Homepagina » Buitenland » Oud-minister Varoufakis: “Eurogroep pleegde staatsgreep in Griekenland, Dijsselbloem onbeduidend popje”
Oud-minister Varoufakis: "Eurogroep pleegde staatsgreep in Griekenland, Dijsselbloem onbeduidend popje"

Oud-minister Varoufakis: “Eurogroep pleegde staatsgreep in Griekenland, Dijsselbloem onbeduidend popje”

De Eurogroep heeft de bezuinigingseisen aan Griekenland steeds opgeschroefd om de macht te kunnen overnemen. Dat zegt de Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis tegen de Volkskrant.

“Het was een pure staatsgreep, één grote staatsgreep,” zegt hij. “En die is geslaagd. De Eurogroep zou nooit een regering tolereren die haar uitdaagde.”

Onbeduidend ‘popje’

De Griek stelt dat voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem, die hij een onbeduidend ‘popje’ noemt dat aan de touwtjes hangt van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, helemaal niet wilde luisteren naar hervormingsplannen van de nieuwe regering in Athene.

Als voorbeeld noemt de oud-minister zijn voorstel aan Schäuble om een Duitser aan te wijzen die de nieuwe Griekse belastingdienst moest gaan leiden. De Duitse minister wilde hier volgens Varoufakis niet over onderhandelen.

Compleet vernederen

“De trojka wilde de Griekse regering door de modder sleuren en compleet vernederen met een banksluiting,” benadrukt Varoufakis. Hij wilde Griekenland weer op eigen benen laten staan, maar de Eurogroep ‘mangelde zijn regering steeds opnieuw’.

Varoufakis merkt op dat een akkoord met hem en zijn collega’s rampzalig zou zijn geweest omdat het zou bewijzen dat verzet tegen de trojka loont. “Dat sprankje hoop voor de burger was verboden. Als je een psychopaat bent en smult van conflict, dan is de Eurogroep the place to be.”

[Volkskrant]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
5 jaren geleden

“Integriteit” was de term niet?

Ik heb wat moeite met taal sinds we in NL verplicht vrijwilligerswerk hebben.

vakantie
vakantie
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

Griekenland zal altijd zelfstandig Griekenland blijven. Ook het Griekse goud. Leve de Griekse Goden.
According to the Ancient Greeks there were caverns under the surface which were entrances leading to the underworld, some of which were the caverns at Tainaron in Lakonia, at Trozien in Argolis, at Ephya in Thesprotia, at Herakleia in Pontos, and in Ermioni.[3] In Thracians and Dacians legend it is said that there are underground chambers occupied by an ancient God called Zalmoxis.[4] In Mesopotamian religion there is a story of a man who, after traveling through the darkness of a tunnel in the mountain of “Mashu”, entered a subterranean garden.[5]

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Wacht 2016 maar eens af!

Echte Crisis, zal pas dan -starten- …..
Wanneer het stopt? Geen idee ….

Alle ellende gaat tegelijk samen komen.

Welcome to the real world!

Kalki
Kalki
Reactie op  Mammon
5 jaren geleden

Als er zoveel ellende gaat komen, waarom dan niet gaan voor de collectieve roep om een wereldleraar die de gehele mensheid adviseerd en haar uit haar leed haalt.

corbison
corbison
5 jaren geleden

Dijsselbloem

corbison
corbison
5 jaren geleden

Dijsselbloem heeft de mentaliteit van een salon pooier , maar dat is de mentaliteit van de PvdA elite die dit land uit hoereren aan de EU .

Axmann
Axmann
5 jaren geleden

Ha! Nederland speelt slechts een marginale rol op het wereldtoneel, en kan dus moeilijk als gidsland fungeren. Dijsselbloem valt daarom te verwaarlozen.

Typhoon
Typhoon
5 jaren geleden

jal.

Hoi hoe gaat het.

x

Check Also

griekenland

‘Griekenland is een grote gevangenis. De situatie is onverdraaglijk’

Griekenland is veranderd in een combinatie van ...

koning

Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x