Homepagina » Mens en Dier » Ab Osterhaus wekt woede: ‘Absoluut niet terug naar normaal als iedereen gevaccineerd is’
osterhaus
Foto: Ab Osterhaus (De KNAW CC BY 3.0)

Ab Osterhaus wekt woede: ‘Absoluut niet terug naar normaal als iedereen gevaccineerd is’

Onlangs zond het AD in samenwerking met ouderenbond KBO Brabant een livegesprek uit waarin viroloog Ab Osterhaus antwoord gaf op vragen van lezers. Hij kreeg onder meer de vraag of we massaal alle coronamaatregelen laten vallen als iedereen gevaccineerd is.

Osterhaus antwoordde: “Absoluut niet. Ik denk dat alle maatregelen die er op dit moment zijn streng gehandhaafd moeten worden. We weten nog niet precies hoe goed die vaccins tegen verspreiding beschermen, dus ik denk dat die maatregelen tot nader order absoluut moeten worden opgevolgd.”

Vandaag zei hij nog maar eens dat versoepelen op dit moment ‘zeer onverstandig’ is. Zijn uitspraken zorgen voor veel kritische reacties. “Die Ab Osterhaus is doorzichtiger dan een goed gepoleerd wijnglas,” twittert Yanick. Herr Flick voegt toe: “Nou neem ik Ab niet zo serieus, maar dat men niet weet hoelang en/of de vaccins echt werken, is een feit. Dus waarom dan vaccineren vraag ik mij af? Waardeloos.”

Eindeloos vaak aanschuiven bij talkshows

“Tot nader order moeten alle maatregelen absoluut worden opgevolgd. Jawohl, hauptsturmführer Osterhaus!” schrijft advocaat Aldert Nijhuis. Opiniemaker Jan Roos: “I want to break free…”

Tjerk Langman, raadslid voor de Lijst Pim Fortuyn in Eindhoven, reageert: “Appie Osterhaus wil dat de lockdown nog heel lang gaat duren zodat hij eindeloos vaak kan aanschuiven bij diverse talkshows.”

“Het wordt tijd om die man op te sluiten op de psychogeriatrische afdeling van het verpleeghuis,” stelt neuroloog Jan Bonte.

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
24 dagen geleden

Hoe komen we van geteisem af?

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

Zoals tnu gaat nooit🥵🥵😁

mikkie
mikkie
Reactie op  W Appie🤔😁
24 dagen geleden

Dus Ab, je geeft toe dat je iedereen iets inspuit ZONDER DAT JE WEET HOE HET WERKT!!!!!

Arnold
Arnold
Reactie op  mikkie
24 dagen geleden

Killervirus.

word wakker
word wakker
Reactie op  mikkie
24 dagen geleden

Hij weet wel dát het werkt maar niet tégen het virus. Hoe crimineel kan deze veearts zijn zeg?
Hééél erg crimineel.

R. Meijer
R. Meijer
Reactie op  mikkie
23 dagen geleden

Daarvoor is het een dierenarts…….

Rob
Rob
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

Dat is al zo vaak gezegd: negeren, geen gehoor aan geven, niet aan die hele fascistische autoriteit. Het houdt pas op als het volk er een eind aan maakt. Wat inhoudt dat men ALLE maatregelen aan de kant zet en weer gewoon verder gaat met het leven. Maar ja, dat gaat er bij het gros niet in. Die durven uit angst hun eigen leven niet meer te leven. Dus gaat het gewoon door met die psychopaten. Die worden alleen maar gevoed in hun macht, fascisme, hebzucht enz. En zij vinden het prima.

Judith
Judith
Reactie op  Rob
24 dagen geleden

Het valt mij op dat, ook niet direct domme mensen, zich er niet in wìllen verdiepen. Gisteren kreeg ik nog de opmerking; ‘je zegt het nou zelf, je slaapt er slecht door omdat je alles opzoekt en bekijkt. Nou dan kan je je er toch beter niet in verdiepen?’

Pieter
Pieter
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

Als niemand er enige aandacht aan zou geven, zou het helemaal niet bestaan ? 🙂

Rob
Rob
Reactie op  Pieter
24 dagen geleden

Het bestaat ook niet in het echt. Het is allemaal alleen maar angstzaaierij door de heersende macht. Als je vatbaar bent voor die angstzaaierij doe je wat ze zeggen. Maar de er is geen werkelijke drijging in de zin van een virus of zo. ZIJ zijn de bedreiging met hun machtspelletjes en DAAR moet je dan afstand van nemen en geen gehoor meer aan geven. De maatregelen gaan dus niet om een virus maar om HUN machtspelletjes. Dan zeg je het exact zoals het werkt want dan zouden ze hun macht verliezen en bestaat het niet. Het is de bevolking die HEN voedt in hun macht en DAT is het probleem, niet één of ander virus. Dus zou niemand er nog aandacht aan moetenbesteden zoals je zegt. Wat dan ook meteen een einde zou maken aan de maatregelen want dan werkt niemand er nog aan mee. En dan bestaat het niet meer. Dan is het volk dus in feite het probleem want het gros is vatbaar voor de angstzaaierij. En dat blijft het zolang het niet door dringt.

