Binnenland

Tientallen gemeenten in Nederland aan de slag met onvoorwaardelijk basisinkomen

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tientallen gemeenten in Nederland gaan kijken of de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen haalbaar is. Zo’n inkomen is een recht, dus er zijn geen administratieve verplichtingen aan verbonden zoals bij een uitkering.

In Zwolle start binnenkort een experiment waarbij de sollicitatieplicht vervalt en er ruimte komt voor bijvoorbeeld een opleiding, mantelzorg of vrijwilligerswerk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

PvdA-fractievoorzitter Eefke Meijerink vindt het een goed teken dat men bezig is de grens tussen betaald en onbetaald werk weg te nemen. Ze vindt dat het mensen belemmert in hun initiatieven om weer aan de slag te gaan.

“Ruim de helft van alle bijstandsgerechtigden zit langer dan drie jaar in een uitkering,” zegt ze. “Experimenten rond de mogelijke invoering van een basisinkomen kunnen misschien voor een doorbraak zorgen.”

Meijerink voegt toe dat de invoering van een basisinkomen kan helpen om het sociale zekerheidsstelsel betaalbaar te houden. De verschillende experimenten op dit gebied moeten nog wel worden goedgekeurd door staatssecretaris Kleinsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

[RTV Oost]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
8 jaren geleden

Kan ik hier ook aan meedoen? Ik werk wel hoor, als freelancer en kan gewoon rondkomen, maar ik vroeg het me af. Ik werk momenteel rond de 60 uur in de week (en nee, daar is niks mis mee want ik vind mijn werk erg leuk!) maar dan heb ik ook eens meer tijd voor andere dingen, zoals de zorg voor mijn ouders bijvoorbeeld.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Jeff
Jeff
8 jaren geleden

Alhoewel de voordelen enorm zijn, bij een basis inkomen, ben ik bang dat men straks de schijnwerpers weer richt op de nadelen en het plan vervolgens weer 50 jaar in de vrieskist belandt. Simpelweg, door gade te slaan hoe de politiek de euro nog aan het reanimeren is.

Brainwashed
Brainwashed
8 jaren geleden

Even een enquête onder ons….. dit is een goed plan. Like aub

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x