Mens en Dier

Journalist roept op tot bestrijding van ‘antivaxtuig’: ‘Dit kan echt niet’

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het debat over vaccinaties polariseert snel. Gisteren deelde ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers op Twitter een foto van een vrouw die een gele ster had opgespeld met daarop de tekst ‘not vaccinated’. Hij schreef erbij: “Ben zeer voor de vrijheid van meningsuiting, zeker als het om diepe overtuigingen gaat. Maar wat is dit een weerzinwekkend en misplaatst gebruik van vrijheid. Lees eens wat over de Holocaust.”

Telegraaf-journalist Wierd Duk vroeg zich af: “Wat is hier misgegaan. En wat kan de politiek hier tegen doen?” Journalist Bart Schut ging nog een stap verder: “Misschien moeten we accepteren dat een percentage van de bevolking, hoe goed men het ook heeft en hoe hoog men ook is opgeleid, behoefte heeft aan sektarisch en racistisch complotgedrag. Als educatie niet helpt, dan maar bestrijding. En vooral geen centimeter aan toegeven.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Haatdragend, polariserend en gevaarlijk

Iemand zei tegen hem: “Dank je Bart, direct een illustratie hoe de media bewust polariseren en tot geweld oproepen.” Vervolgens liet de journalist zich helemaal gaan: “Graag gedaan. je geeft niet toe aan fascisten, communisten of islamisten. En dus ook niet aan het antivaxtuig. Nooit.”

Schut krijgt veel kritiek op zijn uitspraken. Zo twittert Luce: “Bart dit kan echt niet. Je gaat te ver nu. Wat jij hier even in een paar tweets opschrijft als journalist met je blauwe vinkje achter je naam kan echt niet. Haatdragend, polariserend en gevaarlijk.”

Iets genuanceerder

Ze richt zich ook tot Segers: “Ziet u de woorden van meneer Schut? Deze kunnen u wat mij betreft inzicht geven in wat er op dit moment met emoties van alle mensen gebeurt in onze democratische rechtsstaat. Antivaxtuig moet bestreden worden volgens deze meneer (die een breed publiek bereikt).”

Luce vindt het ‘absurd en gevaarlijk’ dat een complete groep onder de door Schut bedachte naam antivaxtuig wordt weggezet als complotgekken.

De journalist krijgt ook een tik op de vingers van het Jeugdhulp Collectief:

4.8 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Dit is het werk van het Linkse Rutte Kartel, zaai angst en tweedracht, dan maken de mensen elkaar wel af.

Verschrikkelijk Rutte, zo ga jij de geschiedenis boekjes in, incl je spertijd.

De democratie is in Nederland verdwenen.

John Doe
John Doe
2 jaren geleden

Wel jammer dat ik deze mensen niet in het echt tegenkom.

Dubito
Dubito
2 jaren geleden

Ik kan zelfs hier het applaus horen vanuit het verzamelde, NRC-lezende ’66- deugschapenvolk voor meneer Bart Schut. Vergis je niet: dit is hoe werkelijk wordt gedacht en gesproken in Nederland. Ik ken ze, dat volk.
En Gideon van Meijeren vinden ze een onbeschofte vlegel die zo gauw mogelijk de mond gesnoerd moet worden. Geloof me. Ik ken ze.
Maak je geen illusies in deze (zeer gewaardeerde!) ninefornews-bubbel.

de Bruin
de Bruin
2 jaren geleden

Logisch dat deze persoon zo’n ster opgespeld heeft. Ze zijn in andere landen al bezig met een embleem met “niet gevaccineerd”! Dus meneer de journalist…hou je grote bek dicht, en ga de juiste informatie verstrekken over dit afschuwelijke experimentele gen therapie “vaccin”. Want het bloed van de daaraan overleden mensen kleeft ook aan jou handen.

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x