Homepagina » Natuur en Milieu » Natuur komt op tweede plaats bij Wereld Natuur Fonds
WWF

Natuur komt op tweede plaats bij Wereld Natuur Fonds

Het blijkt dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) en zijn moederorganisatie WWF veel minder geld uitgeven aan natuurbeschermingsprojecten dan ze beweren.

De organisatie voor bescherming van de natuur geeft daarentegen zeer veel geld uit aan reclame en marketing, zo is te lezen in een rapport van de Groene Rekenkamer.

De Groene Rekenkamer, die de financiën van milieubewegingen tegen het licht houdt en overheidsplannen narekent, stelt dat het WNF de boel bedriegt.

Rookgordijn

“Bijna alle activiteiten bij het WNF heten natuurbescherming,” zei onderzoeker Rypke Zeilmaker. “Campagnes en advertenties die de WNF-visie vermarkten en het promoten van WNF-initiatieven vallen er allemaal onder.”

Zelf beweert het WNF dat 81 procent van de inkomsten naar natuurbescherming gaat, volgens de Groene Rekenkamer gaat het om iets meer dan de helft. Daarmee werpt de organisatie een rookgordijn op.

Publiciteit

Volgens de definitie die wordt gehanteerd beschermt het WNF ook de natuur wanneer er met kinderen gekleed in ijsbeermutsen en -pakken wordt geschaatst op de Jaap Edenbaan onder de campagnetitel ‘IJsbeer in Nood’.

Een woordvoerster van het WNF lichtte in een reactie toe dat alle jaarrekeningen door accountants worden gecontroleerd en dat er zware eisen worden gesteld aan de manier waarop wordt gerapporteerd. Ze voegde toe dat publiciteit en personeelslasten zeker worden gezien als natuurbeschermingswerk.

Eind mei onthulde het Duitse weekblad Der Spiegel nog in een lijvig artikel dat het vooral de grote corporaties zijn die profiteren van het werk dat het WNF doet. In 2009 bedroeg het aantal donateurs van het WNF in Nederland 910.000.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 Vind je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. weinig verrassend… zou hetzelfde ook GELDen voor Greenpeace?

  0 likes
 2. ja nou noem jullie wat op ja, de Bernhard fonts is het ja en die man is net het tegen over gestelden van natuur op eerst plaats .eerste plaats is mensen oplichten en vuil spel spelen . mensen moeten daar geen geld meer aan besteden . het heeft te veel macht gekregen omdat het groot is ik zit bij een kleintje dier en project .die is teminste eerlijk .

  0 likes
 3. jaja mensen, eerst doneren ze bakken met zwart geld, waarvan ze dan weer luxe feestjes op luxe boten met luxe eten en drinken bekostigen, ‘elitaire’ vrijwilligers met een bovenstebeste baan die neerkijken op vrijwilligers zonder bovenstebeste baan maar die WEL goede bedoelingen hebben. Leer mij de aardse ‘elite”kennen. Hahaha!!! Maar er komen omvormingen mensen. Waarom denken jullie anders dat hier zo tekeer gegaan wordt!

  0 likes
 4. als ik me niet vergis heeft heeft SS lid Bernhard dit opgezet om bilderberg te financieren.

  daarnaast is het in het leven geroepen agenda 21 door te voeren.

  valt me nog mee dat het meanstream haalt.!

  0 likes
 5. [quote name=”miles”]weinig verrassend… zou hetzelfde ook GELDen voor Greenpeace?[/quote]
  Heb ergens gelezen dat het allemaal onder de illuminati valt, het draaid om geld. Ik geef al jaren niets meer aan zogenaamde goede doelen, zolang directeuren rond rijden in dikke auto’s en wonen in villa’s van het geld van de leden.

  0 likes
 6. [quote name=”miles”]weinig verrassend… zou hetzelfde ook GELDen voor Greenpeace?[/quote]
  Ja dus. Niets is wat het lijkt, de wereld is upside down.

