Homepagina » Universum » Superaarde bevat mogelijk vloeibaar water (video)
Superaarde bevat mogelijk vloeibaar water

Superaarde bevat mogelijk vloeibaar water (video)

Sterrenkundigen hebben op 42 lichtjaar van de aarde een planeet ontdekt waar leven zou kunnen bestaan zoals wij dat kennen.

De zogeheten ‘superaarde’ is HD 40307g gedoopt en bevindt zich in de bewoonbare zone, waar de temperatuur dusdanig is dat water niet bevriest of verdampt.

HD 40307g is één van de drie planeten die pas zijn ontdekt in een zonnestelsel waar al drie planeten waren gevonden. Het totaal aantal komt daarmee op zes, aldus Hugh Jones van de Universiteit van Hertfordshire in Engeland.

De ster, HD 40307, is iets kleiner dan onze zon. Astronomen troffen eerder drie superaardes aan rond de ster, waar in alle gevallen vloeibaar water kan bestaan.

De onderzoekers schatten dat HD 40307g tenminste zeven keer zo zwaar is als de aarde en op zo’n 90 miljoen kilometer rond zijn zon draait. De nieuwe studie zal in het tijdschrift Astronomy & Astrophysics verschijnen.

“Dit is een spannende ontdekking en dergelijke zonnestelsels gaan nader worden onderzocht door de volgende generatie grote telescopen,” zei David Pinfield van de Universiteit van Hertfordshire.

Bron: Space.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Zie ook http://www.astronieuws.nl/ 8 november.

charlino
charlino
9 jaren geleden

Water hoeft niet dezelfde samenstelling te hebben als hier op aarde, daar gaat men altijd maar vanuit en 42 lichtjaren weg pffff daar zullen we nooit komen dus wat hebben we er eigenlijk aan, leuk om te weten maar daar blijft het dan ook bij.

laurens
laurens
9 jaren geleden

Word eens tijd dat mensen op de propen komen met het erkennen van daadwerkelijk buitenaards contact!! Niet steeds gissen van dat er mogelijk leven kan zijn!!

stay*strong
stay*strong
9 jaren geleden

[quote name=”charlino” 42 lichtjaren weg pffff daar zullen we nooit komen dus wat hebben we er eigenlijk aan, leuk om te weten maar daar blijft het dan ook bij.[/quote]
volgens mij begin jij ook wakker te worden,wij moeten ons niet bezig houden met t universum,maar met het aardsleven,maar dat is nog niet zo duidelijk in deze wereld ,wij zijn niet voor niets nu hier !!
liefs alle

x

Check Also

coronapas

Engeland stopt met coronapas, Nederland gaat ermee door én breidt uit: ‘Hier klopt niks van!’

Volgende week wordt een groot deel van ...

israël

Israëlische vaccinchef biecht op: ‘We hebben fouten gemaakt’

Uit een Israëlische studie blijkt dat een ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

10
0
We lezen graag je reactie!x