Homepagina » Paranormaal » Studie bewijst leven na de dood
Studie bewijst leven na de dood

Studie bewijst leven na de dood

Na een groot onderzoek van de Universiteit van Southampton is geconcludeerd dat iets van ons blijft voorbestaan na onze dood. Bijna-doodervaringen en uittredingen zijn echt en vinden plaats als het lichaam klinisch dood is, luidt het.

Wetenschappers dachten altijd dat het brein na een hartstilstand niet langer dan een halve minuut actief bleef, maar uit het nieuwe onderzoek blijkt dat mensen tot enkele minuten na hun dood nog ervaringen kunnen hebben.

De onderzoekers analyseerden 2060 gevallen van hartstilstand waarbij de patiënt drie minuten of langer dood was verklaard. Van hen kon 46 procent zich ervaringen herinneren die na hun dood hadden plaatsgevonden.

Sommigen vertelden na hun reanimatie dat ze een helder licht hadden gezien of door een gids waren gewenkt. Anderen zeiden dat ze naar het plafond zweefden en daar zagen hoe artsen aan het werk waren.

Een 57-jarige maatschappelijk werker die op de operatietafel ‘stierf’ kon zich alles wat zich in de operatiekamer had afgespeeld levendig herinneren. Het medische personeel bevestigde naderhand dat zijn verhaal klopte. De man had tot twee keer toe een piepje gehoord dat een monitor iedere drie minuten maakt. Zo wisten de onderzoekers dat de man tussen de drie en zes minuten ‘dood’ was geweest.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Resuscitation.

[Medisch Dossier]


Vond je dit waardevol? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. Hoe bewijst dit leven na de dood?
  Het bewijst enkel dat tijdens het sterf process de hersenen nog vanalles ervaren voor ze uitdoven.

  Buiten dit om ben ik er zeker dat een deel van ons voortbestaat en veranderd (met de beperkingen van de volgende vorm ipv de beperkingen van dit leven).

  Is er wetenschppelijk bewijs nodig? En zelfs met wetenschappelijk bewijs. Zal dit echt verandering teweeg brengen? Kijk naar wat er al zeer uitgebreid wetenschappelijk bewezen is. Ondanks de bewijzen weigeren toch bijna de hele mensheid bepaalde feiten te accepteren als deel van het dagelijks leven. We zijn doordrengt van illusie en als het er op aan komt is alleen de illusie die we voor ons zelf creëeren belangrijk voor ons.

  16 likes
  • Misschien is het leven wel de illusie en de “de dood” de ontwaking. Ik ben gek op BDE verhalen,heb er honderden gelezen en voor mij is het ook zeker dat onze energie voor altijd blijft stromen. Het raakt mensen vaak diep met wat ze meegemaakt hebben en het veranderd hun hele manier van hoe ze tegen het leven aankijken.Of je het nou wel geloofd of niet geloofd maakt niet zo veel uit, maar kan je zeker aanraden om je te verdiepen in de materie.

   15 likes
   • Ik ben het met je eens Tinus.
    Ik heb zelf een BDE ervaring op driejarige leeftijd gehad.
    Dat is al heel lang geleden maar ik weet er nog alles van af want je vergeet zoiets nooit.

    7 likes
    • alle mensen hebben recht op een eigen mening of er wel of niet leven is na de dood wel neem het van mij aan dat er wel leven is na de dood daar heb ik zeer mooie bewijzen van bij deze weet ik het zekers aan 100 procent geloof er maar in want het bestaat

     0 likes
     • Sh*t, ik wil helemaal geen volgend leven. laat mij maar lekker dood zijn. Nog 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000jaar leven zie ik als een straf!

      1 likes
    • Jullie arme misleide mensen! Jullie, jullie werkelijke identiteit, dat wat je bent in alle eeuwigheid, met jullie unieke Zelf, kan niet doodgaan!

     0 likes
 2. Misleidende titel. Dit bewijst niks over leven na de dood. Er is nog altijd een verschil tussen klinisch dood en biologisch dood. Bij een staat van klinisch dood (het stoppen van hartslag, ademhaling en bloedsomloop) kan de boel nog op gang worden gebracht. De biologische dood is onherroepelijk.
  Wat dit onderzoek bewijst is dat er tijdens de staat van klinisch dood nog bepaalde processen gaande kunnen zijn. Dit is niet het geval bij biologisch dood (behalve dan uiteraard de processen van het vergaan van het lichaam).

  12 likes
  • Er zijn twee verschillen.

