Homepagina » Gezondheid » “Tetanusvaccin maakt miljoenen Keniaanse vrouwen onvruchtbaar”
"Tetanusvaccin maakt miljoenen Keniaanse vrouwen onvruchtbaar"

“Tetanusvaccin maakt miljoenen Keniaanse vrouwen onvruchtbaar”

Een vaccin dat in Kenia gebruikt wordt bij een inentingscampagne tegen tetanus kan vrouwen onvruchtbaar maken. Dat hebben Rooms-katholieke bisschoppen in het land gezegd. De campagne begon afgelopen maand in het noorden van Kenia. Vrouwen tussen de 19 en 49 jaar worden ingeënt tegen de ziekte.

De bisschoppen hebben mensen opgeroepen de campagne te boycotten. In de regio waar de campagne plaatsvindt, sterven relatief veel moeders en kinderen rond bevalling en geboorte. Volgens het Keniaanse ministerie van Volksgezondheid stierven in het land afgelopen jaar 550 baby’s aan tetanus.

Ongeveer 40 procent van de Kenianen is rooms-katholiek. Door de waarschuwing zullen veel vrouwen zich waarschijnlijk niet laten vaccineren. De bisschoppen riepen de regering op het vaccinatieprogramma te staken omdat het ‘een complot is tegen vrouwen op vruchtbare leeftijd’.

De bisschoppen willen ook dat het vaccin eerst uitgebreid wordt getest. “Het ministerie van Volksgezondheid moet de Rooms-katholieke Kerk toestemming geven de vaccins eerst te testen,” zei dr. Stephen Karanja, voorzitter van de vereniging van katholieke artsen in Kenia.

Tetanusvaccins die eerder dit jaar zijn getest, bleken een antigeen te bevatten, een stof die de productie van antilichamen in het lichaam stimuleert. Hierdoor kan bij vrouwen onvruchtbaarheid optreden, aldus dr. Karanja.

“We hebben zes monsters naar laboratoria in Zuid-Afrika en de Universiteit van Nairobi gestuurd,” zei woordvoerder van de vereniging dr. Muhame Ngare. “Ze bleken alle zes het zwangerschapshormoon humaan choriongonadotrofine (hCG) te bevatten. Dit wijst erop dat de campagne niet gericht is op het uitroeien van tetanus, maar op het terugdringen van de bevolkingsgroei door middel van massale sterilisatie. Het bewijs is opgestuurd naar het ministerie van Volksgezondheid, maar werd genegeerd.”

Door vrouwen te injecteren met hCG, maken ze antilichamen aan tegen dit hormoon, zo waarschuwen de artsen. Als ze zwanger raken, maakt hun lichaam zelf hCG aan en zorgen de antilichamen voor een miskraam. Volgens de artsen worden miljoenen Keniaanse vrouwen op deze manier onvruchtbaar.

De Wereldgezondheidsorganisatie probeerde hetzelfde programma in de jaren negentig ook al uit te rollen in Kenia. Toen sloegen we alarm en greep de overheid in, aldus Ngare. Nu ligt dat volgens hem anders.

In augustus 1992 kwamen 10 wetenschappers uit Australië, Europa, India en de VS op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties bijeen om te spreken over ‘vaccins die de vruchtbaarheid reguleren’, zo blijkt uit een rapport waar LifeSiteNews naar eigen zeggen de hand op heeft weten te leggen. Het vaccin met het zwangerschapshomoon bleek naar verluidt het meest effectief.

Volgens de Keniaanse minister van Volksgezondheid James Macharia is het vaccin ‘veilig en goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef’. “Ik zou mijn eigen dochter en vrouw aanraden het vaccin te halen omdat ik ervan overtuigd ben dat het geen nadelige gezondheidseffecten heeft,” zei hij.

[BBC, LifeSiteNews]


Vind je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

40 reacties

 1. Ik zie niet wat hier mis mee is. Als je bevolkingsgroei kan beperken doormiddel van een vaccin is dat juist efficient.

  18 likes
  • Je ziet niet wat hier mis mee is ? Serieus ? Ben je achterlijk of zo ?

   Goed ik geef jou een prik tegen de griep en zonder dat je het weet zit er ook iets in waardoor je geen kinderen meer kunt krijgen. Geen probleem toch want iemand anders beslist wel even over jou lichaam en wat jij wel of niet doet. Wat is de volgende stap ? puur vergif erin ?

   56 likes
  • shame on you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   19 likes
  • @David
   Dat soort gifvaccinaties geven ze ons in het westen ook hoor. Jouw lichaam zit waarschijnlijk met wel meer giftig rommel omdat hier de meeste vaccinaties verplicht zijn. En al dat kwik en chemische rommel heeft zich waarschijnlijk al naar jouw hoofd verspreidt, aangezien jouw giftige commentaar. Jouw mening is prima hoor, ik zit niet onder het gif, en jij liever dan ik 😉

   15 likes
   • @lyra

    Vaccinaties zijn niet verplicht in NL. Mijn kinderen zijn selectief gevaccineerd en dat was geen enkel probleem.

