Binnenland

Talloze mensen verklikken buren: ‘we leven toch niet in oorlogstijd?’

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politie gaat tijdens de jaarwisseling letten op volle huiskamers en illegale feesten waarbij de coronaregels worden overtreden. “Als de drukte het toelaat, gaan we handhaven op het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen,” aldus een woordvoerster van de politie.

Eerder zei politiechef Wilbert Paulissen van Oost-Brabant dat de politie zal aanbellen bij mensen die met z’n tienen in een woonkamer oud en nieuw vieren. Volgens de politie zijn de uitspraken van Paulissen ‘in lijn met het landelijke beleid’. “We drukken niet onze neus tegen elk raam,” zei de politiechef. “Maar 10 man in een woonkamer, dat vind ik in deze tijd een exces. Dan gaan we echt wel aanbellen.”

Anja Keuter hoorde naar eigen zeggen op Sky Radio een oproep van de politie om je buren vooral aan te geven als er met oud en nieuw te veel mensen bij ze thuis zijn. “Moet toch niet gekker worden, we leven toch niet in oorlogstijd?” schrijft ze op Twitter.

Tientallen per dag

In België klinken exact dezelfde geluiden. Talloze Belgen geven hun buren aan. “Alleen al in politiezone Charleroi tientallen verklikkingen per dag,” schrijft hoogleraar en mediafiguur Rik Torfs, die tot 2017 rector van de KU Leuven was. “Van een warme samenleving naar een samenleving waarin mensen het warm krijgen.”

Ook de Belgische politicus Theo Francken vraagt aandacht voor de kliklijnen. Hij verwijst naar een artikel in De Standaard waarin burgemeester Bart Tommelein van Oostende zegt dat de politie hard moet optreden tijdens de feestdagen. “Ook oma die haar kleinkinderen nog eens wou zien, riskeert een zware boete,” zei hij.

Jouw tips

Andere burgemeesters sluiten zich bij de strenge aanpak aan. En nu komt het: niet door agenten van deur tot deur te sturen, maar ‘op basis van camerabeelden en jouw tips’. Er worden zelfs drones ingezet om mensen in de gaten te houden.

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq zei: “We gaan geen agenten van deur tot deur sturen, maar wanneer buren bellen dat ze denken dat er een feestje aan de gang is met te veel volk of er staan te veel wagens op een oprit, zullen we uiteraard gaan aanbellen en desnoods verbaliseren.”

4.8 23 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
176 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ertje
Ertje
1 jaar geleden

ik doe de luiken dicht !

Jaline
Jaline
1 jaar geleden

Niet meer dan 3 personen met kerst is een dringend advies niets meer en niets minder en kan je dus geen boete krijgen als je meer mensen in huis hebt

gun28
gun28
1 jaar geleden

Kleur volgende keer weer dat zelfde bolletje rood …

Jean-Marie
Jean-Marie
1 jaar geleden

Het fascisme heeft nu een gezicht!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

176
0
We lezen graag je reactie!x