Innovatie

Test koude kernfusie systeem succesvol

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De E-Cat koude kernfusie centrale van uitvinder Andrea Rossi heeft haar grootste test doorstaan en produceerde vijf uur lang gemiddeld 470 kilowatt. Dat meldt het tijdschrift Wired.

De demonstratie werd nauwlettend gevolgd door ingenieurs van de mysterieuze Amerikaanse klant die zichtbaar tevreden was en uiteindelijk betaalde voor het systeem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een technische storing voorkwam dat de centrale één megawatt leverde. De energie werd omgezet in warmte. De resultaten zijn gepresenteerd in NyTeknik en Pure Energy Systems News. Tevens was een correspondent aanwezig van de Associated Press.

Dit betekent echter niet het definitieve einde van fossiele brandstoffen. Er zijn nog genoeg sceptici die twijfelen of de nieuwe test ons verder zal brengen.

De Amerikaanse klant blijft vooralsnog anoniem. Waarnemers mochten de test om en om enkele minuten volgen. De E-Cat bleef wel verbonden met het stroomnet, maar de externe stroom was naar verluidt uitgeschakeld.

De succesvolle test biedt perspectief voor verder onderzoek aan de Universiteit van Bologna in Italië. NyTeknik probeerde de identiteit van de klant tevergeefs te achterhalen. Tussenpersoon voor de klant is ene Domenico Fioravanti die verantwoording aflegt aan een ‘kolonel’. Dit suggereert dat de mysterieuze koper wellicht DARPA zou kunnen zijn, een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie.

Eerder werd al duidelijk dat het instituut interesse had in het werk van Rossi, maar nog niet kon uitleggen aan de politieke leiders van het land waarom het miljoenen investeert in koude kernfusie terwijl er nog zo veel sceptici zijn.

Voor nu resteren er nog genoeg mysteries. Maar het spel is ineens een stuk interessanter geworden.

Bron: Wired.co.uk

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x