Gezondheid

Ginseng helpt tegen kanker, verkoudheid, griep en ADHD

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een knoestige wortel kan op een natuurlijke manier vermoeidheid wegnemen bij kankerpatiënten, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Kankerpatiënten die twee maanden lang hoge doses Amerikaanse ginseng namen waren minder vermoeid dan mensen die een placebo kregen, aldus onderzoekers van de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens de studie werd gekeken naar 340 mensen die momenteel worden behandeld voor kanker of die hun behandeling onlangs hebben afgerond. Elke dag kregen de deelnemers een placebo of een pil met 2000 milligram Amerikaanse ginseng.

Ethanol

Na acht weken vertoonden de mensen die ginseng namen in vergelijking met de placebogroep minder symptomen van vermoeidheid, zei Dr. Debra Barton in een verklaring.

De patiënten kregen Amerikaanse ginsengwortels die waren verwerkt in capsules. Dr. Barton merkte op dat ginseng die over de toonbank wordt verkocht gevaarlijk kan zijn voor borstkankerpatiënten omdat er soms ethanol in verwerkt kan zijn.

Gunstige effecten

Het Universitair Medisch Centrum in Maryland wijst ook op andere gunstige effecten van de Amerikaanse ginseng op de gezondheid. Zo zorgt het voor een afname van het bloedsuikergehalte bij mensen met diabetes type 2 en stopt het de groei van colorectale kankercellen.

De werkzame stoffen zijn de in de wortel voorkomende ginsenosiden. Ginsengextracten kunnen bepaalde soorten kanker helpen voorkomen en kunnen werkzaam zijn tegen tumoren en uitzaaiingen van bepaalde soorten kanker. Bovendien versterkt ginseng het immuunsysteem.

Ginkgo

Ginseng helpt daarnaast tegen verkoudheid en griep en uit één studie is gebleken dat Amerikaanse ginseng in combinatie met ginkgo mogelijk ADHD succesvol kan behandelen.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt ginseng al lange tijd gebruikt als natuurlijke energieopwekker. Vermoeidheid bij kankerpatiënten wordt veroorzaakt door een toename van cytokinen in het immuunsysteem en het stresshormoon cortisol. Volgens Barton had ginseng verder geen bijwerkingen. Wel is het zo dat het gebruik van ginseng in combinatie met bepaalde medicijnen kan leiden tot ongunstige wisselwerkingen.

Bronnen: Dailymail.co.uk, Umm.edu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Raymond
Raymond
11 jaren geleden

Natuurlijk wijst de farmaceutische industrie op eventuele gevaren van natuurlijke planten en kruiden,in dit geval ginseng. Ze stoppen het liever in een pil, zo valt er tenminste voor hen nog wat aan te verdienen.

Netty
Netty
11 jaren geleden

Raar toch,eeuwen geleden vielen de mensen terug op de natuur om zich zelf en anderen te genezen.
Natuurlijk kraakt de farmaceutische industie dit af,bang dat ze geen pillen meer verkopen.
Het liefst propageren ze met middelen tegen allerlei ziektes,zodat wij ons laten injecteren of medicijnen gaan eten.
Als we daar vervolgens ziek van worden,dan weten ze nergens van!

p r
p r
11 jaren geleden

ja kruiden hebben al lang een aan val van farmaceutische industrie kijk maar eens in de heksen tijd het waren meer kruiden vrouwtjes die op gepakt werden in naam van de kerk en hun , dit wil al zeggen dat kruiden wel werkt op en in het menselijk lichaam en de dieren er was zelfs verleden jaar weer een aan val op kruiden toen zei ik ook al nu gaan ze de natuur winkels hun brood uit hun mond halen. teken niet na denken wat je een ander mee aan doet .

Robert
Robert
11 jaren geleden

Ik heb altijd al de mening gehad dat voor elke ziekte die de mens (zelf creëert)heeft een oplossing in de natuur te vinden is,en niet met de chemische rotzooi die de farmaceutische industrie in de wereld brengt (worden we alleen maar zieker van)

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x