    Ook zitten er in de vaccinaties voor kinderen geen kwik (thimerosal) in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt. Thimerosal in NL zit enkel in de tetanusprik voor volwassenen.

    Ik ben kritisch over vaccinaties, maar nog kritischer op het verspreiden van onjuiste informatie 😉

    4 likes
  • Misschien is het wel goed ook voor al die kinderen die nooit geboren worden, het scheelt een hoop ellende, zo mooi is het hier nou ook weer niet.

   11 likes
  • Wat zit je boel hier te stangen!!!

   De rooms Katholieke kerk zit hier zelf in tot de nek. zij bepalen mede dat er uitroeiing plaatsvind.

   Op grond van wie ,wat, waarvoor moet het tot afname van bevolkingsgroei komen.??!!

   Wat een reacties zeg. ziekmakend zijn ze.
   wordt er nog verbinding gelegd met andere berichtgeving op deze site.
   Verbinden we de dingen nog,?, of zijn het allemaal losse events geworden op deze site waar het een niets te maken heeft te maken met het andere, waar naar lieve lust en behoefte op gereageerd kan worden zonder ook maar even dieper na te denken hoe duistere figuren die boven de regeringen uitgaan hier ernstige dingen veroorzaken. Zoals; dat er overbevolking zou zijn?? Vele dingen waar op deze site over wordt gesproken hebben een grote gemene deler dat er nl.; iets is of soort van mensen die boven regeringen uit gaan en beslissingen doorvoeren en ons daarmee hersenspoelen. Vooral ook om elk bericht hier te zien als losstaande van de andere. Maar zo is het niet.
   ‘Event’ is daarom een misleidend woord omdat het alles losmaakt van verbanden.
   Elk fenomeen heeft zo een losstaand eigen leven zonder verbinding met iets anders dat anders een geheel zou vormen. Dit is al ver doorgedrongen in onze persoonlijke biografieën, waar bijna elke levenssituatie is los komen te staan van de andere. Dit veroorzaakt dat we ons eigen leven niet meer begrijpen. We lopen van de ene event naar de andere waarbij de een niets te make heeft met de andere. De grip verliezen op de eigen levenssituatie. Dit fenomeen maakt al volledig de dienst uit in de nieuwsberichten over wat dan ook, Allemaal flarden nieuws al dan niet ingekort en stukken er uit weg geknipt. We moeten het weer tot verbinden brengen van belangrijke zaken; in je eigen leven en in dat van zaken buiten jezelf.

   Er is minstens voor 10 miljard mensen eten en ruimte op onze mooie aarde.
   .

   7 likes
  • Ik wou dat er een vaccin bestond tegen deze manier van denken

   7 likes
  • Ben het volkomen met deze persoon eens al honderd jaar ontwikkelings- hulp en het gaat alleen maar slechter.

   4 likes
 2. Kan me ook altijd zo vreselijk ergeren aan die bedelacties op tv waarin ze een zielige zwarte mamma met een uitgemergeld kindje laten zien.
  Als het niet goed gaat mogen wij weer met de portemonee klaar staan om deze zielige mamma”s met hun kindertjes te redden.

  4 likes
  • Het zal jouw kind maar zijn, Beertje….

   10 likes
  • yep….. wel de handjes ophouden en al 50 jaar teren op onze centjes maar zodra er gevraagd wordt om de knieen een keer bij elkaar te houden om de bevolkingsgroei te temperen is iedereen stokdoof.

   1 likes
   • welke centen??
    wat moeten die mensen met geld??

    dus jij denkt dat het geld van 50 jaar en het geld uit alle andere landen daar aankomt bij het volk wat schoon water en agrarische grond en gereedschap nodig heeft.

    man man man,het is nog veel erger met het nederlandse volk gesteld als ik al dacht.

    wat hebben ze dan met al dat geld gedaan volgens jou?????
    terrasje gepikt?
    casino gepakt?

    vertel ronny/roy vertel.

    fff

    6 likes
    • “vertel ronny/roy vertel.”

     Ik zit wel diep bij je hè Vladi, geheime liefdesverklaring?
     Waarom vraag je dit aan mij? Was de reactie van mij? Ik dacht het niet toch… Hou mij er dan ff buiten, dank je…

     4 likes
     • het niveau is al niet al te hoog,maar waar leid jij uit af,dat jij moet praten over ?liefdesverklaring?

      nee roy/lalalaria daar gingen mijn vragen niet over.

      gewoon nederlands geschreven met een paar vraagtekens.

      fff

      1 likes
    • “het niveau is al niet al te hoog,maar waar leid jij uit af,dat jij moet praten over ?liefdesverklaring?”

     Jij vindt het nogal fijn om erg vaak mn naam te gebruiken (mn aandacht te vragen).. Ook als ik geen deel uit maak van een discussie….

