Buitenland

Sydney in keiharde lockdown: ‘Gedraag je niet als mens, praat niet met je buren & wees niet vriendelijk’

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl wij kunnen sjansen met Janssen zitten de inwoners van Sydney al bijna een maand in lockdown. Maandag werden in de provincie Nieuw-Zuid-Wales 98 (!) gevallen gemeld, dinsdag waren dat er 78. Premier Gladys Berejiklian zei tijdens een persconferentie dat de dalende coronacijfers een ‘gunstig teken’ zijn, maar dat er nog veel werk aan de winkel is. Er liggen ook 95 mensen in het ziekenhuis, waarvan 27 op de IC.

Tijdens dezelfde persconferentie zei gezondheidschef Kerry Chant dat het van groot belang is dat burgers hun gedrag aanpassen als ze naar buiten gaan. “Hoewel het in de menselijke natuur zit om een gesprek aan te gaan met anderen, om vriendelijk te zijn, is dit helaas niet de tijd om dat te doen,” zei dr. Chant.

Maak geen praatje

“Dus zelfs als je je buren tegenkomt in het winkelcentrum, in de Aldi of in een andere supermarkt, maak dan geen praatje. Het is nu tijd om je interactie met anderen tot een minimum te beperken,” voegde de Chief Health Officer toe. “Zelfs als je een mondkapje hebt. Denk niet dat het volledige bescherming biedt.”

“We willen er absoluut zeker van zijn dat we in het dagelijks leven niet in contact komen met iemand die een risico vormt,” zei Chant.


Sinds het begin van de ‘uitbraak’ op 16 juni zijn in totaal 1418 mensen positief getest op corona. Er zijn welgeteld vijf mensen met corona overleden. Berejiklian benadrukte dat de meerderheid van de mensen zich aan de regels houdt en dat de lockdown ‘goed werkt’. De lockdown wordt pas opgeheven als de cijfers richting nul gaan.

4.9 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
1 jaar geleden

Zou er nou ècht iemand intrappen?

Jan Doornbos
Jan Doornbos
1 jaar geleden

We hebben het dan ook over een groot gesticht.

Skippy
Skippy
1 jaar geleden

Nu nog iedereen stoppen met roken. Scheelt ook duizenden doden. Autorijden: ook bijna 600. Stoppen met Alcohol, ook 2000.
Daar hoor je niemand over…..
Zo xijn er nog vele zaken waar ze direct mee kunnen Stoppen.

Bibi
Bibi
1 jaar geleden

Totaal van God Los!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

101
0
We lezen graag je reactie!x