CoronaBinnenland

NCTV schiet in actie na ‘onprofessioneel telefoongesprek’ met RIVM over coronavaccinatie

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Eind 2020 belde Wim Visscher (Dutch Digger) het telefoonnummer van het RIVM voor vragen over corona, 0800-1351, om zijn zorgen te uiten over het coronavaccin. Hij kreeg de goudeerlijke Carmen aan de lijn.

Zij gaf aan dat ze zelf ook met vragen zat. Ze vond het onder meer ‘vreemd’ en ‘verbazend’ dat er voor het Pfizer-vaccin uit Amerika was gekozen en dat het vaccin nog in fase 3 zat. “Kan dat wel?” vroeg ze zich af. Het is haastig ontwikkeld en je wordt niet immuun, zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De medewerker zei verder dat de griepprik voor veel mensen geen nut heeft en dat ze in sommige gevallen alleen maar zieker worden. Volgens haar is er ook geen sprake van een ‘nieuw virus’. “Ik denk dat het gewoon een nieuwe griep is.”

Stappen die ze nu zetten

Visscher nam het gesprek op en zette het op YouTube. Uit een vrijgegeven Wob-document blijkt dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) hierna in actie schoot.

Op 30 december 2020 schrijft een medewerker van de NCTV aan zijn collega’s een mail getiteld ‘Onprofessioneel telefoongesprek 0800-1351 online gezet’.

“We rekenden erop dat er opnieuw een fake gesprek met 0800-1351 online was gezet, maar ditmaal blijkt er een werkelijk gevoerd gesprek op YouTube te zijn gezet. Het gaat om een medewerker die veel persoonlijke opvattingen geeft over vaccinatie. Cendris heeft net erkend dat dit een medewerker is die buiten haar boekje gaat. Ze versturen per mail een toelichting op de stappen die ze nu zetten.”

Tot in de hoogste boom

In de mail valt verder te lezen dat met het RIVM is afgesproken dat ‘we nog even doordenken over of we hier actief een bericht over plaatsen’.

De video is verwijderd, maar kan hier nog wel worden bekeken via de Wayback Machine.

Data-analist Cees van den Bos, die het Wob-document boven water haalde, twittert: “Weet u nog, dat YouTube-filmpje van een burger die belt of hij zich moet laten vaccineren en dat die callcentermedewerker kritisch is? NCTV to the rescue. Tot in de hoogste boom (PDC-19). NCTV eist van de baas dat hij rapporteert over de te nemen stappen.”


5 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

De RIVM medewerker week af van de voorgeschreven werkelijkheid.

Hoe zou het verder met haar zijn gegaan na het doen van deze doodzonde?

Arnold
Arnold
1 jaar geleden

Steeds duidelijker wordt het dat de schapen tot de dag van vandaag worden bedonderd.

....
....
1 jaar geleden

Waar bemoeit de NCTV zich mee.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Tja, we weten allemaal dat we belazerd worden maar als je gaat werken voor een club waarvan je weet of kan weten dat die de kluit belazert dan is het natuurlijk niet erg onprofessioneel als je als vertegenwoordiger van die club opeens een heel ander narratief gaat ophangen. Vraag me overigens af dat als het tot een ontslagprocedure komt wat dan de reden van ontslag wordt: ‘u wordt ontslagen omdat u naar buiten toe de waarheid heeft verteld in tegenstelling tot het door ons zo krampachtig in stand gehouden lulverhaal over Corona en de vaccins’.

Ik zou daar overigens nooit zijn gaan werken. Mensen belazeren is niet mijn stijl.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x