   Mensen die een licht zien, dode familieleden etc. welke je inderdaad als een eindigend biologische dood kan zien en mensen die buiten hun lichaam treden, en dan van bovenaf alles zien.
   Mensen die blind waren konden weer zien, doven konden weer horen.
   Dat laatste maakt dat er een overtreffende trap in ons bewustzijn is, een bewustzijn die blijkbaar kan voortbestaan buiten ons lichaam, misschien tot aan de biologische dood van het lichaam, misschien verder…

   5 likes
   • Na mijn BDE in 2004 blijft er voor mij nog maar EEN conclusie over:

    We lijken er altijd maar van uit te gaan dat het bewustzijn “iets” is dat zich IN ons lichaam bevind…vandaar dat men altijd afvraagt wat er met dat “iets” (dat bewustzijn dus) na het stervensproces gebeurt.
    Waarom niet dit uitgangspunt omdraaien?
    Wat als het nu zo is, dat ons bewustzijn zich niet IN ons lichaam bevindt, maar net andersom: Ons lichaam bevindt zich IN ons bewustzijn.

    Zo kijk ik dus naar het leven: Mijn bewustzijn/geest/ziel bevindt zich niet IN mijn lichaam, mijn lichaam bevindt zich IN mijn geest/bewustzijn/ziel

    8 likes
    • Ik heb als mening dat het bewustzijn zich buiten ons lichaam bevindt en dat het verplaatsbaar is in tijd en ruimte, hoe het precies werkt weet ik niet. Op een avond toen ik buiten stond vloog er een vliegtuig over ons huis. (woon vlakbij Rotterdam) Op dat moment hoorde ik: MH17/BH17 en hoorde ik het woord neerhalen. Ik zag een film voor mij waarin een witte raket met rode letters via een boog het vliegtuig raakte. Ik wist dat het een KLM vliegtuig was. Ik weet nog dat ik o nzet was en dacht: dat kan niet, Nederland is niet in oorlog, dat zei ik ook tegen mijn familie. Ik belde mijn broer op en vertelde dit verhaal. Een week later hoorde ik op het journaal dat er een KLM vliegtuig waarschijnlijk was neergestort. Ik riep toen direct, nee hij is neergehaald met een raket. Ik weet dat ik in Nederland niets kan met deze voor-informatie (weer zo’n gek die belt) Ook niet over Alphen a/d Rijn (winkelcentrum) etc. Ik denk dat het bewustzijn in staat is om informatie op te pikken via een trigger zoals een radio of satelliet die iinformatie oppikt. Overigs pik ik ook informatie van mensen op via de TV of via mensen in mijn omgeving. Die komt niet altijd overeen met wat men je wil laten geloven. (interview vrouwelijke helikopterpiloot en 2 militairen die gegijzeld waren) Dus als we het over bewustzijn hebben heb ik daar geen doorsnee mening over. Door bewustzijn te verplaatsen is het mogelijk om filmpjes terug te zien van recente gebeurtenissen ook van de MH17. Wat ik mij wel afvraag is:
     _ als ik dit een week van tevoren zag is dit dan een van tevoren geplande daad?
     _ waarom zie ik dit van tevoren, wie geeft mij deze informatie, mijn bewustzijn?(daar ga ik vanuit)
     _ wat is het doel hiervan dat ik deze informatie 1( a 2 )weken van tevoren krijg.

     3 likes
     • De denkfout die we vaak maken, is dat we DENKEN dat ieder mens zijn/haar eigen individuele bewustzijn heeft.

      Er is maar EEN bewustzijn, en dat bewustzijn trancendeert tijd/ruimte simpelweg omdat tijdruimte voor ons Universele bewustzijn niet bestaat.

      Toen Spaceshuttle Challenger in 1986 explodeerde, had ik op mijn werk een week daarvoor net zoals jij dat had een visioen, gewoon tijdens mijn werk.
      Ik raakte in een soort trance en ik zag opeens HOE het toestel uit elkaar spatte, precies zoals het een week later het in het echt gebeurde.

      Het doel van het verkrijgen van deze info is simpel: Het bewustzijn probeert nu aan jouw rationele geest te laten zien dat het niet gebonden is aan plaats of tijd…..

      Je zult dit de komende tijd wel vaker meemaken, de ene keer kan je wat met dit soort info, de andere keer weer niet.

      Zie dit soort visioenen als onderdeel van jouw innerlijke bewustwordingsproces.

      Houdt er ook rekening mee dat je heel sterk pijnen van een ander aan kan voelen, en zelfs weg kan halen.

