Financieel

De dode hand van de bureaucratie (video)

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Indien de Europese Unie een bedrijf zou zijn, dan zouden de directieleden – of in dit geval de Europese Commissie – nu allemaal in de gevangenis zitten.

Dat stelt leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage, terwijl hij refereerde aan het feit dat het jaarverslag van de EU voor het 18de jaar op rij is afgekeurd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Desondanks wil de Europese Unie nog eens een biljoen euro afnemen van de Europese belastingbetaler. Het geld wordt onder meer besteed aan Hongaarse bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘het verbeteren van de levensstijl en -standaard van honden’. Ook wordt 400.000 euro gegeven aan de dansgroep de Vliegende Gorilla’s, met hun eigen ‘taal, ritme en muziek’, aldus Farage.

Hij merkt op dat de belastingbetalers er genoeg van hebben. Ze hebben genoeg van alle auto’s met chauffeurs, de extravagante gebouwen en het rondreizende circus dat ook wel het Europees Parlement wordt genoemd.

De Europese projecten die worden gefinancierd met belastinggeld lopen volgens Farage steeds uit op een mislukking. Het is volgens hem allemaal gebaseerd op de onjuiste gedachte dat de staat rijkdom kan scheppen wanneer ze beschikt over macht en geld.

“De dode hand van de bureaucratie vernietigt innovatie en banen in Europa,” besloot Farage. “Nationale democratie en vrije markten zouden een veel beter model vormen.”

Bron: YouTube/europarl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Een geweldige man die precies aangeeft wara het fout zit. Schakel eerst de basis van elk probleem uit(overheid en haar politici/ambtenaren), vervolgens kun je de symptomen bestrijden(bv. Bankiers en Duurzaamheidsgraaiers). Zoalng het eerste niet is opgelost, leidt het klagen over symptomen tot niets.

legalize
legalize
11 jaren geleden

Mooi gesproken

days of our lives
days of our lives
11 jaren geleden

Die bureaucratie doen we ook zelf. Als wij menen dat er sprake is van overlast bij coffeeshops, voeren wij een wietpas in. Een paar extra agenten die een oogje in het zeil houden is goedkoper…

Maar er wordt tegenwoordig bijna uitsluitend een registratiesysteem ingevoerd om een probleem aan te pakken. Leuk hoor, als je weet dat 30% in een wijk crimineel is, maar aanpakken is vaak een stap te ver.

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

[quote name=”days of our lives”]Die bureaucratie doen we ook zelf. Als wij menen dat er sprake is van overlast bij coffeeshops, voeren wij een wietpas in. Een paar extra agenten die een oogje in het zeil houden is goedkoper…

Maar er wordt tegenwoordig bijna uitsluitend een registratiesysteem ingevoerd om een probleem aan te pakken. Leuk hoor, als je weet dat 30% in een wijk crimineel is, maar aanpakken is vaak een stap te ver.[/quote]

Het aloude spelletje van PROBLEEM, REACTIE, OPLOSSING.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x