Buitenland

Aanslag olietankers was valse vlag-operatie om Iran te framen. Britse politiek analist spreekt zich uit

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De recente aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman waren ‘valse vlag-aanslagen’ gericht tegen Iran, zo heeft een Britse politiek analist gezegd.

“Dit was overduidelijk een valse vlag-aanslag,” zei Rodney Shakespeare in een interview met Press TV. “Het heeft er alle schijn van dat men probeert Iran de schuld te geven.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Amerikaanse leger gaf vrijdag een video vrij waarin te zien zou zijn hoe leden van de Iraanse Revolutionaire Garde een niet-geëxplodeerde zeemijn zouden weghalen van een olietanker.

Uitgesloten

De beelden moeten de beschuldiging van de Verenigde Staten kracht bijzetten dat Iran achter de aanvallen zit.

Uit een internationaal onderzoek van de Emiraten, Noorwegen en Saoedi-Arabië naar de aanvallen vorige maand op vier olietankers, bleek dat duikers explosieven hadden aangebracht op de schepen.

Volgens Shakespeare is het uitgesloten dat Iraanse duikers de aanslagen hebben uitgevoerd.

“Dat ze zo hoog op de zijkant van het schip zijn geplaatst wijst er mogelijk op dat de Israëli’s, Saoedi’s of Amerikanen hierachter zitten,” zei hij.

Onthuld

Hij zei dat een duiker een zeemijn niet zo hoog op de zijkant van een grote olietanker kan plaatsen. “Dat is gewoon niet mogelijk,” zei hij.

Iemand moet de zeemijn zo hebben geplaatst dat hij zou worden onthuld, aldus Shakespeare.

Hij wees er verder op dat de bemanning van één van de tankers iets wat leek op een granaatwerper op het schip zag afkomen.

Ook Londen beschuldigt Iran ervan achter de aanvallen op de olietankers te zitten. Groot-Brittannië heeft dit volgens Shakespeare gedaan om de VS te behagen.

Aangemoedigd

“O! Het moet Iran wel zijn, simpelweg omdat de Amerikanen dat zeggen. Iedereen weet dat de Amerikanen niet langer kunnen worden vertrouwd,” zei hij.

“Ze verbreken beloftes en liegen dat ze barsten,” vervolgde hij.

Shakespeare zei dat de regering-Trump graag oorlog wil voeren in het Midden-Oosten, en wordt aangemoedigd door Saoedi-Arabië en Israël.

[Press TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ja, dat was natuurlijk een inkoppertje. Vandaag publiceerde Nu.nl ook al dat dat ze meer uranium hadden dan er was afgesproken in het akkoord. Welk akkoord? Iran komt gauw aan de beurt, daar hoef je niks voor geleerd te hebben!

William
William
4 jaren geleden

Het net rond Iran sluit zich.. en net als Iraq word er een fals flag gelanceerd waardoor de vlam in de pan slaat.. het zijn maar een handjevol psychopaten die dit allemaal verzinnen.. waarom kunnen de miljarden mensen die “GEEN” oorlog willen deze psychopaten niet hun mond snoeren? De kracht ligt in de massa.. er moet iemand opstaan die een kettingreaktie aanwakkert om deze terreur, want dat is het, uit te schakelen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Ja wat Jeff zegt klopt. Een inkoppertje van de bovenste plank. Alleen die foto’s al zijn lachwekkend. Precies op dat moment de camera’s laten draaien. Wat een mislukte humor van de Amerikanen. Dit is zo vers hrikkelijk NEP. Zelfs Jules de Korte trapt er niet in.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Ook met Iran zijn het de geopolitieke belangen van westerse oligarchen die een land de nek pogen om te draaien. Jegens landen die niet willen meewerken om hun olie en het gas voor bodemprijzen aan westerse oligarchen te verkopen. Dergelijke landen worden op allerlei manieren in een kwaad daglicht gesteld. Zo werd de Iraanse garde al eerder bestempeld als een terreurbeweging. En geboycot door de VN zoals als met zoveel landen gebeurde. Neem Venezuela om vervolgens de schuld in de schoenen te schuiven van de regering van het betreffende land als het uit de hand loopt. Zodat ze een reden hebben om er binnen te vallen. Dan kunnen ze weer zeggen dat die mensen onze hulp nodig hebben. Zo plaatsen ze overal een voet tussen de deur. Same game, zelfde draaiboek.

Echter als de VN boycotten niet hadden plaatsgevonden was er niks met de bevolking van Venezuela aan de hand geweest. Daar zit het hem in. De terreur komt al een eeuw lang van westerse oligarchen uit het zogenaamde democratische vrije westen. Het vrije westen die de vrijhandel uitvond maar dan wel volgens hun spelregels. En wie niet meewerkt word onder druk gezet. Het is het waar fascisme begint.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x