Great ResetBuitenland

Vlaams Belang wil dat regering lidmaatschap World Economic Forum (175.763,87 euro per jaar) opzegt

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Dit jaar betaalt de Vlaamse regering bijna 200.000 euro lidmaatschapsbijdrage aan het World Economic Forum en ongeveer 27.000 euro als deelnameprijs aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Dat blijkt uit het antwoord van minister-president Jan Jambon op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Sam van Rooy.

“De Vlaamse regering legitimeert en subsidieert dus een wereldwijde lobbyorganisatie die overduidelijk een welbepaalde ideologische agenda nastreeft, namelijk die van het globalisme,” reageert Van Rooy in een persbericht.

Tot en met 2020 betaalde de Vlaamse overheid jaarlijks 55.000 euro lidgeld aan het WEF. Sinds 2022 is Vlaanderen ‘gepromoveerd’ tot ‘associate partner’ van het WEF, waarvoor een lidmaatschapsbijdrage van maar liefst 175.763,87 euro per jaar betaald moet worden.

Verstrengeling neemt toe

Dat ‘associate partnership’ biedt het voordeel dat Vlaanderen aan meer activiteiten kan deelnemen, schrijft Jambon. “Die leveren extra zichtbaarheid op en bieden de kans om beleidsmatig bij te leren en bij te dragen.” De verstrengeling tussen de Vlaamse regering en het WEF neemt dus toe, stelt Van Rooy.

Jambon noemt het WEF-lidmaatschap ook ‘een beleidsinstrument van de Vlaamse regering om doelstellingen uit het regeerakkoord te realiseren’. De minister-president kondigt aan dat hij de samenwerking met het WEF de komende tijd verder wil versterken.

Geen neutraal platform

Hij erkent dat zijn ‘deelname aan de Davos-bijeenkomst kan resulteren in beleidsinitiatieven’.

Van Rooy vraagt dat de Vlaamse regering het betalend WEF-lidmaatschap opzegt. “Het uitwisselen van ideeën en het aantrekken van investeringen zijn op zich uiteraard lovenswaardige ambities, maar dat moet niet gebeuren in de context en onder auspiciën van het WEF, een lobbygroep die een globalistische agenda nastreeft en dus geenszins beschouwd kan worden als een neutraal forum daarvoor,” aldus Van Rooy.


4.9 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
3 maanden geleden

Heel goed, nu hier in Nederland die hele criminele organisatie verbieden en uitbannen!

DWEF.;)
DWEF.;)
3 maanden geleden

Goed bezig..

Greet Resist
Greet Resist
3 maanden geleden

redelijk om niet te betalen aan een organisatie die jou werk als politicus overbodig maakt

Inhetmeer
Inhetmeer
3 maanden geleden

Jan Jambon…… vertaald naar het Vlaams Jan Ham……is varkenskont.
Buitengemeen frappulant, niewaer niewaer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

56
0
We lezen graag je reactie!x