UFO

Indiase grenspolitie ziet lichtgevende objecten boven Ladakh

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Indiase leger en de grenspolitie in Ladakh, een gebied in het noorden van Jammu en Kasjmir, hebben ongeïdentificeerde vliegende objecten waargenomen, schrijft de Hindustan Times.

Tussen 1 augustus en 15 oktober heeft de Indiase grenspolitie meer dan 100 lichtgevende objecten gezien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zowel het hoofdkwartier van de politie in Delhi als de Indiase minister-president zijn op de hoogte gebracht. De gele bollen zijn vlak boven de horizon gezien en verdwenen iedere keer na ongeveer drie tot vijf uur in het niets. Het waren geen drones of satellieten, aldus legerfunctionarissen die de foto’s hebben bestudeerd. Waarnemingen van drones worden namelijk apart geverifieerd en gearchiveerd.

Radar

Al eerder zijn dergelijke mysterieuze lichten boven Ladakh gesignaleerd, een dorre militaire zone die zich uitstrekt over een gebied van 86.000 vierkante kilometer. Het Indiase gezag in Ladakh wordt betwist. Pakistan maakt aanspraak op heel Baltistan, en de Volksrepubliek China claimt zelfs het hele gebied. In Ladakh domineert de Tibetaanse cultuur het leven.

Afgelopen september plaatste het leger een mobiele radar op een bergtop in het gebied. De objecten, die met het oog wel konden worden gezien, verschenen niet op de radar. Het leger vloog ook tevergeefs met een drone in de richting van één van de zwevende objecten.

Robotachtige figuur

Een team astronomen van de Indiase Sterrenwacht in Hanle deed drie dagen lang onderzoek naar het fenomeen. De sterrenkundigen zagen de vliegende objecten verschijnen, maar konden niet met zekerheid zeggen waar ze mee te maken hadden. Wel sloot het team uit dat het ging om meteoren of planeten.

In 2003 werden ook al lichtgevende objecten gemeld in de buurt van een legerpost in Ladakh. Wetenschappers zeggen dat de mysterieuze objecten niet noodzakelijkerwijs uit de ruimte hoeven te komen.

Het jaar daarop, in 2004, deed een groep expeditieleden onder leiding van Dr. Anil Kulkarni van de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO melding van een UFO ten zuiden van Ladakh. Ze legden een ‘robotachtige’ figuur van iets meer dan een meter vast op video. Het object ‘liep’ langs een bergkam en steeg verticaal op toen de wetenschappers dichterbij kwamen. Kulkarni bracht de regering op de hoogte, maar de waarneming blijft nog altijd een mysterie.

Bron: Hindustantimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mb
mb
11 jaren geleden

… zou kunnen …

theEnzo
theEnzo
11 jaren geleden

“Ze legden een ‘robotachtige’ figuur van iets meer dan een meter vast op video”

Zonder de video’s zijn dit natuurlijk waardeloze vermeldingen.

Bart Holland
Bart Holland
11 jaren geleden

goh…

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x