  0 likes
 7. De bron is de Telegraaf een sensatiekrant. We moeten niet alles geloven wat er geschreven word.
  Reclame en marketing is belangrijk om nieuwe leden te werven om de natuur beter te kunnen beschermen.

  0 likes
 8. [quote name=”Bas2″]De bron is de Telegraaf een sensatiekrant. We moeten niet alles geloven wat er geschreven word.
  Reclame en marketing is belangrijk om nieuwe leden te werven om de natuur beter te kunnen beschermen.[/quote]

  Dat argument is zoooooo 1992.

  0 likes
 9. Goh, dat dit zomaar in de Telegraaf mag.
  Is de hoofdredacteur ziek?
  Zijn ze aan het oefenen voor een andere soort, ehmmmmmm, disclosure?
  Zijn ze daar vergeten dat hun geliefde en corrupte Bernhard aan de wieg stond?

  Hier een artikel met documentaire van een jaar geleden:
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/wnf-wereldnatuurfonds-of-oplichtersclub/

  Met plukjes info over het gebruik van reservaten als:


  Rwanda – in een ’gorilla beschermingsprogramma’ doen de wildparken dienst als trainingsbases en wapendepots voor Oegandese soldaten en officieren; de Rwandese genocide is geen stammen- of burgeroorlog, maar een door de Britten georkestreerd moord- en invasieplan.

  en zo nog wat.

  0 likes
 10. Jullie moesten eens weten, waar het wereldnatuurfonds het gecollecteerde geld in belegd.Onderzoek dit eens, zegt “hunting wolf” en walg, vol afschuw met mij mee.WNF maakt meer geld, door in de wapenindustrie, haar beleggingen te doen.

  0 likes
 11. Prins Berhard was één van de oprichters.Hoeveel olifanten heeft deze Bildenberger om zeep geholpen?????

  0 likes
 12. [quote name=”Bas2″]De bron is de Telegraaf een sensatiekrant. We moeten niet alles geloven wat er geschreven word.
  Reclame en marketing is belangrijk om nieuwe leden te werven om de natuur beter te kunnen beschermen.[/quote]

  Pas op: Troll!!

  0 likes
 13. [quote name=”Sheyan”][quote name=”miles”]weinig verrassend… zou hetzelfde ook GELDen voor Greenpeace?[/quote]
  Ja dus. Niets is wat het lijkt, de wereld is upside down.[/quote]
  ja triest als men een mens oplicht door een zwakkere als dieren en natuur bij te betrekken ze hadden geweten dat mensen hier een zwak hart voor hadden dit is laag en onbeschoft van hun .

  0 likes
 14. [quote name=”miles”]weinig verrassend… zou hetzelfde ook GELDen voor Greenpeace?[/quote]

  Ja ook Greanpeace stinkt en zit achter het uit roulatie nemen van landbouwgrond voor voedselproduktie om er biobrandstoffen te verbouwen en het kappen van regenwouden voor oliepalmen. De wereld op zijn kop. En die Spaanse koning maar olifanten doodschieten in een WNF-jachtreservaat. Totdat die betrapt werd wegens de gebroken heup.

  0 likes
 15. hunting wolf je hebt een schrijffout gemaakt welke oplichter??ze zijn z g n voor de dieren aar schieten ze even zo gemakkelijk over hoop . had moeten zijn .
  en bas 2 je bedoelde toch dat zij zichzelf beter wilden beshermen !! de natuur is voor deze mensen gewoon een lachertje daar geven zij totaal geen moer om .

  0 likes
 16. Hoever greenpeace en WNF in het web gevangen zitten? chemtrails komen niet voor in de zoekmachine’s op hun website’s

  0 likes
 17. [quote name=”garriet60″]hunting wolf je hebt een schrijffout gemaakt welke oplichter??ze zijn z g n voor de dieren aar schieten ze even zo gemakkelijk over hoop . had moeten zijn .
  en bas 2 je bedoelde toch dat zij zichzelf beter wilden beshermen !! de natuur is voor deze mensen gewoon een lachertje daar geven zij totaal geen moer om .[/quote]
  Hunting wolf heeft geen schrijffout gemaakt.Prins bernhard was namelijk één van de OPRICHTERS VAN WNF.Dat dit om oplichting ging, was volgens “hunting wolf” al duidelijk gezegd.

