Spiritueel

Studie bewijst leven na de dood

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na een groot onderzoek van de Universiteit van Southampton is geconcludeerd dat iets van ons blijft voorbestaan na onze dood. Bijna-doodervaringen en uittredingen zijn echt en vinden plaats als het lichaam klinisch dood is, luidt het.

Wetenschappers dachten altijd dat het brein na een hartstilstand niet langer dan een halve minuut actief bleef, maar uit het nieuwe onderzoek blijkt dat mensen tot enkele minuten na hun dood nog ervaringen kunnen hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De onderzoekers analyseerden 2060 gevallen van hartstilstand waarbij de patiënt drie minuten of langer dood was verklaard. Van hen kon 46 procent zich ervaringen herinneren die na hun dood hadden plaatsgevonden.

Sommigen vertelden na hun reanimatie dat ze een helder licht hadden gezien of door een gids waren gewenkt. Anderen zeiden dat ze naar het plafond zweefden en daar zagen hoe artsen aan het werk waren.

Een 57-jarige maatschappelijk werker die op de operatietafel ‘stierf’ kon zich alles wat zich in de operatiekamer had afgespeeld levendig herinneren. Het medische personeel bevestigde naderhand dat zijn verhaal klopte. De man had tot twee keer toe een piepje gehoord dat een monitor iedere drie minuten maakt. Zo wisten de onderzoekers dat de man tussen de drie en zes minuten ‘dood’ was geweest.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Resuscitation.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Leven NA “de dood” ?

En als “de dood” nu eens gewoon niet bestaat?
Dan hoef je je ook niet meer druk te maken over wat er na “de dood” komt.

Simpel

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Hoe bewijst dit leven na de dood?
Het bewijst enkel dat tijdens het sterf process de hersenen nog vanalles ervaren voor ze uitdoven.

Buiten dit om ben ik er zeker dat een deel van ons voortbestaat en veranderd (met de beperkingen van de volgende vorm ipv de beperkingen van dit leven).

Is er wetenschppelijk bewijs nodig? En zelfs met wetenschappelijk bewijs. Zal dit echt verandering teweeg brengen? Kijk naar wat er al zeer uitgebreid wetenschappelijk bewezen is. Ondanks de bewijzen weigeren toch bijna de hele mensheid bepaalde feiten te accepteren als deel van het dagelijks leven. We zijn doordrengt van illusie en als het er op aan komt is alleen de illusie die we voor ons zelf creëeren belangrijk voor ons.

Dnnnoz
Dnnnoz
9 jaren geleden

Ja, dit bewijst alles!

Klarinette
Klarinette
9 jaren geleden

Daarom: voorzichtig met het uitnemen van organen!

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x