Suzanne Abbring heeft tijdens haar promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht aangetoond dat rauwe, onbewerkte melk wei-eiwitten bevat die beschermen tegen astma en voedselallergieën.
Abbring liet verder zien dat deze melk minder snel allergische reacties uitlokt dan bewerkte melk uit de supermarkt, die tijdens het bewerkingsproces is verhit.
Overheidsinstanties raden het drinken van rauwe melk sterk af, of verbieden het zelfs.
Niet toegestaan
Zo is de verkoop van rauwe melk in de Nederlandse detailhandel niet toegestaan.
Abbring ontdekte dat de wei-eiwitten hun beschermende werking door warmtebehandeling verliezen.
Rauwe melk die een half uur lang wordt verhit, beschermt niet langer tegen astma en voedselallergieën.
Vernietigd
Sterker nog: verhitting leidt tot het uitlokken van een allergische reactie.
“Interessant is dat het allergie-beschermende effect duidelijk werd vernietigd door de huidige industriële melkbewerkingsmethoden,” lichtte Abbring toe.
Allergieën vormen een groeiend gezondheidsprobleem. Wereldwijd lijden meer dan een miljard mensen aan een allergie.
Kefir
Dit aantal zal naar verwachting toenemen tot vier miljard in 2050.
Abbring: “Dit proefschrift laat zien dat rauwe koemelk of zijn bioactieve wei-eiwitten deel uit zouden kunnen maken van nieuwe voedingsconcepten om allergieën tegen te gaan.”
Het onderzoek in Utrecht zal in de komende jaren verder worden verdiept en uitgebreid richting rauw gefermenteerde producten zoals kefir.
Inwoners Florida zien UFO’s voor zonsopkomst
Wat is jouw levensdoel? – Channeling 06-01-2022
Gelekt beleidsplan onthult hoe overheid ons misleidt over corona: ‘Confronterend’
Koriander zuivert drinkwater
Hollywoodactrice Megan Fox: soms drinken we elkaars bloed ‘voor rituele doeleinden’
Huisartsen raken AstraZeneca-vaccin aan straatstenen niet kwijt: ‘We halen maar 30 procent’
Toegang krijgen tot buitenzintuiglijke waarneming?
De nalatenschap van de geheimzinnige Rockefellers
Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’