BinnenlandCorona

YouTube verwijdert video waarin Van Dissel toegeeft dat corona qua sterfte vergelijkbaar is met griep: ‘Grove inmenging’

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

RIVM-baas Jaap van Dissel moest afgelopen week in de Tweede Kamer toegeven dat het sterftepercentage van het coronavirus niet erg afwijkt van dat van een stevige griepgolf. Kamerlid Wybren van Haga (FVD) vroeg hem in de Kamer wat voor Nederland en de wereld de infection fatality rate (IFR) precies is en of die in dezelfde orde van grootte zit als de griep.

De WHO komt uit op een IFR van 0,23 procent. Dan is er het getal van 0,17 procent voor influenza in 2017 in Nederland. De CFR (case fatality rate) in 2020 is dan weer 0,15 procent, zei Van Haga. Van Dissel antwoordde dat je ‘inderdaad uitkomt op percentages zoals u die ongeveer noemt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Verwijderd

“Maar het punt bij Covid is natuurlijk niet alleen de sterfte,” nuanceerde Van Dissel. “Het is ook de overbelasting van zorg die je krijgt omdat een ziektebeeld waar in principe nog niemand bescherming tegen had, natuurlijk de hele bevolking doorgaat.”

Het Kamerlid zette de beelden op YouTube, maar die werden al snel verwijderd. De reden? Het verspreiden van ‘misleidende medische informatie’. Als dit nog eens gebeurt, kan Van Haga een week niet uploaden, posten of livestreamen. Hij reageert: “Ik vind dit, zó kort voor de verkiezingen, een grove inmenging in het democratische proces.”


FVD-voorman Thierry Baudet, die onlangs nog werd gecensureerd door Twitter, heeft het filmpje vanochtend op social media geplaatst:

4.8 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
3 jaren geleden

Ik hoop toch zo dat Rutte en de Jonge binnen niet al te lange tijd voor het Tribunaal worden gebracht en verantwoording moeten afleggen. Daarbij helpen hun gladde praatjes niet meer.

Marjanne
Marjanne
3 jaren geleden

Bizar voor woorden. . De waarheid mag niet gehoord worden. We worden volledig misleid door het coronabeleid van van dissel enz. Net als dat er nu enorm veel mensen sterven naar het covidvaccin. Wordt volledig stil gehouden. Misdadige praktijken noem ik dit!

André
André
3 jaren geleden

Wie beheert YouTube in Nederland ?

Edward
Edward
3 jaren geleden

Kenmerken van een dictatuur is censuur.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x