Binnenland

Zorgen over wijziging wetsvoorstel: ‘Hugo de Jonge wil ons medisch geheim afschaffen’

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen maken zich zorgen over een wetswijzigingstraject in verband met actuele ontwikkelingen op het terrein van preventief gezondheidsonderzoek. Verschillende mensen zijn in de documentatie gedoken en trekken aan de bel.

Het gaat om een ouder, lopend traject om ‘preventief gezondheidsonderzoek’ mogelijk te maken, dat plotseling wordt gekaapt om brede screening op infectieziekten erin te metselen en een grondrecht te beperken, licht hogeschooldocent Willem Sorm toe in een bericht op LinkedIn.

In de nota van wijziging, die in maart door staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid naar de Tweede Kamer is gestuurd, valt onder meer te lezen: “Daarnaast is het bij nieuwe ziekten, zoals Covid-19, als regel zo dat er nog niet voldoende wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is. Daardoor kan de aanvrager van een vergunning onmogelijk aantonen dat het onderzoek naar wetenschappelijke maatstaven deugdelijk is. Voor dergelijke gevallen wordt in deze nota van wijziging een voorziening getroffen.”

Wettelijke beperking van dit grondrecht

En verder: “Deze voorziening is nodig om in uitzonderlijke situaties een vergunning te verlenen ondanks dat de wetenschappelijke deugdelijkheid niet kan worden beoordeeld of aangetoond.”

Nog een opmerkelijke passage: “Als het gaat om bevolkingsonderzoek dat van rijkswege wordt aangeboden, is er na inwerkingtreding van het wetsvoorstel geen sprak meer van een vergunningplicht. De voorliggende regelgeving ziet dus niet op initiatieven vanuit de overheid, maar wil ruimte geven voor initiatieven van andere organisaties in uitzonderlijke omstandigheden.” Het is onduidelijk welke ‘andere organisaties’ dit zijn.

Normaal gesproken heeft iedereen recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. Let op: “Deze nota van wijziging voorziet in een wettelijke beperking van dit grondrecht, namelijk het zonder toestemming van de betrokkene inzage krijgen in of gebruikmaken van gegevens over diens gezondheid.” Waarom moet dit grondrecht worden beperkt?

Dit moet stoppen!

Sorm: “Wilt ú dat de overheid straks ‘preventief’ uw gezondheid laat onderzoeken? Eventueel door ‘andere organisaties’ en zónder ‘wetenschappelijke deugdelijkheid’?”

Ook ondernemer Roland Brautigam, die de overheid een schip aanbood voor coronapatiënten, schrok toen hij het document las. “Hugo de Jonge wil ons medisch geheim afschaffen!” schrijft hij. “Ons grondrecht op medisch geheim wordt ingeperkt! Het staat er gewoon! Dit moet stoppen!”

4.7 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wappie
wappie
1 jaar geleden

Koehandel? Mensen vooraf selecteren op kwaliteit?

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Medische geheim?

Die is vandaag door het hof definitief afgeschaft want als men verplicht is om bij terugkeren naar je thuisland een negatieve PCRtest moet overleggen, welke een invasieve medische handeling is, dan is het medische geheim de facto al terzijde geschoven.
Deze uitspraak van het hof is veel meer verstrekkend dan men op het eerste oog beseft. Daarom is het een schandelijke uitspraak. Het is rechtspraak dat indruist tegen de bescherming van het volk tegen de grote boze overheid. Het is daarom oorlogsrechtspraak.
https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Nederlandse-staat-in-gelijk-gesteld-in-zaken-over-PCR-testen.aspx

Waarom hoor je niets over deze verstrekkende uitspraak van het hof?

Edward
Edward
1 jaar geleden

Hij gaat maar door en door met het afschaffen van onze grondrechten en niemand in de Tweede Kamer die hem terugfluit. We leven echt in een dictatuur.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Hugo de Jonge is een CRIMINEEL. Het is duidelijk waar dit allemaal voor bedoeld is. Deze waanzinnigen willen dus straks precies weten, wie er wel of wie er niet dat dodelijke “vaccin” heeft gekregen. En daarna zal er wel een bevel komen om al die lastpakken op te pakken. Het klinkt futuristisch, maar het lijkt erop dat wij in een nog grotere nachtmerrie terechtkomen. Het vorige verhaal over die zogenaamde goedgekeurde vaccins was ook duidelijk: je wordt niet met een levensreddend vaccin ingespoten, maar met puur gif. Misschien voor de meesten nog niet gelijk dodelijk, maar je hoeft er niet lang over na te denken, wat er gebeurt, als je dat straks 2 keer per jaar in je mik krijgt.
In één woord: walgelijke praktijken!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

146
0
We lezen graag je reactie!x