Het Complot

De niet-bestaande energiecrisis

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse dominee Lindsay Williams reisde in 1971 af naar Alaska als missionaris. In 1974 werd daar begonnen met de aanleg van de Trans-Alaska pijpleiding, één van de grootste pijpleidingen ter wereld.

De pijpleiding wordt gebruikt voor het transport van ruwe olie en is privé-eigendom van de Alyeska Pipeline Service Company.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In 1968 werd aardolie ontdekt in Prudhoe Bay, maar het idee voor een pijpleiding om dit olieveld makkelijker te kunnen exploiteren stuitte op veel verzet. Na de ‘oliecrisis’ van 1973 kreeg de pijpleiding groen licht.

Energie-onafhankelijk

Tienduizenden arbeiders werkten mee aan de pijpleiding. Williams stond de werklieden bij en werd gesteund door de Alyeska Pipeline Service Company. Vanwege zijn functie kreeg hij toegang tot geheime informatie.

Williams kwam tot de ontdekking dat de Verenigde Staten energie-onafhankelijk zijn en geen energie van buiten het land nodig hebben om te kunnen overleven. Hij legt in zijn boek The Energy Non-Crisis uit dat het bankiersgenootschap het wereldwijde energiebeleid uitstippelt.

Volgens Williams wordt de energieproblematiek bewust gecreëerd door de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij heeft van dichtbij gezien hoe de levensstandaard van de Amerikanen wordt verlaagd door de benzineprijs te verhogen en hoe het extra geld via andere landen wordt doorgesluisd naar de Wereldbank. Olie is een wapen geworden om de massa wereldwijd in het gareel te houden en de middenklasse uit te bannen.

Abiotische olie

In het Westen wordt algemeen aangenomen dat aardolie bestaat uit fossiele plantenresten. Russische en Oekraïense wetenschappers tonen al tientallen jaren aan dat olie en gas abiotisch zijn.

Abiotische olie is aardolie die is ontstaan door niet-biologische processen diep in de aarde. Deze theorie stelt dat olie ontstaat uit anorganische koolstof. Dit druist in tegen de heersende theorie dat olie een fossiele brandstof zou zijn die wordt gemaakt door de ontbinding van prehistorische zeedieren en planten. Volgens de wetenschappers zijn resten van dieren en planten niet nodig om olie en gas te maken. De grote oliemaatschappijen en banken willen juist dat olie en gas schaars en duur zijn.

We leven in een vreemde wereld. Williams was bij de pijpleiding in Alaska en constateerde dat het gebied genoeg aardolie en –gas bevat om de VS ruim 200 jaar lang van energie te kunnen voorzien. Toch wordt ons steeds voorgehouden dat de olie vroeg of laat opraakt.

Waarom? Vanwaar deze misleiding? Mensen slikken het voor zoete koek want de Nederlands-Britse oliegigant Shell is voor het tweede jaar op rij het grootste bedrijf ter wereld. Als je Shell als een land zou beschouwen dan zou het bedrijf een economie hebben die ongeveer even groot is als die van België of Argentinië.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Evolva
Evolva
10 jaren geleden

pff tmag toch allemaal ne keer stoppen die spellekes van bedrijven, regeringen, media. Kzie het bos door de bomen niet meer…

Arnold
Arnold
10 jaren geleden

Helaas worden wij al heel erg lang moedwillig belazerd door de Elite.
Vrije energie? Prachtig, maar het zal niet de ‘zegen’ hebben van de elitaire machtswellustelingen. Die zullen over de vrije energie zeggen: Nokken met die hap!

Rakker
Rakker
10 jaren geleden

We worden geboren in een matrix van belangen, het spel is om het licht erdoorheen te zoeken en weer eigen te maken. schaarste is een kernprogrammering uit de duale sluier. Door het te geloven schep je het gelijk, tijd is hierin een illusie welke oorzaak van gevolg scheidt

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Waarom zou een dominee in hemelsnaam toegang krijgen tot geheime overheidsinformatie?

Wat betreft energieonafhankelijkheid. Er zijn voldoende fossiele voorraden (voorlopig) in de VS om zelf voorzienend te zijn, het probleem is dat je alleen iets hebt aan olie of kolen als je het kunt verbranden, en dat kan niet als het op 8 kilometer diepte in de grond zit. Met andere woorden: je hebt niks aan olie waar je nog niet bij kan. Op dit moment voorziet de VS in 70% van zijn eigen energie.

[Williams was bij de pijpleiding in Alaska en constateerde dat het gebied genoeg aardolie en –gas bevat om de VS ruim 200 jaar lang van energie te kunnen voorzien. Toch wordt ons steeds voorgehouden dat de olie vroeg of laat opraakt.]

Ja dat is ook zo, dat schrijven jullie nota bene zelf. Want als er genoeg aardolie en gas is om de VS 200 jaar van energie te voorzien (nog los van de vraag of dat allemaal op een rendabele manier te winnen is), wat gebeurd er dan na die 200 jaar? Dan is het op!!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x