Universum

NASA spot mysterieuze gloed die net zo helder is als alle sterrenstelsels bij elkaar

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een raketexperiment van NASA heeft een verrassende ontdekking opgeleverd: de donkere hemel tussen de sterrenstelsels vertoont een diffuse infraroodgloed die net zo helder is als de gloed van alle bekende sterrenstelsels bij elkaar. De gloed is waarschijnlijk afkomstig van sterren die uit hun sterrenstelsels zijn geslingerd.

Het was al langer bekend dat de ogenschijnlijk donkere hemel een zwakke infraroodgloed vertoont, maar tot nu toe was altijd onduidelijk waar dit schijnsel vandaan komt.

Er werden vier vluchten gemaakt met een raket met aan boord de Cosmic Infrared Background ExpeRiment (CIBER), een satelliet die is ontworpen om de vorming van de eerste sterrenstelsels te onderzoeken. De raket bracht CIBER tot een grotere hoogte dan voorheen waardoor er veel langer kon worden waargenomen.

CIBER maakte opnames van de kosmische infraroodachtergrond op golflengtes die vanaf de aarde niet kunnen worden waargenomen, omdat onze atmosfeer een soortgelijke gloed vertoont. Wetenschappers hebben alle bekende lichtbronnen – zoals sterren, sterrenstelsels en de gloed van onze Melkweg – uit de opnames verwijderd. Het resultaat is een kaart van de kosmische infraroodachtergrond.

De infraroodgloed lijkt afkomstig te zijn van een onbekende groep sterren. Deze sterren maken geen deel uit van sterrenstelsels zoals onze Melkweg, maar zweven rond in de intergalactische ruimte. Om de waargenomen gloed te kunnen verklaren, moet het aantal rondzwervende sterren enorm groot zijn. Ze vertegenwoordigen mogelijk zelfs de helft van alle sterren in het universum.

[Alles Over Sterrenkunde, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Ach kom, het is gewoon de rode gloed van de naderende tiende planeet; niburu..

redbull
redbull
8 jaren geleden

Dr why heeft gelijk ze hebben het al jaren over de naderende planeet dat ding zou vorig jaar al hier zijn geweest en er zou van alles en nog wat gebeuren . En wat is er tot nu toe gebeurt ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x