Homepagina » Het Complot » De niet-bestaande energiecrisis
De niet-bestaande energiecrisis

De niet-bestaande energiecrisis

De Amerikaanse dominee Lindsay Williams reisde in 1971 af naar Alaska als missionaris. In 1974 werd daar begonnen met de aanleg van de Trans-Alaska pijpleiding, één van de grootste pijpleidingen ter wereld.

De pijpleiding wordt gebruikt voor het transport van ruwe olie en is privé-eigendom van de Alyeska Pipeline Service Company.

In 1968 werd aardolie ontdekt in Prudhoe Bay, maar het idee voor een pijpleiding om dit olieveld makkelijker te kunnen exploiteren stuitte op veel verzet. Na de ‘oliecrisis’ van 1973 kreeg de pijpleiding groen licht.

Energie-onafhankelijk

Tienduizenden arbeiders werkten mee aan de pijpleiding. Williams stond de werklieden bij en werd gesteund door de Alyeska Pipeline Service Company. Vanwege zijn functie kreeg hij toegang tot geheime informatie.

Williams kwam tot de ontdekking dat de Verenigde Staten energie-onafhankelijk zijn en geen energie van buiten het land nodig hebben om te kunnen overleven. Hij legt in zijn boek The Energy Non-Crisis uit dat het bankiersgenootschap het wereldwijde energiebeleid uitstippelt.

Volgens Williams wordt de energieproblematiek bewust gecreëerd door de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij heeft van dichtbij gezien hoe de levensstandaard van de Amerikanen wordt verlaagd door de benzineprijs te verhogen en hoe het extra geld via andere landen wordt doorgesluisd naar de Wereldbank. Olie is een wapen geworden om de massa wereldwijd in het gareel te houden en de middenklasse uit te bannen.

Abiotische olie

In het Westen wordt algemeen aangenomen dat aardolie bestaat uit fossiele plantenresten. Russische en Oekraïense wetenschappers tonen al tientallen jaren aan dat olie en gas abiotisch zijn.

Abiotische olie is aardolie die is ontstaan door niet-biologische processen diep in de aarde. Deze theorie stelt dat olie ontstaat uit anorganische koolstof. Dit druist in tegen de heersende theorie dat olie een fossiele brandstof zou zijn die wordt gemaakt door de ontbinding van prehistorische zeedieren en planten. Volgens de wetenschappers zijn resten van dieren en planten niet nodig om olie en gas te maken. De grote oliemaatschappijen en banken willen juist dat olie en gas schaars en duur zijn.

We leven in een vreemde wereld. Williams was bij de pijpleiding in Alaska en constateerde dat het gebied genoeg aardolie en –gas bevat om de VS ruim 200 jaar lang van energie te kunnen voorzien. Toch wordt ons steeds voorgehouden dat de olie vroeg of laat opraakt.

Waarom? Vanwaar deze misleiding? Mensen slikken het voor zoete koek want de Nederlands-Britse oliegigant Shell is voor het tweede jaar op rij het grootste bedrijf ter wereld. Als je Shell als een land zou beschouwen dan zou het bedrijf een economie hebben die ongeveer even groot is als die van België of Argentinië.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Helaas worden wij al heel erg lang moedwillig belazerd door de Elite.
  Vrije energie? Prachtig, maar het zal niet de ‘zegen’ hebben van de elitaire machtswellustelingen. Die zullen over de vrije energie zeggen: Nokken met die hap!

  1 likes
 2. We worden geboren in een matrix van belangen, het spel is om het licht erdoorheen te zoeken en weer eigen te maken. schaarste is een kernprogrammering uit de duale sluier. Door het te geloven schep je het gelijk, tijd is hierin een illusie welke oorzaak van gevolg scheidt

  1 likes
 3. pff tmag toch allemaal ne keer stoppen die spellekes van bedrijven, regeringen, media. Kzie het bos door de bomen niet meer…

  0 likes
 4. Waarom zou een dominee in hemelsnaam toegang krijgen tot geheime overheidsinformatie?

  Wat betreft energieonafhankelijkheid. Er zijn voldoende fossiele voorraden (voorlopig) in de VS om zelf voorzienend te zijn, het probleem is dat je alleen iets hebt aan olie of kolen als je het kunt verbranden, en dat kan niet als het op 8 kilometer diepte in de grond zit. Met andere woorden: je hebt niks aan olie waar je nog niet bij kan. Op dit moment voorziet de VS in 70% van zijn eigen energie.

  [Williams was bij de pijpleiding in Alaska en constateerde dat het gebied genoeg aardolie en –gas bevat om de VS ruim 200 jaar lang van energie te kunnen voorzien. Toch wordt ons steeds voorgehouden dat de olie vroeg of laat opraakt.]

  Ja dat is ook zo, dat schrijven jullie nota bene zelf. Want als er genoeg aardolie en gas is om de VS 200 jaar van energie te voorzien (nog los van de vraag of dat allemaal op een rendabele manier te winnen is), wat gebeurd er dan na die 200 jaar? Dan is het op!!

  0 likes
 5. Is toch algemeen bekend dat JP Morgen de uitvindingen van oa Tesla tegenhoud.

  Vraag me af of dat niet strafbaar is. Je verkoopt iets wat schadelijk is terwijl er een alternatief is? Zelfde met medicijnen? Zelfde met eten?

  Wij financieren universiteiten om als er dan een keer kennis is die bij de multinational terecht komt.

  0 likes
 6. Dit weet ik al jaren. Er is olie zat in de wereld. Men drijft de prijzen expres op en de overheden vinden dat prima want hoe hoger de olieprijs hoe meer brandstofaccijnzen.

  0 likes
 7. [quote name=”Wesley”]Waarom zou een dominee in hemelsnaam toegang krijgen tot geheime overheidsinformatie?

  Wat betreft energieonafhankelijkheid. Er zijn voldoende fossiele voorraden (voorlopig) in de VS om zelf voorzienend te zijn, het probleem is dat je alleen iets hebt aan olie of kolen als je het kunt verbranden, en dat kan niet als het op 8 kilometer diepte in de grond zit. Met andere woorden: je hebt niks aan olie waar je nog niet bij kan. Op dit moment voorziet de VS in 70% van zijn eigen energie.

  [Williams was bij de pijpleiding in Alaska en constateerde dat het gebied genoeg aardolie en –gas bevat om de VS ruim 200 jaar lang van energie te kunnen voorzien. Toch wordt ons steeds voorgehouden dat de olie vroeg of laat opraakt.]

  Ja dat is ook zo, dat schrijven jullie nota bene zelf. Want als er genoeg aardolie en gas is om de VS 200 jaar van energie te voorzien (nog los van de vraag of dat allemaal op een rendabele manier te winnen is), wat gebeurd er dan na die 200 jaar? Dan is het op!![/quote]
  Ach het is simpel.Je bent dominee en wil een boek verkopen,dus stel je dat er Abiotic gas en olie is.En dan kom je automatisch op dit zinnetje:A Theory That Refuses To Vanish.Verwijderd vuil en vlekken.Ja het laatste woordje dan he?:)En wil de simpele dominee dan even verklaren hoe er toch microbial traces are found in oil?En dan is het sprookje uit.Weer een boek wat niet verhandeld wordt.:)

  0 likes
 8. [quote name=”Arnold”]Helaas worden wij al heel erg lang moedwillig belazerd door de Elite.
  Vrije energie? Prachtig, maar het zal niet de ‘zegen’ hebben van de elitaire machtswellustelingen. Die zullen over de vrije energie zeggen: Nokken met die hap![/quote]
  wakker worden en eenheid en daarbij met z,n allen nee zeggen en het niet meer pikken burgerlijke ongehoorzaamheid is de enige oplossing.daarnaast zijn zowel olie als gas de aders van de planeet .En niemand interesseert het dat dit de planeet stabiel houd.

  0 likes
 9. Volgens Williams wordt de energieproblematiek bewust gecreëerd door de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij heeft van dichtbij gezien hoe de levensstandaard van de Amerikanen wordt verlaagd door de benzineprijs te verhogen en hoe het extra geld via andere landen wordt doorgesluisd naar de Wereldbank. Olie is een wapen geworden om de massa wereldwijd in het gareel te houden en de middenklasse uit te bannen.

  Niet alleen bij de Amerikanen, dit gebeurd wereldwijd en op schandalige schaal niet alleen met olie maar met bijna alle diensten waarvan vele je verplicht opgedrongen worden. Voedsel, medicijnen en hygienische produkten, en ga zo maar door.. We worden uitgemolken en als je straks oud bent dan is er alleen nog zorg voor de rijke. En niet omdat er teveel mensen zijn het is de mens zelf die de ander niets gunt en het beter wil hebben dan zijn buurman pure hebzucht en egoisme en dat gaat zover dat ze je desnoods ombrengen.

  0 likes
 10. Ach wat wel of niet energie crisissen als de Comet ISON op onze kop knettert is het sowieso einde verhaal.

  0 likes
 11. [quote name=”kim”]Ach wat wel of niet energie crisissen als de Comet ISON op onze kop knettert is het sowieso einde verhaal.[/quote]
  Comet ISON passeert de aarde op ruim een miljoen kilometer.Verder ben ik het heus met je eens maar laten we dan zeggen, als er een beste meteoriet op aarde valt, heeft niemand meer energie nodig, omdat de aarde schoon wordt geveegd.

  0 likes
 12. Mensen die luisteren weten allang dat olie en gas ruimschoots voor handen zijn. Het zijn alarmisten, tegenstanders van fossiele bradstioffen die telkens het zelfde tantrum herhalen. Zij die opletten, weten dat elke keer wanneer zij naar voren komen om hel en verdoemenis te preken de reserves meer dan verdubbelt zijn ten opzichte van de laatste waarschuwing. Er is maar [e[en groep die constant roept, dat we door onze voorraden heen raken, en dat zijn die gene die elk stkje land met windmolens en zonnepanelen willen volbouwen, welke nadelige economische gevolgen dit ook mag hebben, dat maakt ze namelijk niet uit. De oplettende lezer weet al een tiental jaar dat dit onzin is dat zij proberen te verkopen, ik heb shell (of welke andere olieproducent) nog niet een keer (on)officieel horen verklaren dat we door de olie en gas heen raken. Blijkbaar zijn andere mensen niet zo oplettend.

  0 likes
 13. [quote name=”M. Brandenburg”]Mensen die luisteren weten allang dat olie en gas ruimschoots voor handen zijn. Het zijn alarmisten, tegenstanders van fossiele bradstioffen die telkens het zelfde tantrum herhalen. Zij die opletten, weten dat elke keer wanneer zij naar voren komen om hel en verdoemenis te preken de reserves meer dan verdubbelt zijn ten opzichte van de laatste waarschuwing. Er is maar [e[en groep die constant roept, dat we door onze voorraden heen raken, en dat zijn die gene die elk stkje land met windmolens en zonnepanelen willen volbouwen, welke nadelige economische gevolgen dit ook mag hebben, dat maakt ze namelijk niet uit. De oplettende lezer weet al een tiental jaar dat dit onzin is dat zij proberen te verkopen, ik heb shell (of welke andere olieproducent) nog niet een keer (on)officieel horen verklaren dat we door de olie en gas heen raken. Blijkbaar zijn andere mensen niet zo oplettend.[/quote]
  Nederland heeft zelfs nog een nieuw olie en gas veld onlangs gevonden, in de Noordzee.Volgens bronnen zit hier zoveel, dat Nederland niet eens in een crisis had hoeven komen.Tijd voor de val van dit kabinet, die het na laat het beter te doen, dan de omringende Europese landen,die al weer boven de crisis zijn uit gestegen.Maar ja ik woon nu eenmaal in Sukkelland Nederland.Het sprookjes land die haar burger besteeld.

  0 likes
 14. Als ik ‘t zo lees weten al heel wat mensen dat er wat loos is. Ik blijf me steeds de vraag stellen wanneer we dat bijzondere breekpunt bereiken waar men dan eindelijk dit soort van artificiële praktijken een halt toe roept door er ook dienovereenkomstig naar te handelen.

  Het heeft geen zin om als een relatief kleine groep mensen met de fiets te gaan rijden, het lost het probleem in essentie niet op. Ik ben mij ervan bewust dat mensen ‘verder’ willen en niet bij de pakken blijven zitten, maar als we niet als één solidaire macht optreden, zal er niets veranderen. Net het destructieve systeem laten ophouden te bestaan zou een belangrijke kentering teweegbrengen. Mensen worden constant onder druk gehouden door financiële elementen. Ieder voor zich, maar beseffen blijkbaar niet dat net dat ervoor heeft gezorgd dat we staan waar we nu zijn.

  Het groeiende besef dat er wat schort en het blijkbaar niet verder kan, blijkt nog té weinig impact te hebben om er wat aan te gaan sleutelen. Vergeet de politici, die zitten op een heel andere golflengte, onbereikbaar. Ik hoor tevens dat een hemellichaam als comeet ISON de boel wel zal “opruimen”, maar is het niet shrijnend dat men daarin slechts berusten wil? Waarom gaan we niet eens tekeer? Er zijn namelijk technologieën die het publieke platform nooit gehaald hebben, maar die een onmiddellijke oplossing kunnen bieden, waarom gaan wij daar nooit voor?…

  0 likes
 15. Hoeveel ellende moet er nog plaatsvinden vooraleer men eerder wil voorkomen dan genezen? Hoeveel woorden zijn er nog nodig voor er ‘beweging’ komt?
  …Waarom droppen we niet allemaal dat, in essentie, onbelangrijke ‘geld’ terug naar de banken, ze mogen het hebben, we stappen eruit…
  Zolang men blijft participeren, en ik besef dat ‘t niet evident is, zal er blijvend ellende en chaos gepredikt worden, door ‘hen’ en door ‘ons’…als reflectie van het ‘huidige’ denken.
  Schaarste is onbestaande, maar het beheer ervan wordt geclaimd en is ernstig ziek…

  0 likes
 16. Wie de exponentiële functie begrijpt, ziet in dat er wel degelijk iets in het verschiet ligt om ons zorgen over te maken.

  http://www.youtube.com/watch?v=umFnrvcS6AQ

  0 likes
 17. Als men de energieprijs hoog wil houden in de V.S. waarom gaan ze nu dan over op goedkoop schaliegas?

  En naar verhouding is brandstof in de V.S. al veel goedkoper dan in Europa. Ik heb dus niet echt het idee dat ze dan bewust de energieprijs hoog willen houden.

  0 likes
 18. Energieprijs is niet hoog, de belastingen in de enrgieprijs zijn hoog. Nu ben ik al een tijdje weg uit Nederland weg maar toen ik vertrok bedroeg 60% van de energienota uit BELASTINGEN. Zoals ook 65% van een litertje brandstof aan de pomp voor 65% uit BELASTINGEN bestaan. Energie is niet duur, zeker wanneer je de inflatie meerekent is een vaatje olie helemaal niet duurder geworden.

  En zoals de vorige reaguurder al heeft aangegeven, indien men de energie zo duur wil maken, hoe kan het dan dat in de VS zonder alle DUURzame energie, maar met goedkoop schaliegas- en olie de prijs meer dan gehalveerd is?? En dat met alle tegenwerking van de rgering Obama die geen mogelijkheid onbenut laat, om de nieuwe energievorm van de schalie revolutie brengt tegen te houden.

  Men is zelfs zo goedkoop ondanks dat Obama miljarden subsidies in DUURzame projekten pompt, die vervolgens alsnog failliet gaan, omdat ze niet kunnen concureren met goedkope betrouwbare en constante energie!

  Men ziet in Nederland prijzen, maar weigert naar de belastingverzwaringen op de producten, die met dank aan de linkse poltici die incestieuze relaties met de diverse milieu terroristen onderhouden en zonder problemen overstappen van de door belastingcenten gefinancieerde NGO´s, naar de poltiek in de linkse partijen, om vervolgens te belasten.

  Stop eerst maar met alle belastingen dan is Energie spontaan minimaal de helft goedkoper, stap vervolgens over op Schalie en de prijs zakt nog verder, probleem is dan wel dat je de door de overheid gestuurde markt moet vervangen voor echt vrij. Iets dat men nog nooit gekend heeft in Nederland. Dus het klagen slaat niet een ergens op!

  Men spreekt over privatiseren, maar er wordt niets geprivatiseerd. NS 100% van de aandelen in handen van de overheid. De zorg wordt gedicteerd en geregiseerd door de overheid en teven de prijzen worden bepaald door de overheid!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...