Universum

NASA spot mysterieuze gloed die net zo helder is als alle sterrenstelsels bij elkaar

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een raketexperiment van NASA heeft een verrassende ontdekking opgeleverd: de donkere hemel tussen de sterrenstelsels vertoont een diffuse infraroodgloed die net zo helder is als de gloed van alle bekende sterrenstelsels bij elkaar. De gloed is waarschijnlijk afkomstig van sterren die uit hun sterrenstelsels zijn geslingerd.

Het was al langer bekend dat de ogenschijnlijk donkere hemel een zwakke infraroodgloed vertoont, maar tot nu toe was altijd onduidelijk waar dit schijnsel vandaan komt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er werden vier vluchten gemaakt met een raket met aan boord de Cosmic Infrared Background ExpeRiment (CIBER), een satelliet die is ontworpen om de vorming van de eerste sterrenstelsels te onderzoeken. De raket bracht CIBER tot een grotere hoogte dan voorheen waardoor er veel langer kon worden waargenomen.

CIBER maakte opnames van de kosmische infraroodachtergrond op golflengtes die vanaf de aarde niet kunnen worden waargenomen, omdat onze atmosfeer een soortgelijke gloed vertoont. Wetenschappers hebben alle bekende lichtbronnen – zoals sterren, sterrenstelsels en de gloed van onze Melkweg – uit de opnames verwijderd. Het resultaat is een kaart van de kosmische infraroodachtergrond.

De infraroodgloed lijkt afkomstig te zijn van een onbekende groep sterren. Deze sterren maken geen deel uit van sterrenstelsels zoals onze Melkweg, maar zweven rond in de intergalactische ruimte. Om de waargenomen gloed te kunnen verklaren, moet het aantal rondzwervende sterren enorm groot zijn. Ze vertegenwoordigen mogelijk zelfs de helft van alle sterren in het universum.

[Alles Over Sterrenkunde, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Ach kom, het is gewoon de rode gloed van de naderende tiende planeet; niburu..

redbull
redbull
9 jaren geleden

Dr why heeft gelijk ze hebben het al jaren over de naderende planeet dat ding zou vorig jaar al hier zijn geweest en er zou van alles en nog wat gebeuren . En wat is er tot nu toe gebeurt ?

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x