  0 likes
 18. Een tijdje geleden was er een programma over de dingen die het WWF zogenaamd deed…het lijkt er meer op dat ze meer kwaad doen dan goed.

  Het is in het duits…helaas zonder ondertiteling…..dus voor wie het een beetje kan volgen…hier zie je dus wat deze zogenaamde goede doelen allemaal ‘doen’….docu heet: Der pact mit dem Panda

  http://www.youtube.com/watch?v=Wr3sPzwqcSU

  0 likes
 19. hoi vraag maar eens naar hun jaarsalaris dat geld ook voor ambasadeurs voor goede doelen.

  0 likes
 20. Goede doelen, allemaal eigen belang!
  Zitten met hun panden op de duurste plaatsen, bestuur met toplonen en geven veel geld aan reclame uit, om nog meer inkomasten te hebben. De ergerste is de postcode loterij!

  0 likes
 21. [quote name=”Hunting wolf”]Prins Berhard was één van de oprichters.Hoeveel olifanten heeft deze Bildenberger om zeep geholpen?????[/quote]

  eindeloze discussie dit helaas.

  en iedere olifant is er 1 te veel of het nou Bernard is of Carlos.

  koningshuizen zijn moordhuizen.

  they couln;t care less about anything green or alive!

  AGENDA 21 REASEARCH !!!

  0 likes
 22. [quote name=”rakker”]Hoever greenpeace en WNF in het web gevangen zitten? chemtrails komen niet voor in de zoekmachine’s op hun website’s[/quote]

  goeie!!

  meer heb je niet nodig.

  0 likes
 23. [quote name=”arie”]Een tijdje geleden was er een programma over de dingen die het WWF zogenaamd deed…het lijkt er meer op dat ze meer kwaad doen dan goed.

  Het is in het duits…helaas zonder ondertiteling…..dus voor wie het een beetje kan volgen…hier zie je dus wat deze zogenaamde goede doelen allemaal ‘doen’….docu heet: Der pact mit dem Panda

  http://www.youtube.com/watch?v=Wr3sPzwqcSU%5B/quote%5D

  Bernard / Nazi / WWF

  duitse docu…. hoe duidelijk wil je het hebbe

  kom je weer op agenda 21 uit.

  0 likes
 24. Prins Philip is altijd het hoofd geweest van het WWF, hij kiest prins Bernhard (voormalig Nazi SS officier) en prinses Alexandra (volle nicht van koningin Elizabeth) als hoofd van WWF-International, en verschillende andere prinsen, lords, baronnen en koninklijke lakeien als presidenten and vice-presidenten van locale WWF-afdelingen. Zoals gezegd, wordt het WWF gefinancierd door de geheime 1001 Club, met leden vanuit ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in mijnbouw, olie, chemie, voedsel en banken.
  Prins Bernhard, schavuit van Oranje, de eerste publieke voorzitter van het WNF. Hij haalt in 1967 als eerste mega-sponsor SHELL binnen..

  Bron->
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/wnf-wereldnatuurfonds-of-oplichtersclub/

  0 likes
 25. Tja, te veel geld in beheer. Daar krijg je het geld – virus van!

  0 likes
 26. [quote name=”rakker”]Hoever greenpeace en WNF in het web gevangen zitten? chemtrails komen niet voor in de zoekmachine’s op hun website’s[/quote]

  https://www.youtube.com/watch?v=A_t6g6wCDlU

  Werner Altnickel über Greenpeace

  Duits ex-grienpies lid over de tegenwerkingen die hij heeft ondervonden om o.a.
  chemtrails en HAARP bespreekbaar te krijgen.

