Great ResetBuitenland

Vlaams Belang wil dat regering lidmaatschap World Economic Forum (175.763,87 euro per jaar) opzegt

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Dit jaar betaalt de Vlaamse regering bijna 200.000 euro lidmaatschapsbijdrage aan het World Economic Forum en ongeveer 27.000 euro als deelnameprijs aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Dat blijkt uit het antwoord van minister-president Jan Jambon op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Sam van Rooy.

“De Vlaamse regering legitimeert en subsidieert dus een wereldwijde lobbyorganisatie die overduidelijk een welbepaalde ideologische agenda nastreeft, namelijk die van het globalisme,” reageert Van Rooy in een persbericht.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tot en met 2020 betaalde de Vlaamse overheid jaarlijks 55.000 euro lidgeld aan het WEF. Sinds 2022 is Vlaanderen ‘gepromoveerd’ tot ‘associate partner’ van het WEF, waarvoor een lidmaatschapsbijdrage van maar liefst 175.763,87 euro per jaar betaald moet worden.

Verstrengeling neemt toe

Dat ‘associate partnership’ biedt het voordeel dat Vlaanderen aan meer activiteiten kan deelnemen, schrijft Jambon. “Die leveren extra zichtbaarheid op en bieden de kans om beleidsmatig bij te leren en bij te dragen.” De verstrengeling tussen de Vlaamse regering en het WEF neemt dus toe, stelt Van Rooy.

Jambon noemt het WEF-lidmaatschap ook ‘een beleidsinstrument van de Vlaamse regering om doelstellingen uit het regeerakkoord te realiseren’. De minister-president kondigt aan dat hij de samenwerking met het WEF de komende tijd verder wil versterken.

Geen neutraal platform

Hij erkent dat zijn ‘deelname aan de Davos-bijeenkomst kan resulteren in beleidsinitiatieven’.

Van Rooy vraagt dat de Vlaamse regering het betalend WEF-lidmaatschap opzegt. “Het uitwisselen van ideeën en het aantrekken van investeringen zijn op zich uiteraard lovenswaardige ambities, maar dat moet niet gebeuren in de context en onder auspiciën van het WEF, een lobbygroep die een globalistische agenda nastreeft en dus geenszins beschouwd kan worden als een neutraal forum daarvoor,” aldus Van Rooy.


4.9 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
1 jaar geleden

Heel goed, nu hier in Nederland die hele criminele organisatie verbieden en uitbannen!

DWEF.;)
DWEF.;)
1 jaar geleden

Goed bezig..

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

redelijk om niet te betalen aan een organisatie die jou werk als politicus overbodig maakt

Caatje
Caatje
1 jaar geleden

En hier ook alles terugbetalen. Maar wel uit hun eigen portemonee, ze gebruiken ons geld om een staatsgreep uit te voeren! Want dat is wat ze doen.

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x