Gezondheid

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Franse overheidsagentschap dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, Anses, heeft gewaarschuwd dat wegwerpluiers voor baby’s tientallen giftige stoffen bevatten.

De chemische stoffen kunnen een risico vormen voor de gezondheid van de kinderen, aldus Anses.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens de Franse overheid is er geen ‘onmiddellijk en groot gezondheidsgevaar’, maar toch heeft zij producenten van babyluiers opgeroepen om bepaalde chemische stoffen te verwijderen uit hun producten.

Een risico

Het is ‘niet bewezen’ dat het dragen van wegwerpluiers schadelijke effecten heeft op de gezondheid van het kind, maar er bestaat wel ‘een risico’ omdat er in de luiers schadelijke stoffen aanwezig zijn, zegt Anses.

Het gaat onder meer om twee parfums (butylphenyl methylpropional – ook wel lilial genoemd – en hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde of HICC) en om bepaalde koolwaterstoffen (paks), dioxines, formaldehyde en furanen.

In de luiers werd ook glyfosaat aangetroffen, het actieve bestanddeel van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup van Monsanto.

15 jaar verboden

Sommige stoffen die zijn ontdekt in de luiers, zijn al ruim 15 jaar verboden in de EU.

Er bleken ook stoffen in de luiers te zitten die normaal gesproken worden aangetroffen in sigarettenrook en dieselmotoren.

Sommige van deze stoffen zijn bewezen kankerverwekkend en verstoren de hormonen.

Overschrijden

Een kind draagt in zijn eerste levensjaren ongeveer 4000 pampers en daarmee overschrijden de stoffen de gezonheidslimiet, klinkt het.

Anses onderzocht 23 soorten wegwerpluiers in het laboratorium.

[Sustainable Pulse, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bataaf
Bataaf
4 jaren geleden

Allemaal per ongeluk..U gelooft toch nooit dat producenten dit expres doen..
Fluoride mag ook niet in drinkwater..fijnstof mag ook niet, chemtrails wel..toch.4g en zeker 5g is ook heel goed voor ons mensen.kunnen qe nog sneller internetten.pff.Zolang wij alles soms letterlijk slikken gaat er niets veranderen.Mensen devolueren en zijn lamgeslagen door alles.Nihilisten, narcisten en egoisten.De grote crisis komt eraan.De reset die wij zo graag tegemoet zien zal niets anders zijn dan HET totalitaire systeem waar we allen al jaren voor gewaarschuwd worden.Problem reaction solution met een flinke dosis predictive programming en voila.duwen wij de koppen nog verder in t zand of zouden we het tij nog kunnen keren..alleen een zekere interventie kan dit wellicht nog maar de schapen gaan het niet doen.niemand gaat het voor ons doen!

Matt
Matt
4 jaren geleden

Mijn vermoeden is dat er maar weinig stoffen, die katoen gerelateerd zijn, zonder glyfosaat zitten, om over onze voeding maar te zwijgen. GMO mais en soja, allemaal volgespoten met round-up, glyfosaat dus, en dan komen de granen nog. Hop in bier zit er ook vol mee al voorbeeld.
Het is gewoon even wachten tot de eerste rechtszaak in de EU zich aandient met de eerste kanker slachtoffers van Monsanto, nu Bayer.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Je kunt met dit soort berichten toch niet anders concluderen dan dat ZE compleet en totaal van God los zijn. Wie een beetje bewust is of wordt zal begrijpen dat dat letterlijk is. Dat is de duisternis of macht die er heerst. Hoe lang en hoe vaak hebben we door de jaren heen niet gehoord, over giftige stoffen, dat de hoeveelheid zo klein is dat het niet schadelijk is voor de gezondheid? Ik wil zo’n mafklapper wel eens een slok koelvloeistof zien nemen als één slok niet schadelijk is voor zijn gezondheid. De mens wordt al decennia lang met allerlei ‘kleine hoeveelheden die geen gevaar voor de gezondheid zijn’ bestookt. Alsof wij niet kunnen begrijpen dat al die rotzooi vernietigend is en überhaupt niet in het lichaam thuis hoort.

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

Ik wist niet dat babies zoveel gif poepen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x