Gezondheid

“Tetanusvaccin maakt miljoenen Keniaanse vrouwen onvruchtbaar”

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een vaccin dat in Kenia gebruikt wordt bij een inentingscampagne tegen tetanus kan vrouwen onvruchtbaar maken. Dat hebben Rooms-katholieke bisschoppen in het land gezegd. De campagne begon afgelopen maand in het noorden van Kenia. Vrouwen tussen de 19 en 49 jaar worden ingeënt tegen de ziekte.

De bisschoppen hebben mensen opgeroepen de campagne te boycotten. In de regio waar de campagne plaatsvindt, sterven relatief veel moeders en kinderen rond bevalling en geboorte. Volgens het Keniaanse ministerie van Volksgezondheid stierven in het land afgelopen jaar 550 baby’s aan tetanus.

Ongeveer 40 procent van de Kenianen is rooms-katholiek. Door de waarschuwing zullen veel vrouwen zich waarschijnlijk niet laten vaccineren. De bisschoppen riepen de regering op het vaccinatieprogramma te staken omdat het ‘een complot is tegen vrouwen op vruchtbare leeftijd’.

De bisschoppen willen ook dat het vaccin eerst uitgebreid wordt getest. “Het ministerie van Volksgezondheid moet de Rooms-katholieke Kerk toestemming geven de vaccins eerst te testen,” zei dr. Stephen Karanja, voorzitter van de vereniging van katholieke artsen in Kenia.

Tetanusvaccins die eerder dit jaar zijn getest, bleken een antigeen te bevatten, een stof die de productie van antilichamen in het lichaam stimuleert. Hierdoor kan bij vrouwen onvruchtbaarheid optreden, aldus dr. Karanja.

“We hebben zes monsters naar laboratoria in Zuid-Afrika en de Universiteit van Nairobi gestuurd,” zei woordvoerder van de vereniging dr. Muhame Ngare. “Ze bleken alle zes het zwangerschapshormoon humaan choriongonadotrofine (hCG) te bevatten. Dit wijst erop dat de campagne niet gericht is op het uitroeien van tetanus, maar op het terugdringen van de bevolkingsgroei door middel van massale sterilisatie. Het bewijs is opgestuurd naar het ministerie van Volksgezondheid, maar werd genegeerd.”

Door vrouwen te injecteren met hCG, maken ze antilichamen aan tegen dit hormoon, zo waarschuwen de artsen. Als ze zwanger raken, maakt hun lichaam zelf hCG aan en zorgen de antilichamen voor een miskraam. Volgens de artsen worden miljoenen Keniaanse vrouwen op deze manier onvruchtbaar.

De Wereldgezondheidsorganisatie probeerde hetzelfde programma in de jaren negentig ook al uit te rollen in Kenia. Toen sloegen we alarm en greep de overheid in, aldus Ngare. Nu ligt dat volgens hem anders.

In augustus 1992 kwamen 10 wetenschappers uit Australië, Europa, India en de VS op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties bijeen om te spreken over ‘vaccins die de vruchtbaarheid reguleren’, zo blijkt uit een rapport waar LifeSiteNews naar eigen zeggen de hand op heeft weten te leggen. Het vaccin met het zwangerschapshomoon bleek naar verluidt het meest effectief.

Volgens de Keniaanse minister van Volksgezondheid James Macharia is het vaccin ‘veilig en goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef’. “Ik zou mijn eigen dochter en vrouw aanraden het vaccin te halen omdat ik ervan overtuigd ben dat het geen nadelige gezondheidseffecten heeft,” zei hij.

[BBC, LifeSiteNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eeelke
Eeelke
8 jaren geleden

43 % van de bevolking is jonger dan 14 jaar. Kun je uitrekenen hoe snel d bevolking over 10 jaar zal groeien

David
David
8 jaren geleden

Ik zie niet wat hier mis mee is. Als je bevolkingsgroei kan beperken doormiddel van een vaccin is dat juist efficient.

nobody
nobody
8 jaren geleden

De Keniaanse minister van Volksgezondheid James Macharia is zeker ingeschreven bij:
TipDating – Man zoekt Jonge Mok!

Hendrik
Hendrik
8 jaren geleden

Ik wil niet veel zeggen hoor maar weigeren rooms katholieken ook niet bloed van een ander bij operaties ofzo? En als je dan komt te overlijden zeggen”het was de wil van god”?

De paus is ook tegen condooms maar toch heb ik er regelmatig gebruik van gemaakt.
Ook doe ik wel aan sex voor het huwelijk. Je gaat ook geen auto kopen zonder er een testrit in te maken.

Het enige wat ik doe bij gelovigen is de deur dichtgooien als die weer eens aan de deur komen te mekkeren. Vroeger zeiden ze ook dat de aarde het middelpunt van het heelal was.
ik heb het niet zo op die poppetjes. Nare mannetjes zijn het

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

40
0
We lezen graag je reactie!x