Universum

Superaarde bevat mogelijk vloeibaar water (video)

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sterrenkundigen hebben op 42 lichtjaar van de aarde een planeet ontdekt waar leven zou kunnen bestaan zoals wij dat kennen.

De zogeheten ‘superaarde’ is HD 40307g gedoopt en bevindt zich in de bewoonbare zone, waar de temperatuur dusdanig is dat water niet bevriest of verdampt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

HD 40307g is één van de drie planeten die pas zijn ontdekt in een zonnestelsel waar al drie planeten waren gevonden. Het totaal aantal komt daarmee op zes, aldus Hugh Jones van de Universiteit van Hertfordshire in Engeland.

De ster, HD 40307, is iets kleiner dan onze zon. Astronomen troffen eerder drie superaardes aan rond de ster, waar in alle gevallen vloeibaar water kan bestaan.

De onderzoekers schatten dat HD 40307g tenminste zeven keer zo zwaar is als de aarde en op zo’n 90 miljoen kilometer rond zijn zon draait. De nieuwe studie zal in het tijdschrift Astronomy & Astrophysics verschijnen.

“Dit is een spannende ontdekking en dergelijke zonnestelsels gaan nader worden onderzocht door de volgende generatie grote telescopen,” zei David Pinfield van de Universiteit van Hertfordshire.

Bron: Space.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Zie ook http://www.astronieuws.nl/ 8 november.

charlino
charlino
11 jaren geleden

Water hoeft niet dezelfde samenstelling te hebben als hier op aarde, daar gaat men altijd maar vanuit en 42 lichtjaren weg pffff daar zullen we nooit komen dus wat hebben we er eigenlijk aan, leuk om te weten maar daar blijft het dan ook bij.

laurens
laurens
11 jaren geleden

Word eens tijd dat mensen op de propen komen met het erkennen van daadwerkelijk buitenaards contact!! Niet steeds gissen van dat er mogelijk leven kan zijn!!

stay*strong
stay*strong
11 jaren geleden

[quote name=”charlino” 42 lichtjaren weg pffff daar zullen we nooit komen dus wat hebben we er eigenlijk aan, leuk om te weten maar daar blijft het dan ook bij.[/quote]
volgens mij begin jij ook wakker te worden,wij moeten ons niet bezig houden met t universum,maar met het aardsleven,maar dat is nog niet zo duidelijk in deze wereld ,wij zijn niet voor niets nu hier !!
liefs alle

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x