Bewustzijn

Intelligente mensen hebben één ding gemeen: ze blijven laat op

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Intelligente mensen zijn ’s nachts actiever dan mensen met een lager IQ, meldt Psychology Today. Uit een studie is gebleken dat intelligente mensen doordeweeks later naar bed gaan dan minder intelligente mensen.

Het gemiddelde IQ en het slaappatroon zijn zeker aan elkaar gerelateerd, waaruit blijkt dat degenen die onder het licht van de maan nog wakker zijn inderdaad intelligenter zijn, aldus psycholoog Satoshi Kanazawa van de London School of Economics and Political Science. Uit zijn analyse blijkt dat mensen zelfs in de meest primitieve samenlevingen opstonden en gingen slapen met de zon.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het brein wordt geconditioneerd om dit slaappatroon te volgen, terwijl de meer nieuwsgierige en creatieve mensen dat slaappatroon niet willen volgen. Het is een onbewust verzet dat voortkomt uit de weigering om in te stemmen met het idee van de massa.

De gegevens ondersteunen de gedachte van nachtbrakers: de enige tijd om te leven is wanneer iedereen slaapt. Alleen in het donker kunnen we leren en absorberen. Het is een tijd van noodzakelijke zelfreflectie die weinig mensen nog nemen.

Dromen of gedachten die je overdag niet kunt bedenken omdat je gestoord wordt door familie, vrienden of werk, kun je ’s nachts de vrije loop laten. De nacht is voor velen dan ook het meest creatieve moment van de dag. Je kunt graven in de verborgen hoekjes van je geest en onbekende paden van je onderbewustzijn.

In een studie die gepubliceerd is in het tijdschrift Psychology and Individual Differences wordt aangenomen dat mensen grotendeels geconditioneerd worden om overdag te werken en ’s nachts te slapen. Mensen die deze trend trotseren hebben juist meer kans om nieuwe waarden en voorkeuren te verwerven dan minder intelligente mensen.

Deze nieuwe waarden zijn de ingrediënten van de revolutionairen, de uitvinders en ontdekkers. Zij maken de offers en trotseren de druk van de massa. Mensen die laat opblijven willen ontdekkingen doen en de autoriteit uitdagen. Ze willen hun geest verruimen en niet uitschakelen omdat het bedtijd is.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Luc
Luc
9 jaren geleden

Zo, ik ga maar eens slapen, denk ik!

Nora
Nora
9 jaren geleden

Als je weinig slaap nodig hebt, dan ben ik er mee eens. Maar in bed liggen tot ’s middags is geen bewijs dat je wijzer bent.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Hahahaha mijn buurman is game verslaaft die gaat hele nachten door.

Intelligent hihi

slaapmuts
slaapmuts
9 jaren geleden

Ik mag mezelf wel een intelligent, eigenwijs, creatief en nieuwsgierig mens noemen, maar als ik moe ben gaat hier t licht uit, daarvoor hoef ik niet op de klok te kijken (conditionering).
Het is toch allang bekend dat je beter informatie op slaat als je uitgerust bent?
Hoogste tijd om studie te doen naar het verschil tussen INTELLIGENTE mensen en WIJZE mensen.

Het gros van de mensen die laat naar bed gaan hangen achter TV of laptop. (conditionering, zie foto!) Om de laat-naar-bed-gaanders te vergelijken met revolutionairen, uitvinders enz…..? Ik zie het anders, het gros van de intelligente mensen hebben een LUIE baan, weinig fysieke arbeid, mentaal draaien ze door, ze hebben geen rust, weten niet wat stilte is, durven de stekker van de telefoon er niet uit te trekken.
Volgens het onderzoek willen ze niet gestoord worden door familie vrienden of werk.(conditionering) Dan wordt het toch tijd je leven anders in te richten, een WIJS mens doet dat.
Graven in de verborgen hoekjes van je geest en onbekende paden van je onderbewustzijn DOE JE JUIST IN JE SLAAP.
(Als ik een probleem heb geef ik het over aan de slaap, s’ morgens word ik wakker en weet ik vaak hoe iets gaat lopen of hoe ik het op moet lossen.)
Het is zowiezo erg dom om je hele leven te werken (conditionering)zodat je geen tijd over hebt voor jezelf, een WIJS mens doet dat dus ook niet. Een intelligent mens heeft veel last van zn EGO, hij moet te wereld continu laten zien dat ie slim is. Een WIJS mens laat zich niet conditioneren, die is wakker en gaat slapen zoals het op dat moment past. Een WIJS mens hoeft zich helemaal niet in het zweet te werken, die neemt genoegen met wat er op zijn pad komt, en dat blijkt altijd voldoende te zijn.
Het heeft helemaal niks te maken met onbewust verzet dat voortkomt uit de weigering om in te stemmen met het idee van de massa, want het zijn gewoon SCHAPEN die hunkeren naar een ’rustig’ moment. Om dat rustig moment dan te gebruiken achter TV laptop of hooguit met een van de vele boeken (waar ze voor krom gelegen hebben) die ze nog MOETEN lezen om geen gek figuur te slaan bij hun soort of te wel LOTgenoten. Revolutionairen, uitvinders en ontdekkers, WILLEN WEL!!!
Niet op tijd naar bed gaan is ongezond: onbalans. Je staat niet fris op en moet je dag gehaast beginnen.
Slaapproblemen, en dus ook niet op tijd gaan slapen is ALLEMAAL ANGST. Bang om te gaan slapen want dan begint het echte leven pas, daar is geen TV, boek of borrel, familie enz. die je afleidt, daar moet je naakte ik het zelf doen. Eenieder die zich werkelijk heeft verdiept in esoterie weet dat.

Zelf houd ik ook van de stilte van de nacht, maar pas wanneer ik in de avonduren een behoorlijk aantal uren geslapen heb en mijn geest tot rust is gekomen. En voor de mensen die lekker op tijd naar bed gaan: laat je niet gek maken door dit soort main stream media studies, allemaal betaald van belastinggelden.

Dit is echt weer zo’n main stream media bericht, waar niet over nagedacht is alvorens het te plaatsen.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x