     Maar vertel eens beste Vladi. Waarom stel je de vraag aan mij als iemand anders de opmerking plaatst? Ben je een beetje seniel aan het worden misschien…

     2 likes
  • Weet je @beertje, weet je waarom wij alsmaar met poen over de brug moeten komen voor het oh zo arme Afrika ? Dat komt @beertje omdat dat land of liever gezegd werelddeel in feite heel rijk is, rijk aan bodemschatten welke te gelde gemaakt worden door hele grote criminele organisaties, ook wel multi nationals genoemd. Multi nationals met schimmige en ingewikkelde constructies met belastingparadijzen over heel de wereld, waarmee ze de opbrengsten buiten het land van de bron en de belasting om, het geld rechtstreeks in hun zakken stoppen en de mensen in het arme Afrika beroven en in hun sop gaar laten koken. Dat is waarom wij….. het armere deel van het westen en de kleine middenstand bij ons ALLE belasting op moeten hoesten en de zogenaamde ontwikkelingshulp ook nog af moeten rekenen, die vervolgens voor het grootste deel ook nog in de verkeerde zakken belandt of gebruikt worden om wapens van te kopen. Dat is waarom @beertje.

   Als je het niet gelooft, zie onderstaande link. Het betreft een documentaire van het programma Tegenlicht over hoe de meeste belastingcenten gewoon in het niets verdwijnt, althans voor ons dan, snap je ?
   Ik hoor ze nog roepen in de tweede kamer dat het heuis allemaal wel mee valt met Nederland als belastingparadijs

   http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2013/tax-free-tour.html

   8 likes
  • Niemand verplicht je dat te doen . Maar vergeet niet , KARMA bestaat ook , ooit kan jij hun plaats innemen………….

   2 likes
 3. Waar de discussie eigenlijk over zou moeten gaan is of vaccins nou veilig zijn of niet. Of vaccins wellicht heel ergens anders voor gebruikt worden dan wij mogen weten. Of vaccins wellicht gebruikt worden door de “boven ons gestelden”om voor God te mogen spelen, om te beslissen over leven of dood, over nageslacht of geen nageslacht. Wat spookt het gespuis achter de schermen allemaal uit in de hoop er zonder meer mee weg te komen ? Laten we dat maar weer gewoon gebeuren met z’n allen ?

  6 likes
 4. 43 % van de bevolking is jonger dan 14 jaar. Kun je uitrekenen hoe snel d bevolking over 10 jaar zal groeien

  8 likes
  • nee dat kunnen de meesten waarschijnlijk niet.
   zijn daar formules voor?
   misschien kunt u een berekening hier neerzetten,zodat degene die geen beeld hiervan hebben,zich hier iets bij voor kunnen stellen.

   fff

   2 likes
 5. Ik sta versteld van de humanitaire reacties, zou dit komen d.m.v, van chemtrails,Wiffi, fluoride, E-nummers etc. en prostituzionele journalistiek ?…
  Walgelijk

  4 likes
  • ja, Pieter…inderdaad diepschrijend…. wat zijn vele mensen ver weg van menselijke gevoelens…oftewel niet in het hart…en niet zien wat er werkelijk gebeurt… in de Afrikaanse landen wordt een vies spelletje gespeeld met de rijkdommen van de Aarde, de bodemschatten…..dát is ook een onderdeel van het willen uitdunnen van de bevolking aldaar…

   4 likes
 6. Ik wil niet veel zeggen hoor maar weigeren rooms katholieken ook niet bloed van een ander bij operaties ofzo? En als je dan komt te overlijden zeggen”het was de wil van god”?

  De paus is ook tegen condooms maar toch heb ik er regelmatig gebruik van gemaakt.
  Ook doe ik wel aan sex voor het huwelijk. Je gaat ook geen auto kopen zonder er een testrit in te maken.

  Het enige wat ik doe bij gelovigen is de deur dichtgooien als die weer eens aan de deur komen te mekkeren. Vroeger zeiden ze ook dat de aarde het middelpunt van het heelal was.
  ik heb het niet zo op die poppetjes. Nare mannetjes zijn het

  5 likes
 7. De rooms katholieke kerk staat natuurlijk bekend om hun objectieve wetenschappelijke inzichten…

  2 likes
 8. De Keniaanse minister van Volksgezondheid James Macharia is zeker ingeschreven bij:
  TipDating – Man zoekt Jonge Mok!

  1 likes
 9. Nou kunnen we allemaal lekker principieel en schijnheilig lopen doen maar feit is dat daar een paar honderd tot duizend kinderen per dag dood gaan met al het bijbehorend leed en verdriet…
  Ik heb makkelijk praten, klopt, maar als er daar vrouwen onvruchtbaar worden is dat een goed ding!
  Beter niet geboren worden dan na een paar weken door parasieten en difterie en hongersnood het loodje leggen. Moet ‘t alleen maar omdat moeders het recht hebben op kinderen net als wij ?! ga toch weg! Daar is toch echt helemaal NIEMAND mee geholpen!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Veel te riskant: Keniaanse artsen waarschuwen voor ernstige bijwerkingen HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker. Dit zijn ze

Veel te riskant: Keniaanse artsen waarschuwen voor ernstige bijwerkingen HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker. Dit zijn ze

Artsen hebben in Kenia gewaarschuwd voor het ...

Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

De veiligheids- en politiediensten in Sri Lanka ...