Buitenland

Oud-minister Varoufakis: “Eurogroep pleegde staatsgreep in Griekenland, Dijsselbloem onbeduidend popje”

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Eurogroep heeft de bezuinigingseisen aan Griekenland steeds opgeschroefd om de macht te kunnen overnemen. Dat zegt de Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis tegen de Volkskrant.

“Het was een pure staatsgreep, één grote staatsgreep,” zegt hij. “En die is geslaagd. De Eurogroep zou nooit een regering tolereren die haar uitdaagde.”

Onbeduidend ‘popje’

De Griek stelt dat voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem, die hij een onbeduidend ‘popje’ noemt dat aan de touwtjes hangt van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, helemaal niet wilde luisteren naar hervormingsplannen van de nieuwe regering in Athene.

Als voorbeeld noemt de oud-minister zijn voorstel aan Schäuble om een Duitser aan te wijzen die de nieuwe Griekse belastingdienst moest gaan leiden. De Duitse minister wilde hier volgens Varoufakis niet over onderhandelen.

Compleet vernederen

“De trojka wilde de Griekse regering door de modder sleuren en compleet vernederen met een banksluiting,” benadrukt Varoufakis. Hij wilde Griekenland weer op eigen benen laten staan, maar de Eurogroep ‘mangelde zijn regering steeds opnieuw’.

Varoufakis merkt op dat een akkoord met hem en zijn collega’s rampzalig zou zijn geweest omdat het zou bewijzen dat verzet tegen de trojka loont. “Dat sprankje hoop voor de burger was verboden. Als je een psychopaat bent en smult van conflict, dan is de Eurogroep the place to be.”

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
6 jaren geleden

“Integriteit” was de term niet?

Ik heb wat moeite met taal sinds we in NL verplicht vrijwilligerswerk hebben.

Mammon
Mammon
6 jaren geleden

Wacht 2016 maar eens af!

Echte Crisis, zal pas dan -starten- …..
Wanneer het stopt? Geen idee ….

Alle ellende gaat tegelijk samen komen.

Welcome to the real world!

corbison
corbison
6 jaren geleden

Dijsselbloem

corbison
corbison
6 jaren geleden

Dijsselbloem heeft de mentaliteit van een salon pooier , maar dat is de mentaliteit van de PvdA elite die dit land uit hoereren aan de EU .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x