Natuur en Milieu

Top 10 plekken op aarde die je nooit zult bezoeken

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op onze spectaculaire planeet zijn zo veel wonderlijke plekken te vinden. Zelfs voor de meest doorgewinterde avonturier zijn er plekken op aarde die te gevaarlijk, te goed beveiligd, te speciaal of te afgelegen zijn om te bezoeken. Deze plekken zijn helemaal afgesloten van de rest van de wereld. We hebben een top 10 voor je samengesteld.

1. Vulkaan op Heardeiland, Australië

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Heard is een onbewoond, onherbergzaam eiland in de Zuidelijke Oceaan. Het eiland is genoemd naar James Heard, een robbenjager die het eiland in 1853 voor het eerst in het oog kreeg. Op het eiland ligt Mawson Peak, een 2745 hoge actieve vulkaan. Het is de hoogste top van Australië.

2. Slangeneiland, Brazilië

Ilha da Queimada, bijgenaamd Slangeneiland, ligt voor de kust van Brazilië en is de thuisbasis van duizenden Golden Lancehead Vipers. Deze slangen behoren tot de meest giftige ter wereld. Er zouden liefst vijf van deze dieren op elke vierkante meter zijn te vinden. Jarenlang was de enige menselijke bewoner een vuurtorenwachter, maar inmiddels is het verboden het eiland te betreden.

3. North Sentinel Island, Andamanen

Dit kleine eiland heeft een oppervlakte van 72 vierkante kilometer en valt bestuurlijk gezien onder de Andamanen. De inheemse bevolking bestaat uit Sentinelezen, die elk contact met andere mensen weigeren en behoren tot de laatste groepen geïsoleerde volkeren ter wereld die nog niet zijn beïnvloed door de moderne beschaving.

4. Grotten van Lascaux, Frankrijk

Deze grotten liggen in het Franse departement Dordogne. In 1940 werden in de grotten een groot aantal rotstekeningen ontdekt, die zijn gedateerd op 15.000 tot 10.000 voor Christus. Het is de rijkst beschilderde prehistorische grot die tot nu toe is ontdekt. Sinds 2008 zijn de grotten gesloten voor publiek omdat ze worden bedreigd door schimmels.

5. Poveglia, Italië

Dit kleine eiland is gelegen tussen Venetië en Lido. Volgens sommigen zou het een ‘spookeiland’ zijn. In de Romeinse tijd werd het gebruikt als isolatieplaats voor vele duizenden slachtoffers van de pest. Ook toen Europa werd getroffen door de zwarte Dood diende het eiland als plek om slachtoffers te isoleren van de buitenwereld. De overheid zette het eiland vorig jaar in de verkoop.

6. Vaticaans Geheim Archief, Vaticaanstad

Dit is de centrale bewaarplaats van alle akten die zijn uitgevaardigd door de Heilige Stoel. Het grootste deel daarvan wordt bewaard in een betonnen kubus die de bunker wordt genoemd. In totaal wordt er nu zo’n 85 kilometer aan archiefstukken bewaard. Het archief is alleen toegankelijk voor geleerden van naam en faam.

7. Grote schrijn van Ise, Japan

Dit is een complex van Shintoschrijnen in de Japanse stad Ise. De grote schrijn is één van de heiligste en belangrijkste plekken binnen het Shintoïsme. Toegang tot de locatie is sterk aan banden gelegd. Bezoekers mogen doorgaans niet meer zien dan de daken van de centrale gebouwen. De hogepriesters en –priesteressen van de grote schrijn van Ise moeten traditiegetrouw afkomstig zijn uit de Japanse keizerlijke familie.

8. Area 51, Nevada

Dit is een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht in de Nevadawoestijn. In de volksmond wordt Area 51 ook wel Dreamland genoemd. De basis is door UFO-onderzoekers vaak genoemd als locatie waar de Amerikaanse overheid buitenaardse wezens verborgen zou houden. In 2013 heeft de CIA geheime documenten vrijgegeven waarin de basis als Area 51 wordt beschreven.

9. Graftombe van Qin Shi Huang

Qin Shi Huang wist gedurende zijn relatief korte bewind grote koninkrijken rondom een rivier in China te verenigen tot één rijk en wordt daarom gezien als de eerste keizer van China. Bij de bouw van zijn mausoleum werden naar schatting 700.000 arbeiders ingezet, ruim twee keer zoveel als bij de Chinese Muur. Het mausoleum ligt als een paleis onder een 76 meter hoge grafheuvel. Wonderbaarlijk genoeg is de tombe waarin Qin moet liggen nooit geopend.

10. Wereldzaadbank, Spitsbergen

De wereldzaadbank bevat zaden van zoveel mogelijk rassen van gewassen. De opslagplaats, ook wel omschreven als een Doomsday-vault of een ark van Noach, wordt grotendeels betaald door de Noorse overheid. De zaadbank bevindt zich 120 meter diep in een berg vlak bij de plaats Longyearbyen. Alleen enkele medewerkers mogen bij de zaadbank naar binnen.

[Yahoo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
8 jaren geleden

Fort Knox ?

trol face
trol face
8 jaren geleden

11 Equestria
een betoverend mooi oord maar de bevolking trappelt om je te verbanen naar tartarus
12 atlantis
was bewoont maar is nu verlaten iets met verdrinking of zo iets
13 dinotopia
onderdeel van de holle aarde de ingang is nog niet gevonden en de sleutel is verdwenen wat jammer nu

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ik mis de zuidpool in de lijst.

Frans
Frans
8 jaren geleden

Als de NWO een doel is van de elite . dan is duidelijk dat de zaden op Spitsbergen voor deze elite bedoeld zijn als ze de aarde zo goed als onbewoonbaar hebben gemaakt door de vervuiling, gif, en het ziek maken van de mensen. Want die NWO wil toch uitroeien wat hen niet bevalt?
Of dient de opslag van zaden toch een hoger doel? Zo niet, dan moge de berg zich optillen en in zee storten.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x