      Bewustzijn is ook maar een woordje dat we hebben verzonnen voor “iets” dat we eigenlijk nooit in woorden uit kunnen drukken…

      Sommigen zien Bewustzijn en God als EEN en hetzelfde “ding”….niet zo’n gekke gedachte lijkt mij

      5 likes
     • Bedankt Edwin,

      Pijnen, gevoelens neem ik inderdaad over, (ook op afstand, ik in Nederland een ander in Spanje) En ja pijnen zijn ook weg te halen.

      Als het bewustzijn verbonden is met elkaar wordt alles duidelijk, Dat is dan de reden dat er bij elk mens op aarde informatie open staat. Ben ik wel even blij dat ik dat niet bij iedereen kan en wil zien. (hoezo privacy?) Waarschijnlijk komt daar dan de trigger bij kijken, er moet een verband zijn om de informatie binnen te krijgen.

      Dacht dat ik altijd zo moe was vanwege het slecht af kunnen sluiten, denk nu dat de slechte voeding ook een belangrijke oorzaak is (overal suiker in)

      Het andere vergelijk ik met het zien op afstand, het terugkijken in het verleden om informatie op te halen.
      Het zien in het nu

      De enige beperking is het geloof in het eigen bewustzijn:

      1 likes
  • Ben ik het helemaal mee eens. De titel klopt niet. Het spreekt zichzelf juist tegen! “na de doid”? Niet de dood ( biolologisch) wat er bedoeld wordt is het sluimergebied. Klinisch dood dus.

   5 likes
  • de dood is iets van het lichaam. Je hersenen vertellen je dat je dood kan gaan en daar hebben ze gelijk in want hersenen zonder zuurstof sterven af. Maar de ziel, aha, is een ander verhaal, De ziel neemt alles op wat de zintuigen haar doorgeven en daardoor neemt zij de identiteit aan van het lichaam. Als dus het lichaam sterft en die ziel bevrijd wordt neemt ze het beeld mee van het lichaam en diens ervaringen. Lichaam ziel en geest. Dus wees voorzichtig met wat je gelooft en jezelf vertelt. Schenk aandacht aan het idee van eeuwig leven en de dood zal u niet smaken! Je bent geen toeval of toevallig op aarde! Je bent zeer hoog gecreerd. Voor eeuwig! Ik wens ieder Gods Liefde .

   1 likes
 3. Leven NA “de dood” ?

  En als “de dood” nu eens gewoon niet bestaat?
  Dan hoef je je ook niet meer druk te maken over wat er na “de dood” komt.

  Simpel

  24 likes
 4. Wat een lariekoek in bovenstaand artikel, om te leven heb je een lichaam nodig en aangezien wij mensjes niet eindig leven, leveren we ons lichaam aan het eind van onze reis weer in. Dit wordt ook wel dood gaan genoemd. Yep wen er maar aan. Nadat je je vervoersmiddel hebt in geleverd ben je en leef je niet meer.

  Simpel.

  7 likes
 5. Daarom: voorzichtig met het uitnemen van organen!

  21 likes
 6. Studie bewijst leven na de dood,,studie van de LOI zeker? daar worden we niet wijzer van.

  3 likes
  • @Pietsnot
   In dit geval is de bron de universiteit van South Hampton, die in de ranking van Britse universiteiten in de top 10 zit. Geen slechte bron en naar alle waarschijnlijkheid geen slecht onderzoek, want hier staan reputaties op het spel. Wel mooi om te zien dat de rationele universitaire gemeenschap zich inlaat met dit soort “zweverigheden”. Dat was vroeger ondenkbaar en zeer schadelijk voor je goede naam als wetenschapper. Het besef dat er meer is tussen hemel en aarde begint langzaam door te dringen!

   9 likes
 7. Dit is zo’n onzin verhaal. Die bijna dood ervaringen zijn gewoon een trip! Als je dood gaat komt er een flinke dosis DMT vrij in de hersenen. Alles wat je hiervan herinnert is echt zeker? Zo’n trip geeft visioenen die niet van echt te onderscheiden zijn.

  3 likes
 8. Mensen die hopen op het eeuwige leven na de dood laten zich leiden(lijden) door angst.

  4 likes
 9. Ik geloof zelf wel in leven na de dood en ik hoef daar geen bewijzen voor. Van wetenschappers verwacht ik daarentegen wel bewijzen wanneer ze met een stelling opdraven. Conclusies voldoen niet.

