Buitenland

Sydney zet LEGER in om te helpen bij handhaven van lockdown

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woensdag werd bekend dat de autoriteiten in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales de lockdown in Sydney met nog een maand hebben verlengd. Vijf weken geleden werd de lockdown ingesteld, maar het aantal ‘coronagevallen’ blijft stijgen.

De beperkingen gelden tot 28 augustus, zei staatspremier Gladys Berejiklian tegenover de pers in Sydney. In Nieuw-Zuid-Wales zijn dinsdag 177 nieuwe ‘besmettingen’ ontdekt. Woensdag waren dat er 239. Het gaat om de grootste stijging sinds het begin van de pandemie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Gezien het aantal besmette mensen kunnen we ervan uitgaan dat de situatie eerst slechter wordt, voordat het beter wordt,” zei Berejiklian.

Formeel verzoek

De lockdownmaatregelen worden in acht gebieden nog verder aangescherpt. Mensen moeten altijd een mondkapje dragen als ze de deur uitgaan. Ook moeten ze binnen vijf kilometer van hun woning blijven.

Er worden duizenden extra politieagenten ingezet en de boete voor mensen die geen mondkapje dragen is verhoogd van 200 naar 500 Australische dollar. De autoriteiten hebben nu zelfs de hulp ingeroepen van het leger. Nu we de komende week meer moeten handhaven, heb ik bij de premier een formeel verzoek ingediend om het leger te laten assisteren bij die operatie, aldus politiecommissaris Mick Fuller van Nieuw-Zuid-Wales in een verklaring.

Bezorgd over bijwerkingen

Wall Street-strategisten verwachten dat de lockdown rond Sydney nog minstens twee maanden gaat duren in verband met een tekort aan coronavaccins. Volwassenen worden aangemoedigd om het AstraZeneca-vaccin te halen, maar velen zijn bezorgd over de bijwerkingen, waaronder dodelijke bloedproppen.

[Zero Hedge]

4.8 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
walter
walter
2 jaren geleden

Als er niet snel actie tegen deze psychopaten wordt ondernomen belanden wij hier ook in deze ellende. Met pek en veren dit zooitje Den Haag uit flikkeren.

linda
linda
2 jaren geleden

Het leger is er toch om mensen te beschermen?

Frank
Frank
2 jaren geleden

Gelukkig hebben wij geen patronen meer, de soldaten hier moeten zelf pang pang roepen

Dubito
Dubito
2 jaren geleden

Inzet van het leger is vrijwel exact volgens Het NWO-Plan (van twee jaar geleden) dat hier voor mij ligt. Een maandje later dan in het NWO-plan staat (beetje flexibel, soms loopt het ook iets voor, zoals bij de coronapaspoorten, die staan oorspronkelijk voor oktober op het programma):
‘june 21: shops running out of supplies, local protests common, Army checkpoints get set up in each town’.

Heb geen illusies, het rolt gewoon door.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x