Buitenland

Welkom in het Vierde Rijk: EU gaat 3,5 miljard euro subsidie geven aan grote wapenbedrijven

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Diep weggestopt in de EU-begroting voor 2017/18 vinden we een voorstel om miljarden subsidie toe te kennen aan grote wapenbedrijven.

Terwijl veel Zuid-Europeanen gebukt gaan onder snoeiharde bezuinigingsmaatregelen, is Brussel niet van plan te investeren in mensen of in vrede, maar in wapens, militarisme en oorlog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het voorstel, dat is uitgewerkt door het Instituut voor veiligheidsstudies van de Europese Unie (EUISS), zou tussen 2021 en 2027 zo’n 3,5 miljard euro gaan kosten.

Carte blanche

Enkele van de grootste wapenbedrijven ter wereld werkten mee aan de totstandkoming van het voorstel.

De wapenindustrie adviseerde de EU over militaire strategie en kwam (niet geheel verrassend) tot de conclusie dat Europa meer geld moet investeren in wapens.

Het is niet bekend waar het bedrag vandaan moet komen. Waar zal worden gesneden om het voorstel te financieren?

Er wordt ook niet uitgelegd hoe het geld zal worden besteed en wat er zal worden gedaan om te voorkomen dat de wapenbedrijven carte blanche krijgen.

Wapenembargo

In februari riep het Europees Parlement nog op tot een wapenembargo tegen Saoedi-Arabië vanwege de mensenrechtenschendingen die dat land begaat in Jemen.

Veel van de wapens die Saoedi-Arabië gebruikt om bombardementen op burgerdoelen uit te voeren, zijn gemaakt in Europa.

De EU zou juist moeten investeren in banen en onderzoeksprojecten die bijdragen aan het voorkomen van conflicten.

Petitie

Steeds meer mensen verzetten zich tegen de Europese investeringen in wapens. Al meer dan 62.000 mensen ondertekenden een petitie van het Network Against Arms Trade.

Willen we een sociaal Europa dat investeert in mensen en vrede of willen we een Europa dat zich richt op wapens, militarisme en oorlog?

“De wereld is overbewapend en vrede is ondergefinancierd,” zei VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

[openDemocracy]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Iedereen die zich vrijwillig onder de wapenen stelt of werkzaam is in- of verdient aan wapenhandel is direct medeplichtig aan de grootste misdaad die de mensheid kent : oorlogsvoering !
Het is een misdaad tegen de menselijkheid en zou onnoemelijk hard gestraft moeten worden, zonder pardon en zonder uitzondering.

Zoals Harriët Algra schreef : De positieve weg is, om anderen geven zoals je om jezelf geeft, de ander helpen indien nodig. We moeten er voor kiezen om gezamenlijk een wereld neer te zetten, die gebaseerd is op Liefde en Respect voor alles wat leeft. Dus ook optreden tegen de Luciferiaanse invloed die alles wat menselijk is op deze planeet, probeert te vernietigen. De bestaande religies en geloofsovertuigingen zijn de belangrijkste veroorzakers van oorlogen, armoede en trauma .

Verban religies en hun verderfelijke priesters uit ons leven en ga op zoek naar de echte bron !

De Waarheid
De Waarheid
7 jaren geleden

Hmmm 3,5 miljard verspreid over 6 jaar als ik het goed begrijp… Valt mee (als het tenminste besteed wordt aan wapens om Europa mee te verdedigen) want vergeet niet …. Turkije ligt vlak naast de deur, en gezien de Leider die wel erg veel lijkt op iemand van de vorige eeuw in Duitsland… en ze een behoorlijk groot leger hebben… Trouwens hebben we niet 6 miljard aan deze leider gegeven om zogenaamd de vluchtelingenstroom tegen te houden… denk we dit geld beter gelijk naar onze eigen defensie hadden kunnen sluizen, had het beter besteed geweest… maar ja Geopolitiek he…

loeky123
loeky123
7 jaren geleden

rare wereld. ik las net de russen zijn onderweg met de vloot en wapens naar Syrie, met de opmerking, daar kunnen veel burgen doelen mee betoken, de USA en KSA en hun makkers, gooien alles plat in Jemen, onder het moto dat zijn terroristen, NEE daar maken ze nieuw terroristen, gooi alles plant. alles weg, je huis je kinderen dood, je vrouw, familie dood, dan ga je op wraak nemen, dus teroristen wordne gemaakt, Jemen, man daar was niet aan de zeis, maar nu, meer terroristen,
enwapen handel is booming, snel rijk worden en veel geld. maar niet voor de massa,

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Nederland gaat ook meedoen in Oost Europa om de arrogante Russen af te schrikken… Zie je het voor je ! Je doet het toch in je broek van het lachen als het niet zo onbeschrijfelijk achterlijk was. Doet mij denken aan mijn militaire dienst bij de instructie: Wat te doen als de bom valt… Ogen dicht als je de flits ziet en oneffenheden in het terrein opzoeken voor dekking ! Nu gaan we zien hoe de miljarden kostende F-35 kansloos uit de lucht geschoten worden als achterhaald oud schroot door de eerste de beste Russische vuurpijl ! Hennis en Rutte hebben al kogelvrije roze onderbroeken besteld en denken zo het te overleven.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x