  0 likes
 27. Elke NGO die het merendeel van zijn inkomsten ontvangt van overheden kan je niet vertrouwen. Immers je bijt de hand die je voedt niet. Maar het blijft vermakelijk dat men blind op deze organisaties vertrouwt. Ook Bono onze wereld verbeteraar gebruikt 1,4 van alle inkomsten om de wereld te verbeteren. Zijn commentaar.. We zitten meer in het informatieve circuit.

  Ik vertrouw helemaal niemand die bij de gratie van afgenomen belastinggeld moet leven. Die zijn simpelweg niet zuiver op de graat. Een goed doel met aantoonbare resultaten kan heel makkelijk zelf zijn geld ophalen door middel van donaties. Echter de Overheid controleert haar uitgaven nooit dus dat is makkelijk geld. Alsof de burger niet zelf kan bepalen waar hij geld aan wil besteden. Nee je wordt als belastingbetaler gedwongen om deze onzin mee te financieren. Dan heb ik Bill Gates duizend maal liever. Haalt zelf zijn geld en steekt het in projecten, waarna hij de winst gebruikt voor verdere investeringen.

  0 likes
 28. @ M.Brandenburg:
  Bill Gates liever? Al eens van eugenetics gehoord?

  De groep die aanwezig was op de bijeenkomst waren bijeengeroepen op initiatief van Bill Gates (de mede-oprichter van Microsoft) om hun krachten te bundelen om de politieke en religieuze belemmeringen te veranderen. Omschreven als de “Goede Club” bevatte deze bijeenkosmt David Rockefeller Jr, Warren Buffett, George Soros, Michael Bloomberg (de burgemeester van New York) en de mediatycoons Ted Turner en Oprah Winfrey.

  Bron ->
  http://www.wacholland.org/nieuws/miljardairs-bespreken-problemen-overpopulatie

  0 likes
 29. Voor Telegraaf-begrippen is dit een gewaagd artikel. De schrijver werd op 3fm door Giel “geinterviewd”. Gelukkig was de schrijver niet op z’n mond gevallen en bracht de boodschap luid en duidelijk. Giel noemde hem zelfs “vooringenomen”. Wat een hypocriet. Conclusie: Giel is ook een pion van de mainstream-media. Het verhaal in de krant is het topje van de ijsberg maar het is tenminste een begin…

  0 likes
 30. Allemachtig, waar haal je het lef vandaan te reageren op een dergelijk bericht zonder enige kennis van zaken? Ik zie mensen die het WNF verwijten overheidssubsidies te misbruiken. Het WNF is samen met Greenpeace juist een van de clubs die subsidieonafhankelijk werken. Als je niet waarover je praat, waarom hou je je mond dan niet?
  En meer inhoudelijk: als je kinderen bewust maakt van de relatie tussen fossiele energiegebruik en natuur, dan is dat volgens de ‘onderzoekers’ geen natuurbescherming maar PR/marketing. Nou, volgens mij dus wel. Natuurbescherming begint met bewustwording.
  Als ik de reacties op dit bericht lees, dan zou de Telegraaf zich er nog voor schamen zo’n lezerspubliek te hebben.

  0 likes
 31. [quote name=”Indie”]Allemachtig, waar haal je het lef vandaan te reageren op een dergelijk bericht zonder enige kennis van zaken? Ik zie mensen die het WNF verwijten overheidssubsidies te misbruiken. Het WNF is samen met Greenpeace juist een van de clubs die subsidieonafhankelijk werken. Als je niet waarover je praat, waarom hou je je mond dan niet?
  En meer inhoudelijk: als je kinderen bewust maakt van de relatie tussen fossiele energiegebruik en natuur, dan is dat volgens de ‘onderzoekers’ geen natuurbescherming maar PR/marketing. Nou, volgens mij dus wel. Natuurbescherming begint met bewustwording.
  Als ik de reacties op dit bericht lees, dan zou de Telegraaf zich er nog voor schamen zo’n lezerspubliek te hebben.[/quote]

  Onzin het WNF is een organisatie die centjes van “wereldverbeteraars” omzet in jachtterreinen voor de elite. Nauwelijks worden de donaties ingezet voor natuur bescherming. Dat is de farce!!

