Binnenland

FBI lanceert nieuw onderzoek naar Clinton Foundation. Wat gaat er gebeuren met Hillary?

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gerechtelijke diensten in de VS hebben een nieuw onderzoek opgestart naar onwettige activiteiten bij de Clinton Foundation. Dat heeft het Amerikaanse politieke blad The Hill van verschillende bronnen vernomen.

De FBI-agenten van Little Rock, waar de instelling van de Clintons gevestigd is, hebben afgelopen maand minstens één getuige ondervraagd en de komende weken worden er nog bijkomende onderzoeksdaden verwacht.

Het onderzoek spitst zich toe op zaken die zich voorgedaan zouden hebben toen Hillary Clinton nog minister van Buitenlandse Zaken was (2009-2013).

Gunsten

Er wordt meer bepaald nagegaan of zij politieke gunsten beloofde of verleende aan donoren van de stichting.

Mogelijk zouden beslissingen van de regering-Obama op die manier gunstiger zijn uitgevallen voor de financiers van de liefdadigheidsinstelling van Bill en Hillary Clinton.

Daarnaast zou ook worden nagegaan of de belastingwetgeving wel gerespecteerd werd door de Clinton Foundation.

Persoonlijk gebruik

Zo zouden bezittingen waarvoor de stichting een belastingvrijstelling kreeg, mogelijk aangewend zijn voor persoonlijk gebruik.

Het is niet de eerste keer dat de stichting van de Clintons in opspraak komt. Gerechtelijke diensten hebben verschillende malen onderzoek verricht naar politieke gunsten die aan de donoren verleend zouden zijn.

Spekken

Ook is al nagegaan of de liefdadigheidsinstelling niet gebruikt wordt om de campagnekas en de bankrekeningen van de Clintons te spekken.

“Iedere keer opnieuw is de Clinton Foundation blootgesteld aan politiek gemotiveerde beschuldigingen, en ieder keer opnieuw blijken deze beschuldigingen vals te zijn,” zo reageert Craig Minassian, de woordvoerder van de stichting.

Nick Merrill, de woordvoerder van Hillary Clinton, stelt dan weer dat het onderzoek enkel bedoeld is om de aandacht af te leiden van Trumps ‘banden met Rusland’.

Foto: Elisfkc Wikimedia Commons

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
5 jaren geleden

De Clinton Foundation (Haïti is niet genoemd), deel van pedofielennetwerken, het e-mailschandaal.
Mwah, alleen dat al zorgt dat ze hangt. En manlief erbij. Die kan nog wat oorlogsmisdaden aan het rijtje toevoegen. En als we dan toch bezig zijn, het uit de weg ruimen van getuigen en mensen die ze in de weg stonden tijdens hun lange “carrière”.

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Alles daar in de VS is corrupt.

Peter
Peter
5 jaren geleden

Dat werd hoog tijd.
Is weer eens iets anders dan het bashen van Trump.
Ben benieuwd naar de afloop en of wij er nog iets van horen bij onze oude trouwe NOS.

Antonio B
Antonio B
5 jaren geleden

Laat ze het echte werk maar onderzoeken, Pedogate/Pizzagate.. De Clintons zijn bijna blind te verbinden met grootschalige (satanistische) pedofilie. Hun vriend Joe ‘Creepy’ Biden kan er ook wat van om nog maar te zwijgen over de broertjes Podesta.

Optiefen met die viespeuken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x