Homepagina » Buitenland » Welkom in het Vierde Rijk: EU gaat 3,5 miljard euro subsidie geven aan grote wapenbedrijven
Welkom in het Vierde Rijk: EU gaat 3,5 miljard euro subsidie geven aan grote wapenbedrijven

Welkom in het Vierde Rijk: EU gaat 3,5 miljard euro subsidie geven aan grote wapenbedrijven

Diep weggestopt in de EU-begroting voor 2017/18 vinden we een voorstel om miljarden subsidie toe te kennen aan grote wapenbedrijven.

Terwijl veel Zuid-Europeanen gebukt gaan onder snoeiharde bezuinigingsmaatregelen, is Brussel niet van plan te investeren in mensen of in vrede, maar in wapens, militarisme en oorlog.

Het voorstel, dat is uitgewerkt door het Instituut voor veiligheidsstudies van de Europese Unie (EUISS), zou tussen 2021 en 2027 zo’n 3,5 miljard euro gaan kosten.

Carte blanche

Enkele van de grootste wapenbedrijven ter wereld werkten mee aan de totstandkoming van het voorstel.

De wapenindustrie adviseerde de EU over militaire strategie en kwam (niet geheel verrassend) tot de conclusie dat Europa meer geld moet investeren in wapens.

Het is niet bekend waar het bedrag vandaan moet komen. Waar zal worden gesneden om het voorstel te financieren?

Er wordt ook niet uitgelegd hoe het geld zal worden besteed en wat er zal worden gedaan om te voorkomen dat de wapenbedrijven carte blanche krijgen.

Wapenembargo

In februari riep het Europees Parlement nog op tot een wapenembargo tegen Saoedi-Arabië vanwege de mensenrechtenschendingen die dat land begaat in Jemen.

Veel van de wapens die Saoedi-Arabië gebruikt om bombardementen op burgerdoelen uit te voeren, zijn gemaakt in Europa.

De EU zou juist moeten investeren in banen en onderzoeksprojecten die bijdragen aan het voorkomen van conflicten.

Petitie

Steeds meer mensen verzetten zich tegen de Europese investeringen in wapens. Al meer dan 62.000 mensen ondertekenden een petitie van het Network Against Arms Trade.

Willen we een sociaal Europa dat investeert in mensen en vrede of willen we een Europa dat zich richt op wapens, militarisme en oorlog?

“De wereld is overbewapend en vrede is ondergefinancierd,” zei VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

[openDemocracy]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Iedereen die zich vrijwillig onder de wapenen stelt of werkzaam is in- of verdient aan wapenhandel is direct medeplichtig aan de grootste misdaad die de mensheid kent : oorlogsvoering !
  Het is een misdaad tegen de menselijkheid en zou onnoemelijk hard gestraft moeten worden, zonder pardon en zonder uitzondering.

  Zoals Harriët Algra schreef : De positieve weg is, om anderen geven zoals je om jezelf geeft, de ander helpen indien nodig. We moeten er voor kiezen om gezamenlijk een wereld neer te zetten, die gebaseerd is op Liefde en Respect voor alles wat leeft. Dus ook optreden tegen de Luciferiaanse invloed die alles wat menselijk is op deze planeet, probeert te vernietigen. De bestaande religies en geloofsovertuigingen zijn de belangrijkste veroorzakers van oorlogen, armoede en trauma .

  Verban religies en hun verderfelijke priesters uit ons leven en ga op zoek naar de echte bron !

  • Marco schreef:

   Deze reactie is eigenlijk gewoon grappig. Tegen religie zijn, maar dan Harriët Algra aanhalen met teksten die gebaseerd zijn op de Bijbelse principes.

   • exegese schreef:

    @Marco, Harriet Algra is zeker niet van de Bijbelse principes, in tegendeel zelfs.
    Lees anders het hele verhaal even en zie hoe ze korte metten maakt met de Bijbel.

    http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/liefde-en-licht/

    • Elise49 schreef:

     Zoals veel onderwerpen. Het werkt als hegeliaans dialectiek.(links of rechts of boven en onder om: het einddoel is hetzelfde) Over de hele wereld zijn al geloven/groeperingen ontstaan die 1 geloof(1 god) willen voor iedereen, Dit stuurt vanzelf naar een NWO. En dat is nou precies wat de elite nu wil/op aanstuurt. Er is geen ontkomen aan.
     Zolang wij met onze navelstreng aan internet/wifi/systeem enz. zitten, kunnen we ons niet bevrijden. Dit is de valse god. De dome(het netwerk van) moet weg, zodat we weer op natuurlijke wifi/licht kunnen communiceren. (Dat is wat Algra en vele mensen willen).
     Alles draait nu om Leviathan/levant.(pijpleidingen oorlog). Grondstof doorvoer, want per schip is duurder. “Toevallig”is hier een oud verhaal over. Over precies dezelfde locatie die nu gaande is rondom Syrie/Irak. De arabische lente ging ook over pijpleidingen. Oekraïne, Afghanistan, gaan over pijpleidingen.
     Wat is het oude verhaal: De leviathan/lagash is ontstaan, omdat de 12 tabletten van alle kennis is gestolen door Anzu(god van water en vuur) De tabletten van het lot en toekomst uit Enlil. Deze kunnen alleen verslagen worden door Ninutra. De god van oorlog en jacht. Ninerta berooft de bestaande machten van gips, koper en magilum.(onderwereld/in aarde)
     Waar het op neer komt. Wij zorgen zelf voor de eindstrijd. Goed en slecht eindigen samen. Hetzelfde gebeurt met de natuurwetten, want die trekken alles weer zelf in balans.(denk bv aan het leegtrekken van grondstoffen, die leegte gaat weer opgevuld worden door energieverschuivingen) Het eindigt met 1 grote energie explosie/samensmelting. Daarna begint alles weer opnieuw.
     De vierde wereld betekent het vierde tijdperk. Vorige tijdperken zijn ook beëindigd door mega natuur fenomenen. Volgens de Hopi is de 1ste wereld/tijdperk vergaan door vuur, 2de door vorst, 3de door zondvloed en de 4de door vol pijn, leed, erg hard. Alleen mensen met een puur hart zullen/kunnen dit overleven. Vraag is: kun je dit wel als je vast zit aan internet/systeem.

     • exegese schreef:

      Quote : Alleen mensen met een puur hart zullen/kunnen dit overleven. Vraag is: kun je dit wel als je vast zit aan internet/systeem.

      Nee @Elise, dat kun je alleen als je nergens aan vast zit en je nergens anders aan vasthoudt dan het diepst van je eigen ziel en diens directe oorsprong. De rest is bullsh*t. Alleen is het een ware kunst dit te ontdekken en te beseffen tot in het diepst van je ziel. Met name de boeken van Anastasia geven een aardig goed beeld welke koers je kunt volgen om in de buurt te komen van waar het eigenlijk om gaat.

     • Caesar Lion Cachet schreef:

      LS…

      Aardig voorbeeld is de elektrische auto want die is zo schoon ! Dat er kolen en kerncentrales nodig zijn om die schone energie op te wekken schijnt men te vergeten…

  • iubuntu schreef:

   Het is naief te denken dat religie maar iets te maken heeft met oorlogsvoering. Het is de aard van de mens die de oorzaak is van de ellende: jaloezie en hebzucht. Wordt dat niet in de religie aanzien als de voorname zwakheden van de mens (en 6 andere).
   Je neemt religie weg en je zit nog altijd opgescheept met de mens!!!!!!

   • exegese schreef:

    Het is naïef te denken dat de mens van nature slecht is. De mens is van zijn ware natuur, zijn kennis en zijn gaven beroofd. Men is tussen de mens en zijn oorsprong in gaan staan, de mens heeft zich in zijn naïviteit laten misleiden en is daarna totaal verdwaalt in verlokkingen en afgesneden van de weg terug. Dat is de oorzaak dat men zich wereldwijd onophoudelijk in één of andere oorlog laten rommelen. Het is altijd de bankenclan en de duistere macht van de geheime genootschappen die de oorlogen uitlokken, nooit en te nimmer het volk zelf. Dat is hoe het zit ebn niet anders.

    • Caesar Lion Cachet schreef:

     LS…

     De mens is van nature naïef maar wordt opstandig als hij voor de zoveelste keer wordt verkracht door de elite die zich de nazaten van de goden wanen…

   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Treurig dat lieden die zich laten misleiden door misdaden die zijn veroorzaakt door religieuze leugens en terreur andere mensen naïef durven te noemen. Neem de religie weg dan kunnen de mensen die letterlijk en figuurlijk en geestelijk zijn verkracht door deze religies mogelijk genezen… Ooit van de Paus gehoord ! Die zwarte duivel in die witte jurk die op een berg goud zit en kindertjes verkracht. Om er maar ééntje te noemen in de reeks van religieuze smeerlappen !