  0 likes
 32. [quote name=”Boddhi”]@ M.Brandenburg:
  Bill Gates liever? Al eens van eugenetics gehoord?
  De groep die aanwezig was op de bijeenkomst waren bijeengeroepen op initiatief van Bill Gates (de mede-oprichter van Microsoft) om hun krachten te bundelen om de politieke en religieuze belemmeringen te veranderen. Omschreven als de “Goede Club” bevatte deze bijeenkosmt David Rockefeller Jr, Warren Buffett, George Soros, Michael Bloomberg (de burgemeester van New York) en de mediatycoons Ted Turner en Oprah Winfrey.

  Bron ->
  http://www.wacholland.org/nieuws/miljardairs-bespreken-problemen-overpopulatie%5B/quote%5D
  WNF wil een groot deel van de aarde ontvolken een in natuurterreinen jachtgebieden maken voor de elite. Ene grote farce !! De achterliggende doelstelling is het innemen van ruimte voor jachtgebieden en oliewinning

  0 likes
 33. [quote name=”Indie”]Allemachtig, waar haal je het lef vandaan te reageren op een dergelijk bericht zonder enige kennis van zaken? Ik zie mensen die het WNF verwijten overheidssubsidies te misbruiken. Het WNF is samen met Greenpeace juist een van de clubs die subsidieonafhankelijk werken. Als je niet waarover je praat, waarom hou je je mond dan niet?
  En meer inhoudelijk: als je kinderen bewust maakt van de relatie tussen fossiele energiegebruik en natuur, dan is dat volgens de ‘onderzoekers’ geen natuurbescherming maar PR/marketing. Nou, volgens mij dus wel. Natuurbescherming begint met bewustwording.
  Als ik de reacties op dit bericht lees, dan zou de Telegraaf zich er nog voor schamen zo’n lezerspubliek te hebben.[/quote]

  Mauw toch niet zo gespeeld verbaasd prinsje! WNF stinkt en is een geldverzamel club die oogst van naieve natuurliefhebbers en dat in een grote pot stopt en daar leuke diners van betaalt voor de elite (neushoornbiefstuk op het menu en zo).

  0 likes
 34. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Boddhi”]@ M.Brandenburg:
  Bill Gates liever? Al eens van eugenetics gehoord?
  De groep die aanwezig was op de bijeenkomst waren bijeengeroepen op initiatief van Bill Gates (de mede-oprichter van Microsoft) om hun krachten te bundelen om de politieke en religieuze belemmeringen te veranderen. Omschreven als de “Goede Club” bevatte deze bijeenkosmt David Rockefeller Jr, Warren Buffett, George Soros, Michael Bloomberg (de burgemeester van New York) en de mediatycoons Ted Turner en Oprah Winfrey.

  Bron ->
  http://www.wacholland.org/nieuws/miljardairs-bespreken-problemen-overpopulatie%5B/quote%5D
  WNF wil een groot deel van de aarde ontvolken een in natuurterreinen jachtgebieden maken voor de elite. Ene grote farce !! De achterliggende doelstelling is het innemen van ruimte voor jachtgebieden en oliewinning[/quote]

  Een groot deel van de aarde ontvolken en eugenetics komt een beetje op hetzelfde neer…

  0 likes
 35. [quote name=”Whatshenneping”][quote name=”Hunting wolf”]Prins Berhard was één van de oprichters.Hoeveel olifanten heeft deze Bildenberger om zeep geholpen?????[/quote]

  eindeloze discussie dit helaas.

  en iedere olifant is er 1 te veel of het nou Bernard is of Carlos.

  koningshuizen zijn moordhuizen.

  they couln;t care less about anything green or alive!

  AGENDA 21 REASEARCH !!![/quote]

  1 dag verder…..en jaaa hoooorrrrr
  http://www.infowars.com/agenda-21-propaganda-invades-hotels-lectures-travelers/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...

soros

Soros schepte in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde van Trump’

De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kondigde in ...