Bewustzijn

Studie laat zien hoe paddo’s de geest verruimen

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie van het Imperial College London blijkt dat het brein na inname van psychedelische drugs dezelfde activiteit vertoont als tijdens een droom. Het onderzoek kan mogelijk ook verklaren waarom het tijdens een trip voelt alsof je geest zich verruimt.

Tijdens het onderzoek scanden wetenschappers de hersenen van 15 proefpersonen voor en na een injectie met psilocybine, het hallucinogeen dat onder andere in paddo’s wordt gevonden. De activiteit in hersendelen die worden geassocieerd met emotie en geheugen verliep onder invloed van de drug meer gesynchroniseerd.

Dit wijst er volgens de onderzoekers op dat deze hersendelen met elkaar samenwerken. De activiteit in hersengebieden die betrokken zijn bij denken op hoog niveau verliep juist minder gesynchroniseerd. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Human Brain Mapping.

De onderzoekers ontdekten ook dat meerdere patronen van hersenactiviteit mogelijk waren op het moment dat de proefpersonen onder invloed waren. Dat zou het gevoel van de verruimde geest kunnen verklaren; de hersenen hebben meer patronen om te ontdekken.

De patronen van hersenactiviteit die beschreven zijn worden ook gezien bij mensen die dromen. “Mensen die psilocybine nemen, zeggen vaak dat de drug een droomachtige staat creëert,” zei hoofdonderzoeker Robin Carhart-Harris. “Onze bevindingen tonen die ervaring voor het eerst fysiek aan.”

Meer informatie: New study discovers biological basis for magic mushroom ‘mind expansion’

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
spliffy
spliffy
8 jaren geleden

nou leuk en aardig 🙂
wanneer word shamanisme weer is een volwaardig beroep?!
we gonna need the shamans! huis tuin en keuken shamanisme is leuk, maar we missen de professionaliteit om met zulke zware middelen om te gaan. het gaat 9 van de 10 keer wel goed, maar waarom geen goede omgevingen bouwen voor zulke rituelen om er alle potentiele potentie uit te kunnen halen? wie start er met een bond op te richten vanuit hier niburu?! XD ik ben voor!

Jack
Jack
8 jaren geleden

Je kunt echt vette ervaringen met paddo’s hebben. Maar je moet er wel voorzichtig mee zijn. Vooral als je iets op je geweten hebt kun je ze beter niet gebruiken. Je kon nog wel s van een dak springen…

luna
luna
8 jaren geleden

lees : Carlos Castenada ” Een aparte werkelijkheid ”
en leer wat het echt impliceert om je geest te (willen/moeten ) verruimen

Nicolas I. Beemster
Nicolas I. Beemster
8 jaren geleden

Er zijn meer gevaren dan voordelen betreft het gebruiken van (soft)drugs. Vooral de jongeren zouden hierover moeten worden geinformeerd. Ik vind het dan niet verantwoordelijk om deze drugs te promoten, alsof het niets is. Want deze vorm van drugs zijn best zwaar en kunnen bijvoorbeeld psychoses veroorzaken. Dit zouden de mensen moeten weten. 🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x