Buitenland

Sydney in keiharde lockdown: ‘Gedraag je niet als mens, praat niet met je buren & wees niet vriendelijk’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl wij kunnen sjansen met Janssen zitten de inwoners van Sydney al bijna een maand in lockdown. Maandag werden in de provincie Nieuw-Zuid-Wales 98 (!) gevallen gemeld, dinsdag waren dat er 78. Premier Gladys Berejiklian zei tijdens een persconferentie dat de dalende coronacijfers een ‘gunstig teken’ zijn, maar dat er nog veel werk aan de winkel is. Er liggen ook 95 mensen in het ziekenhuis, waarvan 27 op de IC.

Tijdens dezelfde persconferentie zei gezondheidschef Kerry Chant dat het van groot belang is dat burgers hun gedrag aanpassen als ze naar buiten gaan. “Hoewel het in de menselijke natuur zit om een gesprek aan te gaan met anderen, om vriendelijk te zijn, is dit helaas niet de tijd om dat te doen,” zei dr. Chant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Maak geen praatje

“Dus zelfs als je je buren tegenkomt in het winkelcentrum, in de Aldi of in een andere supermarkt, maak dan geen praatje. Het is nu tijd om je interactie met anderen tot een minimum te beperken,” voegde de Chief Health Officer toe. “Zelfs als je een mondkapje hebt. Denk niet dat het volledige bescherming biedt.”

“We willen er absoluut zeker van zijn dat we in het dagelijks leven niet in contact komen met iemand die een risico vormt,” zei Chant.


Sinds het begin van de ‘uitbraak’ op 16 juni zijn in totaal 1418 mensen positief getest op corona. Er zijn welgeteld vijf mensen met corona overleden. Berejiklian benadrukte dat de meerderheid van de mensen zich aan de regels houdt en dat de lockdown ‘goed werkt’. De lockdown wordt pas opgeheven als de cijfers richting nul gaan.

4.9 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
2 jaren geleden

Zou er nou ècht iemand intrappen?

Jan Doornbos
Jan Doornbos
2 jaren geleden

We hebben het dan ook over een groot gesticht.

Skippy
Skippy
2 jaren geleden

Nu nog iedereen stoppen met roken. Scheelt ook duizenden doden. Autorijden: ook bijna 600. Stoppen met Alcohol, ook 2000.
Daar hoor je niemand over…..
Zo xijn er nog vele zaken waar ze direct mee kunnen Stoppen.

Bibi
Bibi
2 jaren geleden

Totaal van God Los!!

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x