Binnenland

Het demoniseren van Poetin slaat nergens op. Wierd Duk over waarom een schaarse mening op veel weerstand stuit

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Telegraaf-journalist Wierd Duk zag toen hij correspondent in Rusland was een complete wereld instorten. “Ik zag de samenleving criminaliseren. Op de Kaukasus diende de radicale islam zich aan als aantrekkelijk alternatief.”

“Deze ervaring heeft me er alert op gemaakt dat hetzelfde in Europa, en in Nederland, zou kunnen gebeuren als we niet oppassen,” zegt hij in gesprek met het Nederlands Dagblad.

“Er zijn mensen die het overdreven vinden wanneer ik waarschuw voor de radicale islam,” vervolgt hij. “Ik vind hen naïef.”

Racist

Hij ziet dat een deel van de jongere moslims radicaliseert en zich afzet tegen de westerse cultuur.

Duk noemt als voorbeeld de moslima uit Den Haag die een zaak aanspande tegen de school van haar kinderen omdat die vanwege het Offerfeest het fotomoment op school hadden gemist.

En in Rotterdam is een vrouw die bij de politie werkt naar het College voor de Rechten van de Mens gestapt omdat ze vindt dat ze onder werktijd een hoofddoek moet kunnen dragen. “Juridische jihad noemen we dat.”

Hij merkt op dat in radicale moskeeën vrouwen- en homohaat wordt gepredikt en dat je meteen een racist wordt genoemd als je daar iets van zegt.

Nergens op slaat

De journalist werd door talkshows gevraagd omdat hij beweerde dat het demoniseren van Poetin nergens op slaat.

“Rusland vormt in mijn ogen niet een grote bedreiging voor het Westen,” zegt hij. “Dat is een schaarse mening en dan word je al snel gevraagd.”

Toen de vluchtelingencrisis naar Duitsland kwam schreef hij dat de keerzijde van de welkomstcultuur daar, de opkomst van populisme zou kunnen zijn. “Waarvoor ik waarschuwde, is uitgekomen. Maar dat stuitte op veel weerstand.”

Weinig echte nieuwsgierigheid

“Als je geluiden laat horen die schuren, krijg je dat,” licht hij toe.

Duk zegt zich te ergeren aan mensen die niets lezen, zich niet ergens eerst in verdiepen, en dan toch op social media gaan roeptoeteren.

“Ik merk zo weinig echte nieuwsgierigheid in Nederland,” zegt hij. “In Rusland heb ik meer mensen ontmoet die zich echt in zaken wilden verdiepen.”

Foto: Барвенковский Wikimedia Commons

[ND]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
4 jaren geleden

Het feit dat er in het westen zo “weinig echte nieuwgierigheid” is kan in mijn ogen alleen maar verklaard worden doordat we op allerlei manieren mond- of hersendood worden gemaakt.

Als je naar een politicus luistert schakel binnen een minuut uit. Ze zeggen niks, draaien om de hete brij heen, bezigen taal die voor meerdere interpretaties vatbaar is, ze zeggen het één maar bedoelen het ander. Ze laten je achter met het gevoel dat je er niks van snapt, terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om duidelijk te zijn.

Als je kritische vragen hebt over het migratiebeleid wordt je racist genoemd.

Als je onderzoek doet naar “de waarheid” wordt je een “alu-hoedje” of “boze man” genoemd.

Als je al te openlijk vragen stelt over de echte verantwoordelijken van de eerste en tweede wereldoorlog is er een kans dat je in de bak beland.

Als je een succesvol arts bent die natuurgeneeswijzen bezigt wordt je al snel een mafkees of fraudeur genoemd en mag je blij zijn als je niet in een raadselachtige zelfmoord om het leven komt (er staan inmiddels al 80 van dit soort gevallen op de teller).

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stille wapens die worden gebruikt om ons klein te houden, zoals electromagnetische straling, bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen in ons voedsel, fluoridebehandelingen bij de tandarts, idem in je tandpasta, nanodeeltjes van aluminium, barium etc. in de lucht, vaccinaties waar rode bloedcellen van dieren, kwik en allerlei andere “bijzondere stoffen” in zitten die er “logischerwijs” helemaal niet in thuis horen. En als je vragen hebt over onvruchtbaarheid of andere aandoeningen wordt dat standaard beantwoord met “het ligt aan je dna”.

Kortom: we worden bewust afgestompt en zijn daar zo aan gewend geraakt, dat we nu zelf aan meedoen.

Het is te veel. Veel mensen trekken het niet en vluchten om die reden in hun beeldscherm, waar ze nog wel beloond worden voor eenvoudige handelingen.

salvar
salvar
4 jaren geleden

misschien verhuizen naar rusland?

stefan
stefan
4 jaren geleden

Het demoniseren van Poetin

Poetin heeft iets wat onze leiders al lang niet hebben . daarom ben ik compleet afgeknapt op onze politicie
ik heb bij laatste verkizingen voor 2de kamer bijna alle posters van politice partijen verzameld vooral met partijen voorzitter er op en ik heb ze gebruikt als WC papoer met foto naar boven dan weten jullie hoe ik echt over ze denk

peter snijder
peter snijder
4 jaren geleden

wat wierd duk zegt is helaas maar al te waar.
wanneer bovenstaande punten ,die mike aangeeft,naar voren gebracht worden,gaat veelal de kop in het zand,of wordt geloofd wat de nos naar voren brengt.
maar langzaam gloort er licht aan het einde van de tunnel, en begint men wakker te worden.
wierd duk, karskens en niemoller en misschien baudet met zijn fvd kunnen als katalysator werken.
voor de rest afwachten maar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x