Financieel

De dode hand van de bureaucratie (video)

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Indien de Europese Unie een bedrijf zou zijn, dan zouden de directieleden – of in dit geval de Europese Commissie – nu allemaal in de gevangenis zitten.

Dat stelt leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage, terwijl hij refereerde aan het feit dat het jaarverslag van de EU voor het 18de jaar op rij is afgekeurd.

Desondanks wil de Europese Unie nog eens een biljoen euro afnemen van de Europese belastingbetaler. Het geld wordt onder meer besteed aan Hongaarse bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘het verbeteren van de levensstijl en -standaard van honden’. Ook wordt 400.000 euro gegeven aan de dansgroep de Vliegende Gorilla’s, met hun eigen ‘taal, ritme en muziek’, aldus Farage.

Hij merkt op dat de belastingbetalers er genoeg van hebben. Ze hebben genoeg van alle auto’s met chauffeurs, de extravagante gebouwen en het rondreizende circus dat ook wel het Europees Parlement wordt genoemd.

De Europese projecten die worden gefinancierd met belastinggeld lopen volgens Farage steeds uit op een mislukking. Het is volgens hem allemaal gebaseerd op de onjuiste gedachte dat de staat rijkdom kan scheppen wanneer ze beschikt over macht en geld.

“De dode hand van de bureaucratie vernietigt innovatie en banen in Europa,” besloot Farage. “Nationale democratie en vrije markten zouden een veel beter model vormen.”

Bron: YouTube/europarl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M. Brandenburg
M. Brandenburg
10 jaren geleden

Een geweldige man die precies aangeeft wara het fout zit. Schakel eerst de basis van elk probleem uit(overheid en haar politici/ambtenaren), vervolgens kun je de symptomen bestrijden(bv. Bankiers en Duurzaamheidsgraaiers). Zoalng het eerste niet is opgelost, leidt het klagen over symptomen tot niets.

legalize
legalize
10 jaren geleden

Mooi gesproken

days of our lives
days of our lives
10 jaren geleden

Die bureaucratie doen we ook zelf. Als wij menen dat er sprake is van overlast bij coffeeshops, voeren wij een wietpas in. Een paar extra agenten die een oogje in het zeil houden is goedkoper…

Maar er wordt tegenwoordig bijna uitsluitend een registratiesysteem ingevoerd om een probleem aan te pakken. Leuk hoor, als je weet dat 30% in een wijk crimineel is, maar aanpakken is vaak een stap te ver.

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

[quote name=”days of our lives”]Die bureaucratie doen we ook zelf. Als wij menen dat er sprake is van overlast bij coffeeshops, voeren wij een wietpas in. Een paar extra agenten die een oogje in het zeil houden is goedkoper…

Maar er wordt tegenwoordig bijna uitsluitend een registratiesysteem ingevoerd om een probleem aan te pakken. Leuk hoor, als je weet dat 30% in een wijk crimineel is, maar aanpakken is vaak een stap te ver.[/quote]

Het aloude spelletje van PROBLEEM, REACTIE, OPLOSSING.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x