  4 likes
 10. het zou mooi zijn maar leg dan eens uit als je geslapen hebt of buiten westen bent geweest en je totaal niet gedroomd of geen herinnering hebt gehad tijdens dat je weg waart…dat zou dan ook wel eens zo kunnen zijn als je dood bent.

  de mens denkt altijd boven alles te staan op deze aarde, ja zelfs boven zijn eigen dood. misschien moeten we dat maar eens aanvaarden want het is nu niet dat de mens een toonvoorbeeld is van iets wat het verdiend eeuwig te leven he

  4 likes
 11. Nee dood bestaat niet, energie gaat niet verloren het veranderd alleen van vorm .

  Op Discovery was een man in het ziekenhuis in Arnhem die een bijna dood ervaring had , nadien vertelde hij dat hij een moer op de lamp had zien liggen .
  De artsen gingen kijken en inderdaad er lag een moer bovenop de tl verlichting die bovenin die kamer hing in de desbetreffende kamer .

  Als men de waarheid verteld dat er geen DOOD is tegen de mensen dan is het over met de controle want mensen zijn niet bang meer voor de dood en gaan anders leven, dus we worden dom gehouden en in angst zodat we gecontroleerd kunnen worden .

  Sorry ,klinkt niet positief maar is wel de harde realiteit.

  4 likes
 12. Waarom is iedereen zo dol op leven na de dood?
  Ik hoop dat er niets is, dat is altijd het beste.

  Je zal toch miljarden jaren in de hemel God moeten aanbidden, of in de hel de duivel.
  Of duizendenmiljarden jaren in het licht moeten leven.

  En ik wil toch ook echt niet nog 1000x terugkeren op deze aarde en dan vaak een zwaar leven moeten meemaken.

  Dus gewoon niets na de dood, dat is altijd het beste.

  1 likes
  • Als er niets was na de dood was ik zwaar crimineel geworden en was ik nu stinkend rijk. Makkelijk zat. Maar ik geloof in een leven na de dood, of liever gezegd ik voel aan/ervaar dat er meer is dan dit kortstondige verblijf in dit sneue tranendal. Stel dat dit alles was. Waar doe je het allemaal voor? Wat doet dit leven er dan toe? Het is net een slechte B film als je de actualiteiten vanaf de zijlijn bekijkt. Hoe die elite zich misdraagt, het lijkt een slechte act. Ik volg het met stijgende verbazing. Nu weer de totale overname door de U.S. TTIP, Monsanto, hun hoogmoedwaanzin is fenomenaal! Geweldige acteurs ook allemaal.

   http://wakkeremensen.blogspot.nl/2015/03/grote-publieke-aankondigingen-en-nieuws.html

   2 likes
   • Hee dat is raar, een artikel over de grote publieke aankondiging over het einde Khazaren overheersing door Ben Fulford en David Wilcock zou er moeten staan.

    0 likes
  • @ikke: . ja dat zou veel beter zijn. alleen jammer dat het niet zo is

   1 likes
 13. Je zal toch na de dood 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 jaar moeten rondlopen in dat volgende leven en het er niet na je zin hebben!
  Daarom is niets na de dood altijd beter dan iets.
  En laat je niet lijden door angst en onzekerheid.

  3 likes
 14. Mensen die hopen dat er niets is na dit leven zijn korte termijn denkers. Het is niet zo zeer dat ze niet geloven dat er meer is na dit leven maar dan moet je nadenken. En dat is hun sterkste kant niet. Anders dachten ze niet altijd op de korte termijn. Het is simpel gezegd te ver weg voor ze. Ze laten zich volledig door 3D opslokken en denken nooit verder na.

  2 likes
 15. http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/eindeloos-bewustzijn/

  Pim van lommel heeft vele ervaringen gehad met patienten en heeft er onderzoek naar gedaan .

  1 likes
 16. deze studie bewijst niet dat er leven is na de dood maar dat hersenen nog actief kunnen zijn onder extreme omstandigheden

  1 likes
 17. Gekeken naar de natuurkundige wet “behoud van energie” zou het haast wel zo moeten zijn. Ook gezien de mens nog lang niet bekend is met alle vormen van energie. Of dit persé goed nieuws is weet ik dan weer niet. Een eindeloos bestaan of in een willekeur van oneindig incarneren te zitten is een beangstigend idee. Veel beangstigender dan dat het zou stoppen met een absoluut “Niets” . Logischerwijs zou dat absolute “niets” geen absoluut niets kunnen zijn als wij daarin “oplossen” … Hoe dan ook, we blijken screwed te zijn en klaarblijkelijk niet alleen in dit leven waarvan echt niemand weet wat het is, waar het vandaan komt of waar het voor dient….

  1 likes
 18. Ja, dit bewijst alles!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

De Amerikaanse professor Nancy Murphy heeft in ...

Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

Bewijzen bijna-doodervaringen dat bewustzijn onsterfelijk is of ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.