Natuur en Milieu

Natuur komt op tweede plaats bij Wereld Natuur Fonds

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het blijkt dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) en zijn moederorganisatie WWF veel minder geld uitgeven aan natuurbeschermingsprojecten dan ze beweren.

De organisatie voor bescherming van de natuur geeft daarentegen zeer veel geld uit aan reclame en marketing, zo is te lezen in een rapport van de Groene Rekenkamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Groene Rekenkamer, die de financiën van milieubewegingen tegen het licht houdt en overheidsplannen narekent, stelt dat het WNF de boel bedriegt.

Rookgordijn

“Bijna alle activiteiten bij het WNF heten natuurbescherming,” zei onderzoeker Rypke Zeilmaker. “Campagnes en advertenties die de WNF-visie vermarkten en het promoten van WNF-initiatieven vallen er allemaal onder.”

Zelf beweert het WNF dat 81 procent van de inkomsten naar natuurbescherming gaat, volgens de Groene Rekenkamer gaat het om iets meer dan de helft. Daarmee werpt de organisatie een rookgordijn op.

Publiciteit

Volgens de definitie die wordt gehanteerd beschermt het WNF ook de natuur wanneer er met kinderen gekleed in ijsbeermutsen en -pakken wordt geschaatst op de Jaap Edenbaan onder de campagnetitel ‘IJsbeer in Nood’.

Een woordvoerster van het WNF lichtte in een reactie toe dat alle jaarrekeningen door accountants worden gecontroleerd en dat er zware eisen worden gesteld aan de manier waarop wordt gerapporteerd. Ze voegde toe dat publiciteit en personeelslasten zeker worden gezien als natuurbeschermingswerk.

Eind mei onthulde het Duitse weekblad Der Spiegel nog in een lijvig artikel dat het vooral de grote corporaties zijn die profiteren van het werk dat het WNF doet. In 2009 bedroeg het aantal donateurs van het WNF in Nederland 910.000.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
miles
miles
11 jaren geleden

weinig verrassend… zou hetzelfde ook GELDen voor Greenpeace?

tomaat
tomaat
11 jaren geleden

ja nou noem jullie wat op ja, de Bernhard fonts is het ja en die man is net het tegen over gestelden van natuur op eerst plaats .eerste plaats is mensen oplichten en vuil spel spelen . mensen moeten daar geen geld meer aan besteden . het heeft te veel macht gekregen omdat het groot is ik zit bij een kleintje dier en project .die is teminste eerlijk .

Marlon Brandnetel
Marlon Brandnetel
11 jaren geleden

jaja mensen, eerst doneren ze bakken met zwart geld, waarvan ze dan weer luxe feestjes op luxe boten met luxe eten en drinken bekostigen, ‘elitaire’ vrijwilligers met een bovenstebeste baan die neerkijken op vrijwilligers zonder bovenstebeste baan maar die WEL goede bedoelingen hebben. Leer mij de aardse ‘elite”kennen. Hahaha!!! Maar er komen omvormingen mensen. Waarom denken jullie anders dat hier zo tekeer gegaan wordt!

Whatshenneping
Whatshenneping
11 jaren geleden

als ik me niet vergis heeft heeft SS lid Bernhard dit opgezet om bilderberg te financieren.

daarnaast is het in het leven geroepen agenda 21 door te voeren.

valt me nog mee dat het meanstream haalt.!

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x