Homepagina » Buitenland » Aanslag olietankers was valse vlag-operatie om Iran te framen. Britse politiek analist spreekt zich uit
Aanslag olietankers was valse vlag-operatie om Iran te framen. Britse politiek analist spreekt zich uit

Aanslag olietankers was valse vlag-operatie om Iran te framen. Britse politiek analist spreekt zich uit

De recente aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman waren ‘valse vlag-aanslagen’ gericht tegen Iran, zo heeft een Britse politiek analist gezegd.

“Dit was overduidelijk een valse vlag-aanslag,” zei Rodney Shakespeare in een interview met Press TV. “Het heeft er alle schijn van dat men probeert Iran de schuld te geven.”

Het Amerikaanse leger gaf vrijdag een video vrij waarin te zien zou zijn hoe leden van de Iraanse Revolutionaire Garde een niet-geëxplodeerde zeemijn zouden weghalen van een olietanker.

Uitgesloten

De beelden moeten de beschuldiging van de Verenigde Staten kracht bijzetten dat Iran achter de aanvallen zit.

Uit een internationaal onderzoek van de Emiraten, Noorwegen en Saoedi-Arabië naar de aanvallen vorige maand op vier olietankers, bleek dat duikers explosieven hadden aangebracht op de schepen.

Volgens Shakespeare is het uitgesloten dat Iraanse duikers de aanslagen hebben uitgevoerd.

“Dat ze zo hoog op de zijkant van het schip zijn geplaatst wijst er mogelijk op dat de Israëli’s, Saoedi’s of Amerikanen hierachter zitten,” zei hij.

Onthuld

Hij zei dat een duiker een zeemijn niet zo hoog op de zijkant van een grote olietanker kan plaatsen. “Dat is gewoon niet mogelijk,” zei hij.

Iemand moet de zeemijn zo hebben geplaatst dat hij zou worden onthuld, aldus Shakespeare.

Hij wees er verder op dat de bemanning van één van de tankers iets wat leek op een granaatwerper op het schip zag afkomen.

Ook Londen beschuldigt Iran ervan achter de aanvallen op de olietankers te zitten. Groot-Brittannië heeft dit volgens Shakespeare gedaan om de VS te behagen.

Aangemoedigd

“O! Het moet Iran wel zijn, simpelweg omdat de Amerikanen dat zeggen. Iedereen weet dat de Amerikanen niet langer kunnen worden vertrouwd,” zei hij.

“Ze verbreken beloftes en liegen dat ze barsten,” vervolgde hij.

Shakespeare zei dat de regering-Trump graag oorlog wil voeren in het Midden-Oosten, en wordt aangemoedigd door Saoedi-Arabië en Israël.

[Press TV]


Vond je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Het net rond Iran sluit zich.. en net als Iraq word er een fals flag gelanceerd waardoor de vlam in de pan slaat.. het zijn maar een handjevol psychopaten die dit allemaal verzinnen.. waarom kunnen de miljarden mensen die “GEEN” oorlog willen deze psychopaten niet hun mond snoeren? De kracht ligt in de massa.. er moet iemand opstaan die een kettingreaktie aanwakkert om deze terreur, want dat is het, uit te schakelen.

  23 likes
 2. Ook met Iran zijn het de geopolitieke belangen van westerse oligarchen die een land de nek pogen om te draaien. Jegens landen die niet willen meewerken om hun olie en het gas voor bodemprijzen aan westerse oligarchen te verkopen. Dergelijke landen worden op allerlei manieren in een kwaad daglicht gesteld. Zo werd de Iraanse garde al eerder bestempeld als een terreurbeweging. En geboycot door de VN zoals als met zoveel landen gebeurde. Neem Venezuela om vervolgens de schuld in de schoenen te schuiven van de regering van het betreffende land als het uit de hand loopt. Zodat ze een reden hebben om er binnen te vallen. Dan kunnen ze weer zeggen dat die mensen onze hulp nodig hebben. Zo plaatsen ze overal een voet tussen de deur. Same game, zelfde draaiboek.

  Echter als de VN boycotten niet hadden plaatsgevonden was er niks met de bevolking van Venezuela aan de hand geweest. Daar zit het hem in. De terreur komt al een eeuw lang van westerse oligarchen uit het zogenaamde democratische vrije westen. Het vrije westen die de vrijhandel uitvond maar dan wel volgens hun spelregels. En wie niet meewerkt word onder druk gezet. Het is het waar fascisme begint.

  17 likes
 3. Mensen geloven hun overduidelijke leugens niet meer, het spel is uit ! Hun kunstjes zijn hun effect kwijt, de mensen krijgen het eindelijk een beetje door.

  5 likes
  • Was dat maar waar… de meeste mensen geloven nog steeds in wat de MSM ze voorschoteld..

   5 likes
   • Zelfs de m.s.m. kan al niet anders meer dan door te laten schemeren dat er wederom leugens in het spel zijn. Na 9.11, Irak, Libië enz. Kunnen ze niet anders meer. Dat is een teken aan de wand, een soort van publiekelijke schuldbekentenis. De M.S.M. is immers de p.r. van de elite. Zij bepalen wat er vermeld wordt en wat niet.

    4 likes
 4. Ja, dat was natuurlijk een inkoppertje. Vandaag publiceerde Nu.nl ook al dat dat ze meer uranium hadden dan er was afgesproken in het akkoord. Welk akkoord? Iran komt gauw aan de beurt, daar hoef je niks voor geleerd te hebben!

  9 likes
 5. Bas van Stapelberg

  Ja wat Jeff zegt klopt. Een inkoppertje van de bovenste plank. Alleen die foto’s al zijn lachwekkend. Precies op dat moment de camera’s laten draaien. Wat een mislukte humor van de Amerikanen. Dit is zo vers hrikkelijk NEP. Zelfs Jules de Korte trapt er niet in.

  9 likes
 6. Nee nee nee, bull van de grootste orde.
  Iran zit echt volledig achter deze acties en moet keihard gestraft worden.
  Waarom laten we ons zo koeioneren door die achterlijke doctrine?
  Het wordt tijd om onze beschaving te beschermen voor alles en iedereen die dat niet respecteert.
  Ook in ons eigen land wordt het tijd om een vuist te maken tegen die massale fascistische achterlijke religie..

  3 likes
 7. Als je de foto’s op een rijtje zet dan zie je dat het allemaal kletskoek is, nep, geen schip is ooit aangevallen, Photoshop.

  2 likes
 8. Misschien dat de tanker vol was, toen de mijn werd aangebracht en dus dieper in het water lag?

  1 likes
 9. De media(ook wel de anti-Christ) hebben niets geleerd van Irak en ook hier weer wordt Iran ten gunsten van de VS door de media ten nadele bericht gegeven en geschreven.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...

bill gates

Bill Gates: Covid-19 komt in oktober-november in alle hevigheid terug

De Amerikaanse miljardair en softewareontwikkelaar Bill Gates ...