Homepagina » Gezondheid » Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?
Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Het Franse overheidsagentschap dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, Anses, heeft gewaarschuwd dat wegwerpluiers voor baby’s tientallen giftige stoffen bevatten.

De chemische stoffen kunnen een risico vormen voor de gezondheid van de kinderen, aldus Anses.

Volgens de Franse overheid is er geen ‘onmiddellijk en groot gezondheidsgevaar’, maar toch heeft zij producenten van babyluiers opgeroepen om bepaalde chemische stoffen te verwijderen uit hun producten.

Een risico

Het is ‘niet bewezen’ dat het dragen van wegwerpluiers schadelijke effecten heeft op de gezondheid van het kind, maar er bestaat wel ‘een risico’ omdat er in de luiers schadelijke stoffen aanwezig zijn, zegt Anses.

Het gaat onder meer om twee parfums (butylphenyl methylpropional – ook wel lilial genoemd – en hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde of HICC) en om bepaalde koolwaterstoffen (paks), dioxines, formaldehyde en furanen.

In de luiers werd ook glyfosaat aangetroffen, het actieve bestanddeel van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup van Monsanto.

15 jaar verboden

Sommige stoffen die zijn ontdekt in de luiers, zijn al ruim 15 jaar verboden in de EU.

Er bleken ook stoffen in de luiers te zitten die normaal gesproken worden aangetroffen in sigarettenrook en dieselmotoren.

Sommige van deze stoffen zijn bewezen kankerverwekkend en verstoren de hormonen.

Overschrijden

Een kind draagt in zijn eerste levensjaren ongeveer 4000 pampers en daarmee overschrijden de stoffen de gezonheidslimiet, klinkt het.

Anses onderzocht 23 soorten wegwerpluiers in het laboratorium.

[Sustainable Pulse, Belga]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bataaf schreef:

  Allemaal per ongeluk..U gelooft toch nooit dat producenten dit expres doen..
  Fluoride mag ook niet in drinkwater..fijnstof mag ook niet, chemtrails wel..toch.4g en zeker 5g is ook heel goed voor ons mensen.kunnen qe nog sneller internetten.pff.Zolang wij alles soms letterlijk slikken gaat er niets veranderen.Mensen devolueren en zijn lamgeslagen door alles.Nihilisten, narcisten en egoisten.De grote crisis komt eraan.De reset die wij zo graag tegemoet zien zal niets anders zijn dan HET totalitaire systeem waar we allen al jaren voor gewaarschuwd worden.Problem reaction solution met een flinke dosis predictive programming en voila.duwen wij de koppen nog verder in t zand of zouden we het tij nog kunnen keren..alleen een zekere interventie kan dit wellicht nog maar de schapen gaan het niet doen.niemand gaat het voor ons doen!

  9 likes
  • Neeltje schreef:

   Pink Floyd had indertijd in “The Wall” er al een stukje over “comfortably numb”.
   Ik weet niet of ik het goed schrijf maar vertaalt comfortabel verdooft!'(digitale heroine)
   Men wil het niet horen noch weten,als je het ze verteld verklaren ze je voor gek,
   Nederland “zinkt”en dat is geen schrijffout noch een verwijzing naar een t.v.programma.
   Misschien is het helaas de aanloop naar WWIII.

   4 likes
   • Bataaf schreef:

    Exact!
    WW III
    The solution aka/of wel de oplossing OF ( voor de goeden zogegezegt ) het zgn. Tij dat ” wij ” graag zien keren.
    Ze ( de kabal ) zijn zo ver op ons vooruit…pff..Albert Pike voorzei het al..

    Stay safe

    1 likes
 • Matt schreef:

  Mijn vermoeden is dat er maar weinig stoffen, die katoen gerelateerd zijn, zonder glyfosaat zitten, om over onze voeding maar te zwijgen. GMO mais en soja, allemaal volgespoten met round-up, glyfosaat dus, en dan komen de granen nog. Hop in bier zit er ook vol mee al voorbeeld.
  Het is gewoon even wachten tot de eerste rechtszaak in de EU zich aandient met de eerste kanker slachtoffers van Monsanto, nu Bayer.

  6 likes
 • Rob schreef:

  Je kunt met dit soort berichten toch niet anders concluderen dan dat ZE compleet en totaal van God los zijn. Wie een beetje bewust is of wordt zal begrijpen dat dat letterlijk is. Dat is de duisternis of macht die er heerst. Hoe lang en hoe vaak hebben we door de jaren heen niet gehoord, over giftige stoffen, dat de hoeveelheid zo klein is dat het niet schadelijk is voor de gezondheid? Ik wil zo’n mafklapper wel eens een slok koelvloeistof zien nemen als één slok niet schadelijk is voor zijn gezondheid. De mens wordt al decennia lang met allerlei ‘kleine hoeveelheden die geen gevaar voor de gezondheid zijn’ bestookt. Alsof wij niet kunnen begrijpen dat al die rotzooi vernietigend is en überhaupt niet in het lichaam thuis hoort.

  5 likes
 • Straalmans schreef:

  De mens is in de macht van geld geraakt en zie maar weer eruit te komen. Ik denk dat dit alleen maar kan lukken als mensen georganiseerd – in communes bijv. – gaan leven. Zoveel mogelijk zelf hun benodigdheden gaan produceren ipv het door fabrieken te laten doen.

  2 likes
 • Straalmans schreef:

  Ik wist niet dat babies zoveel gif poepen.

  0 likes
 • Anton schreef:

  Het ziet er naar uit dat mensen langzaam vergiftigt worden en dat dit ook de bedoeling is.
  Er zijn teveel toevalligheden, ik ben het met Bataaf eens.

  0 likes
 • Elise schreef:

  Hoe zit het dan met maandverband/tampons/inlegkruisjes/incontinentie maandverband/luiers? Waar ik zelf al achter was gekomen. Ik verdraag alleen artikelen die met katoen zijn. Mijn moeder en dochter idem dito.
  Helaas wordt katoen(natuurlijk) ook al synthetisch nagemaakt.

  0 likes
 • eksegese schreef:

  Ze pretenderen constant een vinger aan de pols te houden en over onze gezondheid te waken. Niets is minder waar. Is er niets aan te verdienen of zitten er geen vrijheidsbeperkende maatregelen of andere voordelen voor hen aan vast ? Dan is gezondheid plotseling volstrekt onbelangrijk. Ze schijten erop, zowel in Den Haag als in Brussel. Het stem- en werkvee moet immers nodig uitgedund worden. Er zijn er teveel, dat is gevaarlijk en lastig te overzien. Dus dan hebben we daar allerlei gifstoffen in voeding en leefomgeving voor, chem-trails, straling, oorlogen en nog veel meer smerigheid om eens flink de bijl te zetten in de “overbevolking”. Het plebs dient te wijken voor de macht en welvaart van de elite, maar niemand mag dat beseffen. Dus worden we constant gehersenspoeld, afgeleid en in verwarring gebracht. Toch kijken er gelukkig steeds meer mensen doorheen. Er verandert iets en dat maakt ze best nerveus.

  0 likes
 • PREDATOR schreef:

  En dan hebben we het alleen al over de luiers…Je wilt.het niet weten allemaal…

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >