Bewustzijn

Succesvol door je te vervelen

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als iemand zegt dat hij of zij zich verveelt wordt dat vaak als minder positief gezien. Verveling heeft niet zo’n goede goede reputatie, want zodra mensen zich vervelen wordt er al snel gedacht dat men niks omhanden heeft en men geen nuttige of zinvolle dingen te doen heeft.

Vele studies tonen aan dat verveling een gebrek aan prikkels inhoudt, wat tot frustratie en vermoeidheid kan leiden. Maar recent onderzoek toont aan dat verveling juist de creativiteit bevordert en mensen naar een diepere betekenis en tevredenheid stuwt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In één van deze recente studies ontdekten de onderzoekers Karen Gasper en Brianna Middlewood van de Pennsylvania State University dat deelnemers die verveeld waren, het beste scoorden bij onderzoeken naar creativiteit en dat zij meer ontspannen waren dan de deelnemers die niet verveeld waren.

Hoe creatiever, hoe succesvoller

Creatief denken heeft veel voordelen voor zowel je persoonlijke als zakelijke leven. Het heeft niets met ‘denken’ te maken, want om creatief te zijn zul je als eerst je gedachten moeten stoppen. Een goed moment om dat te doen is als je je verveelt.

Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, zegt hierover: “Het is juist het stoppen van gedachten, waardoor creativiteit de ruimte krijgt en naar buiten kan komen. Hoe meer we creatief willen denken, hoe minder het lukt. Willen we creatief zijn, dan zullen we dus een manier moeten aanleren om onze gedachten even tot stilstand te brengen.”

Creatief denken stelt iemand in staat om snel met meerdere ideeën of inzichten te komen. Zodra iemand geoefend is in creatief zijn, zullen deze creatieve ingevingen vanzelf blijven komen. Creatief ‘denken’ maakt iemand tot een probleemoplosser, omdat er oplossingen voor problemen bedacht kunnen worden die anderen niet bedenken. Onconventionele oplossingen kunnen op deze manier leiden tot groot voordeel, omdat alles in een ander daglicht bekeken wordt.

Verder is gebleken dat creatieve mensen bijna niet te stoppen zijn. Creativiteit werkt ook als voortstuwende kracht, zodat creatieve mensen goede resultaten en doelen realiseren.

Lejeune zegt dat iedereen een enorme hoeveelheid creativiteit in zich heeft. Het probleem zit hem echter in welke mate we dit blokkeren met onze bewuste gedachten.

Eén van de beste manieren om snel supercreativiteit te ontwikkelen is door enkele keren te luisteren naar een hypnosesessie. Met een dergelijke sessie, die je thuis kunt doen, krijgt creativiteit de ruimte om naar buiten te komen.

Om het fenomenale effect van grote creativiteit zelf te kunnen ervaren biedt Trancewerk alle hypnosesessies uit de categorie ‘Creativiteit’ nu tijdelijk aan voor slechts tien euro per stuk.

Klik hier om toegang te krijgen tot jouw enorme creativiteit.

Bronnen:
Trancewerk
Self Growth Within
Fast Company

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Wat een verschrikkelijke ONZIN! Verveling is een teken van depressie, niet creativiteit.
Technisch gezien zou niemand zich ooit hoeven te vervelen, maar als je geen zin meer hebt in de dingen die het meest voor de hand liggen om te gaan doen, en je geen zin hebt of het niet aan durft om iets nieuws te proberen, dan ga je je dus vervelen omdat er niks over blijft waar je zin in hebt.

Pete Del Fina
Pete Del Fina
8 jaren geleden

Ik heb onlangs mijn eigen tekstverwerker geprogrammeerd, het technische gedeelte, niet een grafische interface. Wel incl. wordcount, paragraphcount etc. Goh, eerst naar Word gekeken en ontdekken dat een nieuw document altijd met een (eternal) hard return begint. Je kan dus alleen maar characters INVOEGEN. Dat scheelt… Er zaten 2 systemen in mijn hoofd: o.a. absolute en relative lines. Dus ik had gelijktijdig versie a en b. Nou, had geen tijd om me te vervelen…

BGJL
BGJL
8 jaren geleden

Verveling op lang termijn werkt tegen je verveling op korte termijn is bevordelijk voor je creativiteit. Veel mensen zijn zoveel beinvloed door impulsen van buitenaf dat ze zich vervelen na 5 minuten wachten op de bus oid en dan pakken ze gelijk hun mobiel erbij om de tijd te doden en de verveling tegen te gaan.

Ik woonde een seminar bij van John Cleese de komiek en die verwoorde het perfect. Zijn creativiteit komt naar boven wanneer hij rustig in het park zit op een bankje en relaxed. Het geduld opbrengen om 20 minuten de verveling tegen te gaan en dan komen nadat alle impulsen van buitenaf verdwenen zijn komen de creatieve ideeen vanzelf opborrelen. Het helpt zelf doe ik het ook regelmatig.

new atheist world order
new atheist world order
8 jaren geleden

Ik verveelde me wezenloos tijdens het lezen van dit artikel.

Back to top button