Gezondheid

Toenemende weerstand tegen poliovaccinatie in Pakistan

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Naties hebben de antipoliocampagne in Pakistan tot nader order opgeschort.

In Pakistan, één van de drie landen ter wereld waar de verlammende ziekte endemisch is, worden vrijwillige medewerkers van de antipoliocampagne steeds vaker belaagd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens een woordvoerder van Unicef wordt de campagne wel voortgezet op plaatsen waar het veilig is. Vaccinatiemedewerkers worden onder meer beschuldigd van spionage voor de Verenigde Staten en ook wordt beweerd dat de vaccins mensen onvruchtbaar maken.

Nepvaccinatieprogramma

Het verzet tegen de vaccinaties groeide vorig jaar sterk na de onthulling dat een Pakistaanse arts een nepvaccinatieprogramma had ontwikkeld ‘om de CIA te helpen Osama bin Laden op te sporen’.

Lokale commandanten in het noordwesten van Pakistan hebben gezegd dat de inentingscampagne pas door mag gaan als er een einde komt aan de Amerikaanse aanvallen met drones.

Acute slappe verlamming

Begin dit jaar schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO buurland India van de lijst met landen waar polio voorkomt. Op die lijst staan naast Pakistan de landen Nigeria en Afghanistan.

Wat echter niet werd vermeld, is dat het aantal gevallen van acute slappe verlamming (ASV) na de poliovaccinatie fors is gestegen. Uit een studie in het Indian Journal of Medical Ethics (IJME) bleek dat ASV klinisch gezien niet is te onderscheiden van polio.

Volgens de studie kwam de zwendel van de poliovaccinatie op gang na een gift van de Bill & Melinda Gates Foundation en verschillende belangengroepen die beweerden dat het programma zichzelf uiteindelijk zou terugverdienen. De kosten bleken al snel 100 keer hoger te zijn dan in eerste instantie beoogd.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kennis
kennis
11 jaren geleden

Dat klopt,maar ook de Vaccinatiemedewerkers
worden meerdere keren aangevallen door bewapende groepen en er vielen 5 doden onder de Vaccinatiemedewerkers,en de reden is dat volgens hen de vaccins mensen onvruchtbaar maken.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x