  • Pinokkiocratie schreef:

   Exegese, je leeft duidelijk in een sprookje, buiten de realiteit. Niemand zal geweld afzweren voor de mensheid, ook jij niet. Geweld voor de mens is net zo natuurlijk als de bijen die zich opofferen om hun korf te beschermen.

   Geld voor wapens, nu moet men alleen nog zorgen dat deze wapens bij het volk terecht komen tbv bescherming en het geweldsmonopolie van de staat afschaffen.

   En wat religie betreft, daar heb duidelijk geen snars van begrepen.

   • exegese schreef:

    Quote : Geld voor wapens, nu moet men alleen nog zorgen dat deze wapens bij het volk terecht komen tbv bescherming en het geweldsmonopolie van de staat afschaffen.

    Over sprookjes gesproken en buiten de realiteit staan. En geweld is inderdaad alleen toegestaan ter defensie van eigen lijf en leden en voor hen die de edele kunst van zelfverdediging beheersen. Dat heeft in de verste verte niets te maken met de oorlogen waar de mensheid al duizenden jaren mee getergd wordt. En ik begrijp volgens jou niets van religie, maar noem mij één ding op wat meer doden en meer ellende veroorzaakte dan religies, in het verleden, in het heden en in de toekomst. Kijk met nuchter verstand wat er gaande is en je beseft per direct dat religie en al wat er mee samenhangt de as van het kwaad is. Religie en hun priesters uit de oudheid hebben de mens bij hun oorsprong weggehaald, misleid en in het ongeluk gestort en er is tot op heden niets aan veranderd.

 • De Waarheid schreef:

  Hmmm 3,5 miljard verspreid over 6 jaar als ik het goed begrijp… Valt mee (als het tenminste besteed wordt aan wapens om Europa mee te verdedigen) want vergeet niet …. Turkije ligt vlak naast de deur, en gezien de Leider die wel erg veel lijkt op iemand van de vorige eeuw in Duitsland… en ze een behoorlijk groot leger hebben… Trouwens hebben we niet 6 miljard aan deze leider gegeven om zogenaamd de vluchtelingenstroom tegen te houden… denk we dit geld beter gelijk naar onze eigen defensie hadden kunnen sluizen, had het beter besteed geweest… maar ja Geopolitiek he…

 • loeky123 schreef:

  rare wereld. ik las net de russen zijn onderweg met de vloot en wapens naar Syrie, met de opmerking, daar kunnen veel burgen doelen mee betoken, de USA en KSA en hun makkers, gooien alles plat in Jemen, onder het moto dat zijn terroristen, NEE daar maken ze nieuw terroristen, gooi alles plant. alles weg, je huis je kinderen dood, je vrouw, familie dood, dan ga je op wraak nemen, dus teroristen wordne gemaakt, Jemen, man daar was niet aan de zeis, maar nu, meer terroristen,
  enwapen handel is booming, snel rijk worden en veel geld. maar niet voor de massa,

 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Nederland gaat ook meedoen in Oost Europa om de arrogante Russen af te schrikken… Zie je het voor je ! Je doet het toch in je broek van het lachen als het niet zo onbeschrijfelijk achterlijk was. Doet mij denken aan mijn militaire dienst bij de instructie: Wat te doen als de bom valt… Ogen dicht als je de flits ziet en oneffenheden in het terrein opzoeken voor dekking ! Nu gaan we zien hoe de miljarden kostende F-35 kansloos uit de lucht geschoten worden als achterhaald oud schroot door de eerste de beste Russische vuurpijl ! Hennis en Rutte hebben al kogelvrije roze onderbroeken besteld en denken zo het te overleven.

 • robbertje schreef:

  Zoveel geld voor de wapenindustrie? Dan moeten er ook jonge, stoere mensen zijn, die bereid zijn om deze wapens te gebruiken met de aanwezige mogelijkheid om zelf ook getroffen te worden.
  Dien de globalisten en meld je aan voor de Krijgsmacht. Het is een goedbetaalde baan voor vredelievende taken.
  Want dienen bij de Krijgsmacht, je moet het maar kunnen!

 • joep de kat schreef:

  Dit is 1% van het geen wat we aan de Grieken hebben gegeven dus waar praten we over.

 • Jaya schreef:

  Absurd, wë moeten ons juist ontwapenen.

 • Mammon schreef:

  Ik heb al eerder gezegd dat de kroost van vandaag de dag als kannonenvoer gebruikt gaan worden en dat de papa’s en mama’s gewoon zullen toekijken.
  (zoals ook nu met de parasitaire gelukzoekers)
  Het cirkeltje is bijna rond, alleen de goede dag moet nog geprikt worden…

  Triest dat vele EU-fielen het Nazisme gedachten goed van de Elitaire EU niet zien.
  Toen generaals boven de Plebs, nu het EU parlement (Juncker, Merkel, Schultz,…) die ook
  weer boven de Plebs staan. Tja…

 • frans schreef:

  In de petitie vragen ze om postcode, achternaam en voornaam.

