelijke opdracht maar na een eindeloze reeks aanklachten besluit een Gerechtshof in Californië eind 2016 de zaak dan toch te behandelen.

De documentaire duurt slechts 17 minuten en ben je op de hoogte waar we aan toe zijn bij een volgende onrechtmatige militaire interventie.

https://www.npo.nl/2doc-kort/26-03-2018/VPWON_1290700

Frans
Frans
4 jaren geleden

Momenteel vind het meest omvangrijke haat zaaien plaats, en dat wereldwijd door westerse mogendheden.
Het demoniseren van Rusland. Op grond van geen bewijzen.
Wilders is nog maar een vage schaduw vergeleken.
Hoe is dit in wiensnaam mogelijk?
Zelfs IJsland doet een duit in het haatzakje. Zijn ze gedwongen?
En…. toch de zo haattochtelijke derde WO komt er niet!!
Er zit wat beters en heel echts aan te komen. nl vrede.
En opruiming van alle duisteren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x