Buitenland

Schokkend document: hoe de Verenigde Staten de oorlog en energiecrisis in Europa hebben gepland

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

De Zweedse krant Nya Dagbladet heeft een artikel gepubliceerd over geheime Amerikaanse plannen om de Europese economie te vernietigen door middel van een oorlog in Oekraïne en een energiecrisis.

De krant heeft de hand weten te leggen op een opmerkelijk document van de RAND Corporation, een Amerikaanse denktank, over het verzwakken van Duitsland en het versterken van de Verenigde Staten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De denktank merkt op dat Duitsland een stuk onafhankelijker is geworden na de Brexit en dat het steeds moeilijker is geworden voor de VS om Europese overheden te beïnvloeden.

Europese landen een oorlog intrekken

De ‘knappe koppen’ bedachten de volgende strategie: zorg ervoor dat Duitsland en Frankrijk niet langer samenwerken met Rusland. Duitsland wordt gezien als de grootste economische en politieke bedreiging voor de VS.

Het plan van de denktank is voornamelijk gericht op het vernietigen van de Duitse economie. Door Russische leveranties stop te zetten, ‘kan er een crisis ontstaan die verwoestende gevolgen heeft voor de Duitse economie en onrechtstreeks voor de Europese Unie als geheel’.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Door de Europese landen een oorlog in te trekken, zegt de denktank. De RAND Corporation schrijft in het document dat ‘onze acties in Oekraïne onvermijdelijk zullen leiden tot een militaire reactie van Rusland’.

De rol van de groene partijen

Rusland zal de enorme druk die het Oekraïense leger uitoefent op de Volksrepubliek Donetsk niet onbeantwoord laten. Zodoende is het mogelijk om Rusland af te schilderen als agressor en het hele sanctiepakket af te kondigen, valt te lezen in het vertrouwelijke stuk.

De RAND Corporation wijst er verder op dat de groene partijen in Europa zich makkelijk voor het karretje van de VS laten spannen. De dominante rol van groene partijen is noodzakelijk om Duitsland in deze val te laten trappen, aldus het document.

De Duitse milieubeweging is ‘dogmatisch, fanatiek zelfs’ en de denktank verwacht dan ook dat de Duitse Groenen economische argumenten zullen negeren en groot voorstander zullen zijn van sancties. “Dit maakt het mogelijk om de sancties zonder problemen in te voeren.”

In het document wordt de Duitse buitenlandminister Annalena Baerbock specifiek genoemd. Die zei onlangs tijdens een bijeenkomst in Praag dat Duitsland ‘Oekraïne blijft steunen voor zo lang als dat nodig is’. “Als ik de Oekraïners beloof dat ik naast ze sta zolang ze ons nodig hebben, dan wil ik ook leveren,” zei Baerbock. “Ongeacht wat mijn Duitse kiezers vinden.”

Domino-effect

De auteurs van het document hopen dat de schade zo groot zal zijn dat het voor Duitsland en Rusland onmogelijk wordt om de banden op een later moment weer aan te halen.

Het stopzetten van de energieleveringen zal verwoestende gevolgen hebben voor de Duitse economie. De auteurs spreken over energietekorten, tekorten aan onderdelen, logistieke ontwrichting en uiteindelijk een domino-effect.

De RAND Corporation stuurt aan op een totale instorting van de economie in Europa. “Dit zal niet alleen een verwoestende klap zijn voor de Duitse economie, de hele economie van de hele Europese Unie zal uiteindelijk instorten.”

De denktank schreef na publicatie van het artikel in een persbericht dat het document ‘nep’ is.

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vraagtekentje
Vraagtekentje
1 jaar geleden

Hoezo schokkend? Alle ellende, dood en verderf die ze op ons pad sturen is gepland, dus ik ben hier niet van geschokt. Waar ik wel van geschokt ben, is dat zoveel mensen meewerken aan hun eigen ondergang.

ludo
ludo
1 jaar geleden

nu dat we dit weten, gaat er dan ook iets veranderen??

nee hoor, we blijven in dezelfde carrousel zitten!!

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Tot deze conclusie was ik ook net gekomen. Zelensky is bewust door de Deep State neergezet om deze situatie te bereiken. Het gaat om de macht en de controle over de handel van Amerika met Europa, die door de 2 vernietigde gaslijnen, niet verbroken zal worden.

Zodra bewezen zal worden dat de Deep State voor de aanslag op NORDSTREAM 1 en 2 verantwoordelijk gehouden gaat worden, zitten alle voorstanders ven Zelensky in het nauw.

Vandaar dat er nu een spoedconferentie met Jens Stoltenberg plaats vindt, want nu hebben wij de poppetjes aan het dansen.

Zelensky kan namens de NAVO de oorlog aan Rusland verklaren. Belangrijk is om te weten dat er tot nu toe feitelijk geen oorlog tussen Rusland en de Ukraine bestond.
Het betreft slechts een conflict, want geen van beide partijen had elkaar de oorlog verklaard. Dat zou na vanavond wel eens een andere situatie kunnen zijn.

De plannen van Europa zijn nu blootgelegd en hopelijk begrijpen nu ook alle mensen, die Rusland als schuldige partij zien, dat het een omgekeerde wereld is en dat ook COVID-19 een onderdeel van dit grote plan is, waarbij de voltallige commerciële media heult met de vijand.

NooT
NooT
1 jaar geleden

Ja, al bekend bij iedereen die zich wél informeerde.
Schokkend alleen voor hen, die dit nieuws niet zal bereiken, dus alsnog toch niet schokkend.
Helaas. Werden ze maar eens geschokt!

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x