  “Het leger is nu bij u in de straat”

 • Logiter schreef:

  De overheid is er niet voor jou.
  Buiten de zionistische machtswellustelingen om,is de verdeeldheid onder de bevolking goed te zien.
  Het is ze dus toch gelukt om verdeeldheid te zaaien met slechte informatie.
  Kijk nu een hoe vaak sommige reageerders over elkaar heen buitelen en verbaal knokken om hun gelijk te halen.
  Je kunt strijden,maar je kunt elkaar ook aanvullen op een positieve manier.
  Zo makkelijk om alleen maar te zagen,en zo lui ook,bah.
  Ik sta soms gewoon perplex dat een mini-samenleving als deze hier ook zoveel strijd kent,en zolang strijd voortduurt,zijn er alleen verliezers…

  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Je kunt ook braakteksten voeren van: Jahhh Logiter helemaal met je eens hoor. Frans zij het ook al en wat vind je van Miep !? Nou goh seg !

   Hou toch op man ! Laat iedereen zijn gal spuwen dan mag jij er een mooi verhaal van maken ! Nog altijd beter dan oorlog voeren !

 • Caesar Lion Cachet schreef:

  PS…

  Fat Willy aka De Bolle moest zich even uit de polonaise laten rukken om te melden dat de discussie over de belachelijk hoge toelage van zijn oudste addergebroed ( de toekomstige koningin ? ) in de kamer cq het parlement thuis hoorde en niet op de lokale kermis waar hij aan het hossen was en zijn koninklijke werk deed !

 • War on Error schreef:

  ‘t was ff scrollen; R&T wordt hier genoemd: Research & Technology. Ademt, dat de EU ánti-democratisch is, speelbal van het Militair-Industieel Complex.

  Kijk ff naar de opstellers van deze zwendelpolitiek, ; hoog gehalte aan agenten van de bankiers, denktenkers, nep-ngo´s, Technocracy-pushers, Bilderbergers, WEF-ers; parasieten van de samenleving.

  Die meneer Bildt is zelfs van de fascistische Rand Corporation. Dat is de architect van zowel de CIA-IMF dictatuur in Oekraine, als van ´the Long War´ in Syrie en het hele M.O., Centraal én Z.O.Azie.

  En dit alles wordt mogelijk gemaakt met de belastingen die u ophoest.
  Ook de (EU) subsidie aan de zwendelbanken en -bankiers, via de zwendel ECB alsmede de EU-Richtlijn voor verplichte ´Bail-in (Cyprus-blauwdruk; conficatie van uw pensioenen en banktegoeden) is een wapen in deze WO3. Naar de collectivistische VN-Heilstaat.

  Vergis je niet, nu Wallonië toch door de knieen is gezakt – gaan de remmen los.
  CETA legaliseert Ecocide, Genocide (o.a. Global Healthcare), webcensuur, rassenleer (omvolking), Staatsterreur, Staatsinmenging in alle aspecten van ons leven.
  Die ´Freeland´ uit Canada blijkt lid te zijn van de georganiseerde misdaad; Rhodes Scholarship in Oxford
  Voor wie dat nog niet weten (de massamedia informeren u zéker niet):
  What Cecil Rhodes and Alfred Milner had in mind was the formation of a master/slave society based upon the principles of eugenics.´
  The U.N. is an outgrowth of schemes developed by the scholars’ patron, Cecil Rhodes, the British empire builder.
  http://watch.pair.com/roundtable.html
  Rutte: ´gaat u rustig slapen´ €600 mlj = 0,1% extra groei – en u levert daarvoor al uw vrijheden in!

 • N.A. Fets schreef:

  Ik zou graag een lijstje willen zien van die bedrijven en hun toeleveranciers…mooie kans op de beurs lijkt me

 • rob schreef:

  deze heren en hun demonstraties met spandoeken lopen nog niet met wapens ,maar dat komt nog wel ,het zijn voorlopers die de oorlog verklaren, aan anders anders denkende …

 • x

  Check Also

  who

  WHO-directeur voor Europa wil dat overheden stoppen met lockdowns

  Overheden moeten stoppen met het afkondigen van ...

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  Waarom Pushmeldingen?

  Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

  Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

  Waarom Telegram?

  Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

  Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

  Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

  Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

  >