Mens en Dier

Columnist van NPO Radio 1 hitst op tegen de boeren: ‘Walgelijk dedain!’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Janneke de Bijl, columnist van NPO Radio 1, heeft het gemunt op de boeren. In het radioprogramma De Nieuws BV zei ze deze week dat de boeren straks massaal beschikbaar komen op de arbeidsmarkt.

“Zij lijken me erg geschikt voor in de bouw, aangezien zij er geen enkele moeite mee hebben om onbeschermd met asbest te werken. Bovendien hebben ze veel ervaring in het efficiënt huisvesten van levende wezens, waardoor ze kunnen helpen met het oplossen van de woningnood. We moeten ze alleen wel op het hart drukken de mensen niet te oormerken en het castreren in elk geval niet onverdoofd te doen,” zei De Bijl.

Blinde boerenhaat

De columnist werd op social media overladen met kritiek. “Blinde boerenhaat. Voor de laatste mensen die nog denken dat stikstofbeleid over milieu gaat,” reageert publicist Roelof Bouwman.

Hoogleraar Ewald Engelen zegt: “Walgelijk dedain!” Telegraaf-verslaggever Wierd Duk voegt hieraan toe: “Dat de werkende en belastingbetalende klasse dit elitaire dedain dag in dag uit moet aanhoren, is toch ongelooflijk?”

Sadisme alsof het de gewoonste zaak is

“Stel dat je een onteigende boer bent en dat je als bouwvakker wordt ingezet om een azc te bouwen op de grond waar vroeger je boerderij stond,” schrijft Tanay Bilgin, fractievertegenwoordiger van FVD in Amsterdam.

Jurist Sietske Bergsma bekeek het fragment ook en schrijft: “Sadisme alsof het de gewoonste zaak is.” Kamerlid en ondervoorzitter Martin Bosma (PVV) haalt uit: “NPO66 hitst op tegen een bevolkingsgroep.”

4.9 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chero
Chero
1 maand geleden

Om te kotsen die lui.

Never.
Never.
1 maand geleden

Ik dacht altijd dat de Rote Armee Fraktion de meest extreme vorm van terrorisme was. Het blijkt dat het nog erger kan. Onmensen zijn het.

Willem
Willem
1 maand geleden

Misschien moeten ze dat wijf eens oormerken en dan de bouw intrappen !! Kijken of ze dan nog zo’n grote bek heeft !! D66 teef !!

Mars
Mars
1 maand geleden

Dit laat goed zien hoe ziek die mensen zijn met hun duivelse uitspraken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

141
0
We lezen graag je reactie!x