Homepagina » Buitenland » Spanningen lopen op: Gooit de EU Nederland eruit? ‘Graag!’
EU

Spanningen lopen op: Gooit de EU Nederland eruit? ‘Graag!’

De Portugese premier Antonio Costa heeft voor verbazing gezorgd omdat hij Nederland wil uitsluiten van EU-akkoorden. Zijn uitspraken suggereren dat Nederland mogelijk uit de EU wordt gegooid, schrijft de Daily Express.

Nederland en het zwaar getroffen Italië stonden tijdens het eurogroep-overleg over financiële noodmaatregelen in de coronacrisis lijnrecht tegenover elkaar.

Minister Hoekstra sprak zich uit tegen eurobonds, overheidsobligaties waarbij de eurozone als geheel geldlener is.

Nederlandse toekomst

Onder grote politieke druk bereikten de Europese ministers van Financiën uiteindelijk toch een akkoord over het financiële hulppakket van ruim 500 miljard euro.

Costa zei dat de poging van Nederland om financiële hulp tegen te houden vragen oproept over de Nederlandse toekomst in de EU.

De Portugese premier vroeg ‘of er lidstaten zijn die uit de EU of de eurozone willen’. “Natuurlijk heb ik het hier over Nederland,” voegde hij toe.

Nog even en het gaat vanzelf

Nadat het akkoord was bereikt, zei minister Hoekstra dat Nederland ‘tegen eurobonds zal blijven’.

PVV en FvD reageren verheugd op de uitspraken van Costa.

“Nog even en het gaat vanzelf. In dat geval moet Duitsland er ook worden uitgeschopt. Einde euro en EU!” zei Europarlementariër Derk Jan Eppink (FvD).

Journalist Syp Wynia twitterde: “Premier van Portugal, groot ontvanger van subsidies, oppert om Nederland – al 25 jaar per hoofd van de bevolking grootste sponsor van de EU – uit EU te zetten omdat we niet enthousiast genoeg zijn over nog meer geld voor Brussel en Portugal. Interessant.”

En PVV-leider Geert Wilders schreef:


[Express]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Justin schreef:

  Europa zal uit elkaar vallen, dat is al tijdens Nebukadnezar /Daniels tijd voorspeld. (Zoek droom over beeld Nebukadnezar)
  Alle grote rijken zijn ten onder gegaan ,.dit laatste “rijk’ zit als leem en ijzer aan elkaar dat plakt niet en zal uiteenvallen.

  • Pjoter schreef:

   Klopt Justin, kijk maar bij de Overwinnaar nu corona straks merkteken
   En het laatste hoofdstuk wat John heeft geschreven hoofdstuk 9 14e en 15e regel
   En ook hoofdstuk 16 de dertiende regel. Dus we krijgen hierna nog 2 pandemieën, welke nog vernietigender zullen zijn. leef basic bio!

 • Spooky schreef:

  GRAAG, LIEVER VANDAAG DAN MORGEN!

  NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT,NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT!!!!! NU GRAAG!!!

 • Gezinusk schreef:

  Wie profiteren van de Corona crisis? | Pieter Lakeman column

  https://www.youtube.com/watch?v=FL5HYqOjvDM

 • Karel schreef:

  Jaaaa, let’s do it. En dan al die fascistische linkse Eurofielen massaal zelfmoord plegen, dan wordt Nederland vanzelf weer een heerlijk land.

 • Bas van Stapelberg schreef:

  Achterlijke Portugees heeft miljarden ontvangen van de Nederlanders. Maar Nederland en de Nederlanders die moeten doorwerken tot hun zeventigste zijn al vanaf het begin de melkkoe van Europa. Begon met de geasfalteerde tolwegen in Frankrijk, volledig betaald door de Nederlandse belasting betaler die op weg naar Zuid Europa ook nog tol moest betalen, dus dubbel op. Dit was slechts één van de misschien wel duizenden voorbeelden.
  Dus schop NL er zeer snel uit kunnen we de vlag ophangen.

  • DenBosch schreef:

   Ik hoop het kerel, baas in eigen huis.
   Maar ben bang dat dit niet gaat gebeuren met dit kabinet, en rutte heeft veel zieltjes gewonnen de laatste tijd dus ben bang dat dit zo blijft, of ze moeten ons eruit gooien dat zou het mooiste zijn.
   Ben dan wel benieuwd naar franske z’n reactie 😂😂

  • H.J. schreef:

   De resultaten van het thee drinken en vertroetelen van de cultuur verrijkers, heeft dit weekend in Amsterdam wederom plaats gevonden.

   Een aantal door Wilders benoemde gasten, gingen weer helemaal door het lint, incl het bespugen van twee vriendjes.

   Kom op Burgemeester doe je werk.

   NEXIT dan is de uitzetting ook te regelen.

   • Gekke Pietje schreef:

    Nederland als MELK KOE laten ze echt niet gaan of Nederland moet volhouden niets te dokken en zelf maar opstapt Ajuu, aufwieder sehen, au revoir en Goodbye

  • Henk schreef:

   Jippie, graag vandaag nog.

 • mike schreef:

  Ja, logisch dat ze ons eruit willen gooien. Ze hebben in al die jaren zo veel geld van de noordelijke landen ontvangen dat ze het helemaal nooit meer kunnen terug betalen met hun belabberde zelfdiscipline. Daarom gooien ze ons er nu maar liever uit zodat ze zich aan hun morele en financiële verplichtingen kunnen onttrekken. Stelletje lamzakken!

