BuitenlandCorona

NOS misleidt over Zweedse coronastrategie: ‘Dit bericht is niet juist’

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zweden ging tijdens de coronacrisis als één van de weinige landen niet in lockdown. Het land nadert groepsimmuniteit en de epidemie bleef beperkt. De media doen er ondertussen alles aan om dit succesverhaal te ondermijnen. Zweedse coronastrateeg geeft toe: ‘We hadden meer maatregelen moeten nemen’, kopte de NOS woensdag.

Volgens de NOS had de Zweedse hoofdepidemoloog Anders Tegnell gezegd dat Zweden een andere coronastrategie had moeten hanteren en meer maatregelen had moeten nemen.

Dit is niet juist, aldus de website Viruswaanzin, een groep die een kort geding is begonnen tegen de Belgische en Nederlandse staat wegens de coronamaatregelen. Maurice de Hond en 40 anderen hebben zich hierbij aangesloten.

Uit verband gerukt

Viroloog Tegnell wees erop dat zijn uitlatingen uit hun verband zijn gerukt. “Het enige wat ik wilde zeggen is dat het beleid voor aanpassing en verbetering vatbaar is.”

Hij zei zich te verbazen over de publiciteitsstorm die zijn opmerkingen teweeg hebben gebracht. “Het neigt naar vreugde over het falen van Zweden. Kennelijk wordt ons beleid als een bedreiging gezien,” zei Tegnell, toevoegende dat de Zweden niet van mening zijn veranderd over het gevoerde beleid. “De Zweedse strategie is goed,” citeerde Zweedse publieke omroep SVT hem.

Grootste respect

De viroloog kreeg bijval van de Brit Neil Ferguson, ook wel Professor Lockdown genoemd, die toegaf dat Zweden de uitbraak net als Groot-Brittannië heeft weten te beteugelen, maar zonder draconische maatregelen in te stellen, schrijft de Daily Mail.

Professor Ferguson zei dat hij het ‘grootste respect’ heeft voor het Scandinavische land.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
2 jaren geleden

Website viruswaanzin is een goed initiatief, dan gebeurt er tenminste iets, petitie en kleine bijdrage en wie weet. Ik doe mee, want alleen is maar alleen en dan komen we nergens.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

De (Nederlandse) reguliere media, dat is, denk ik, nog wel de grootste schande deze tijd (en reeds een lange tijd).

Lab
Lab
2 jaren geleden

NOS 😀

https://www.thelocal.se/20200603/tegnell-heres-what-sweden-should-have-done-differently-to-fight-coronavirus

“Tegnell: We still think Sweden’s strategy is good, but you can always do things better”

“UPDATED: State epidemiologist Anders Tegnell has said that comments he made about what Sweden could have done better with the benefit of hindsight should not be taken as a rejection of the entire strategy.”

Lab
Lab
2 jaren geleden

Chinese students die after running in masks

“Two Chinese teenagers died of sudden cardiac arrest last month after running while wearing face masks during physical education classes.”

http://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2020/05/683_289061.html

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x