Buitenland

Jeltsin zette een soort dictatuur neer in Rusland. Zie hier welke rol de CIA daarbij speelde

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Boris Jeltsin is dankzij een Amerikaanse staatsgreep aan de macht gekomen na de val van de Sovjet-Unie. De CIA bood hem financiële steun.

Dat zei emeritus hoogleraar Karel van Wolferen in Café Weltschmerz in gesprek met oud-minister van Defensie Hans Hillen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Lieden binnen de CIA waar vader Bush goed bevriend mee was, zochten eerst corrupte functionarissen uit en richtten vervolgens organisaties op die het later mogelijk maakten om op een vlugge manier het Russische staatsbezit naar zich toe te trekken.

Russische rijkdom

Wall Street en grote corporaties wilden namelijk vat krijgen op de Russische rijkdom en daar heeft Jeltsin voor gezorgd, aldus Van Wolferen.

“Er ontstond ruimte voor maffiavorming, wat later de oligarchen zouden worden,” zei hij.

Jeltsin werd in de media altijd afgeschilderd als democraat, terwijl hij juist degene was die een soort dictatuur heeft neergezet, benadrukte hij.

Amerikaanse handen

Jeltsin heeft een punt gezet achter de democratische hervormingen waar Gorbatsjov voor pleitte, maar zo wordt het niet voorgesteld, voegde hij toe.

“Hij zat in Amerikaanse handen,” klonk het.

Bekijk hieronder het gesprek over de slechte relatie tussen Europa en Rusland door de eeuwen heen en de rol van Amerika daarbij:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Hier nog wat historische beelden hoe de dronken tor Boris Jeltsin en de raszuivere bedrieger Bill Clinton heel de wereld voor de camera in de zeik zetten. En de voltallige wereld was erbij en keek ernaar.

https://www.youtube.com/watch?v=vHfbpL0NDmw

Elise
Elise
4 jaren geleden

Mooi overzichtelijk stuk. Dit(het patroon) gebeurt dus overal op de wereld of heeft al plaatsgevonden. De tactiek: via hegeliaanse dialectiek. Dit moet je zien als een rekenmodule, waarbij de uitkomst altijd hetzelfde is. Zonder huidige technologie had dit nooit kunnen gebeuren. Deze dimensie is oppermachtig. Behalve als de stroom overal voor langere tijd uitvalt en er geen noodvoorzieningen meer zijn. Of nog beter: alle nep satellieten(nep sterren, waar de bekende sterren voor werken) opruimen.
Triest, dat we op een wereld leven, waarbij spionage een hele grote rol speelt. Niemand vertrouwt elkaar nog.
Onlangs nog een reportage gezien over een nomadenstam in Iran. Hun bestaan wordt ernstig bedreigd. Kwaliteit van de stam: eerlijk zijn/leven met de natuur/vrijheid. Nou, dat gaat snel weg als Iran bewerkt gaat worden.
Wij leven al in een gevangenis. Wij leven niet echt, wij worden geleefd.

Erde
Erde
4 jaren geleden

Hier hebben wij er ook één: Claus Juncker.
Zou dat een incarnatie van Jelstin zijn?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x