 • Arwijn schreef:

  Mooi zo!!!!!!!!!!!!! Opdonderen uit deze onverkozen derde rijk wannabe regering!
  Geef het land terug aan de biologische landbouw, en opsodemieteren met de Climate Change bullshit ook. Er is zoveel VERSCHRIKKELIJKE troep die over ons word uitgestrooid dezer dagen.
  Het is tijd voor een serieuze revolutie tegen de Satanische Autocraten Club, ook hier in Nederland.

 • H.J. schreef:

  Laten we in Nederland gewoon de lijn van het VK kiezen.

  RUTTUP en NEXIT.

 • Hoop schreef:

  Ach allemaal voor de bühne.

  • Rob schreef:

   @Hoop. Kort en krachtig de enige juiste reactie.

   Er zijn in het verleden echter al diverse bronnen geweest die aangaven dat de EU niet bedoeld is te blijven bestaan. Dat kan ook niet met het huidige banken systeem. Da is gedoemd in te storten. Dus de EU volgt dan vanzelf. Er zijn ook berichten geweest dat de EU moet instorten om tot een wereld orde te komen. Daarnaast was er een tijdje geleden zo’n malloot die zei dat het leger ingezet moet worden om het corona virus te bestrijden. Stel dat de EU inderdaad uit elkaar valt,da n is dat nog niet het einde van alle shit dat gaande is. Er verandert pas werkelijk iets als mensen stoppen met het wachten op een redder of zich afhankelijk blijven opstellen van dominante heersers en de mens zelf verandert, van binnen. Verandering moet UIT de mens komen, niet van buitenaf. En zolang dat niet gebeurt, verandert er (ook) niets. Daarom is in wezen ALLE nieuws zinloos als de mens niet zelf verandert.

 • MdeFilosoof schreef:

  Ik ben volstrekt geen voorstander van de EU, maar dit is helaas wel precies wat de super elite wil. EU moet uit elkaar vallen. Niet om de soevereiniteit per staat weer te respecteren maar om de weg vrij te maken voor 1 wereldregering. Normaal eens met wildera en baudet, maar kunnen ze niet inzien welk gemeen spel wordt gepseeld. Straks moeten we betalen voor de NWO of WHO.

 • Exegese schreef:

  De illusie dat ze Nederland vrijwillig uit de EU laten vertrekken wegens het niet onmiddellijk instemmen van het rond strooien van geld is mogelijk nog groter dan de illusie dat we na deze corona crisis nog ooit terug gaan naar het leven er voor. Het wordt tijd dat mensen wakker worden en eindelijk de voet dwars gaan zetten i.p.v. alles voor zoete koek te slikken. Het is nu er op of er onder wees je daar bewust van. Dit soort van afleidingsmanoeuvres zijn het zand wat in onze ogen gestrooid wordt. Terwijl 5G en de vaccinatie campagne in stelling wordt gebracht om ons voorgoed het zwijgen op te leggen in every possible way.

 • Harry schreef:

  Op het moment dat Duitsland om is over de Eurobonds gaat Rutte echt wel tekenen. Rutte is een robot, als je het programma kent weet je ook wanneer hij Ja zegt en Nee.

  If Merkel=yes then Yes
  Else
  If Merkel =no then no
  Else do ImitateWilders

 • Koddebeier schreef:

  Graag uit de EU…. Nu de Zuidelijke landen Nederland niet als geldautomaat kunnen gebruiken om eindeloos geld te pinnen willen ze Nederland uit de EU, Nou Graag, bij voorbaat DANK !!!!

 • kuus schreef:

  Wel graag alle schulden eerst terug betalen dan zijn we 1 juni nexit .

 • nou en! schreef:

  als dat lukt,stuur ik een bosje bloemen naar antonio costa!!!

 • Straalmans schreef:

  Dus blijft Nederland voor eeuwig plakken aan Duitsland? Waarom dan niet overwegen om de 53ste staat van de VS te worden? Of zijn we dat al stiekem?

 • wolfje schreef:

  Laat dat klootjesvolk vooral de illusie van democratie.

 • Henk schreef:

  Jippie, graag vandaag nog.

 • Ton schreef:

  Na het filmpje met de hoofdredacteur van het AD, Hans Nijenhuis, zie je zulke stukjes toch heel anders. Die “halleluja” stukjes over Mark Rutte zijn volledig georkestreerd.

  “Luister, we kunnen Wilders ook premier maken, je doet het via ons!”

  kijktip
  https://twitter.com/_Frummel_/status/1249113523361402880

  De media bepaalt blijkbaar in Nederland de politiek. Het Belgische Mediahuis, eigenaar van het AD, de Volkskrant, Trouw, Parool, en de NRC bepaald dus meer dan alleen de publieke opinie. Besef dat ieder abonnement op één van deze kranten er één teveel is!

 • Wieneke schreef:

  Zo gaat dat met de welvaart.Het zijn Mafia praktijken
  Vroeger had je Bonny en claid je wist wat ze deden
  Nu gebeurd het er achter
  Geld en macht maakt alles kapot

 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Tests Nederlands coronavaccin stilgelegd: proefpersoon ziek

  De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson is ...

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  >