Homepagina » Mens en Dier » Journalist roept op tot bestrijding van ‘antivaxtuig’: ‘Dit kan echt niet’
journalist
Foto: Coronademonstratie in Amsterdam (BAMCorp CC BY-SA 2.0)

Journalist roept op tot bestrijding van ‘antivaxtuig’: ‘Dit kan echt niet’

Het debat over vaccinaties polariseert snel. Gisteren deelde ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers op Twitter een foto van een vrouw die een gele ster had opgespeld met daarop de tekst ‘not vaccinated’. Hij schreef erbij: “Ben zeer voor de vrijheid van meningsuiting, zeker als het om diepe overtuigingen gaat. Maar wat is dit een weerzinwekkend en misplaatst gebruik van vrijheid. Lees eens wat over de Holocaust.”

Telegraaf-journalist Wierd Duk vroeg zich af: “Wat is hier misgegaan. En wat kan de politiek hier tegen doen?” Journalist Bart Schut ging nog een stap verder: “Misschien moeten we accepteren dat een percentage van de bevolking, hoe goed men het ook heeft en hoe hoog men ook is opgeleid, behoefte heeft aan sektarisch en racistisch complotgedrag. Als educatie niet helpt, dan maar bestrijding. En vooral geen centimeter aan toegeven.”

Haatdragend, polariserend en gevaarlijk

Iemand zei tegen hem: “Dank je Bart, direct een illustratie hoe de media bewust polariseren en tot geweld oproepen.” Vervolgens liet de journalist zich helemaal gaan: “Graag gedaan. je geeft niet toe aan fascisten, communisten of islamisten. En dus ook niet aan het antivaxtuig. Nooit.”

Schut krijgt veel kritiek op zijn uitspraken. Zo twittert Luce: “Bart dit kan echt niet. Je gaat te ver nu. Wat jij hier even in een paar tweets opschrijft als journalist met je blauwe vinkje achter je naam kan echt niet. Haatdragend, polariserend en gevaarlijk.”

Iets genuanceerder

Ze richt zich ook tot Segers: “Ziet u de woorden van meneer Schut? Deze kunnen u wat mij betreft inzicht geven in wat er op dit moment met emoties van alle mensen gebeurt in onze democratische rechtsstaat. Antivaxtuig moet bestreden worden volgens deze meneer (die een breed publiek bereikt).”

Luce vindt het ‘absurd en gevaarlijk’ dat een complete groep onder de door Schut bedachte naam antivaxtuig wordt weggezet als complotgekken.

De journalist krijgt ook een tik op de vingers van het Jeugdhulp Collectief:

4.8 49 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
1 maand geleden

Dit is het werk van het Linkse Rutte Kartel, zaai angst en tweedracht, dan maken de mensen elkaar wel af.

Verschrikkelijk Rutte, zo ga jij de geschiedenis boekjes in, incl je spertijd.

De democratie is in Nederland verdwenen.

John Doe
John Doe
1 maand geleden

Wel jammer dat ik deze mensen niet in het echt tegenkom.

Dubito
Dubito
1 maand geleden

Ik kan zelfs hier het applaus horen vanuit het verzamelde, NRC-lezende ’66- deugschapenvolk voor meneer Bart Schut. Vergis je niet: dit is hoe werkelijk wordt gedacht en gesproken in Nederland. Ik ken ze, dat volk.
En Gideon van Meijeren vinden ze een onbeschofte vlegel die zo gauw mogelijk de mond gesnoerd moet worden. Geloof me. Ik ken ze.
Maak je geen illusies in deze (zeer gewaardeerde!) ninefornews-bubbel.

de Bruin
de Bruin
1 maand geleden

Logisch dat deze persoon zo’n ster opgespeld heeft. Ze zijn in andere landen al bezig met een embleem met “niet gevaccineerd”! Dus meneer de journalist…hou je grote bek dicht, en ga de juiste informatie verstrekken over dit afschuwelijke experimentele gen therapie “vaccin”. Want het bloed van de daaraan overleden mensen kleeft ook aan jou handen.

x

Check Also

zoon

Vader wiens zoon overleed na Pfizer-prik gecensureerd door Facebook

Ernest Ramirez, een rouwende vader wiens zoon ...

verpleegkundige

Dappere IC-verpleegkundige: er wordt gesproken over het weigeren van zorg aan ongeprikten

De Amerikaanse IC-verpleegkundige Chelsea Walls werkt al ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

130
0
We lezen graag je reactie!x