Marianna
Marianna
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

heel herkenbaar.In de natuur is het zo dat alles wat een dier (mens) niet meer gebruikt, op den duur zal afsterven als niet nuttig. dus…

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

Dat soort mensen geeft dus eigenlijk aan dat ze liever onwetend worden plat gespoten. Net zoals 80 jaar geleden een heel volk, ondanks de verschrikkelijke signalen die er toch zeker waren, zonder protest onder de douche gingen na een afgrijselijke trein rit. Als je je ogen dicht doet dan bestaat het niet. Ze leven liever in een leugen dan de oncomfortabele waarheid. Waarom? Het ego is te hoog bij deze mensen. Want dan moeten ze toegeven dat ze fout zaten en erin mee zijn gegaan. Omdat het ego dat niet kan/wil/durft gaan ze liever nog verder mee tot het onvermijdelijke ‘wir haben das nicht gewusst’ wat na deze plandemic ook weer gemeen goed wordt. Sommige mensen dromen met hun ogen open. Maar helaas een groter deel leeft met hun ogen liever dicht.

Dave
Dave
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

Ok deze begrijp ik niet: Hij kreeg onder meer de vraag of we massaal alle coronamaatregelen laten vallen als iedereen gevaccineerd is. Als iedereen gevaccineerd is dan zou iedereen beschermd moeten zijn tegen het virus anders werkt het vaccin niet….. Daarna zeg ome Ab: Osterhaus antwoordde: “Absoluut niet. Ik denk dat alle maatregelen die er op dit moment zijn streng gehandhaafd moeten worden. We weten nog niet precies hoe goed die vaccins tegen verspreiding beschermen. Maar wat ik niet snap ik wat verspreiding uitmaakt als toch iedereen beschermd is door de die vaccins… ??? Of de man spreekt zichzelf hier tegen of ik begrijp het gewoon niet. Als ik dit fout zie dan hoor ik het graag.

Isabeau
Isabeau
Reactie op  Dave
24 dagen geleden

Jij ziet het perfect helder 😊

Elfin
Elfin
Reactie op  Isabeau
24 dagen geleden

Ja perfect helde. Wij worden massaal genaaid door de roverheid en vinden dat klaarblijkelijk maar heel normaal anders kwam
er wel een grote volksopstand.

Peter
Peter
Reactie op  Dave
24 dagen geleden

Foutsi is de enigste die het fout ziet. U niet. Maar zulke handelaren al Ab Osterhaus beginnen hem te knijpen, want als er veel doden vallen, of het werk averechts ja, dan moet appie maar in het bakkie, en al zijn volgelingen, ook uit de politiek.

Anna
Anna
Reactie op  Dave
24 dagen geleden

Ik kom ook tot die conclusie Dave. Ik had dezelfde reactie. Vroeger op school leerden wij nog zoiets als begrijpend lezen. Toevallig was ik daar redelijk goed in 🙂

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Dave
24 dagen geleden

Deze vent zit in dezelfde hoek als van Damme in Belgie. Heeft 6 miljoen op de bank en zit tot in zijn nek in big farma. Gezonde mensen hun natuurlijke weerstand af laten nemen door GENtherapie is MISDAAD.
Ieder tegengeluid wordt met bedreiging en ontslag of aanslag gesmoord.

Zoek na: Sam Brokken ontslag bij hogeschool, de zevende dag, Belgie.
WEF dropt Kaag en Ollongren in D66
voor de grote reset (moord op Nederland), vernietigen referendum, censuur en volgsoftware burgers met afwijkende gedachten.

Tungsten
Tungsten
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

een weg uit deze waanzin is zeer simpel en voor een ieder goed uitvoerbaar… Je moet je fam. aan hun verstand brengen dat ze nooit meer naar de npo moeten kijken.. dan maar ruzie.. het lazerus met dat tuig!

Elfin
Elfin
Reactie op  Tungsten
24 dagen geleden

Heb ik gedaan maar nu ben ik het zwarte schaap. Geef ik niks om maar door al deze shit dreig ik alles kwijt te raken; mijn huwelijk, mijn onderdak, mijn kinderen, misschien ook nog wel mijn werk. Maar toch blijf ik bij mijn eigen standpunt; geen testen en geen spuit!

Marianna
Marianna
Reactie op  Elfin
24 dagen geleden

heel veel sterkte, probeer kalm te blijven en toch je weg te gaan.
anders verzetten ze zich nog meer.
er komt een keerpunt!

salvar
salvar
Reactie op  Elfin
24 dagen geleden

ik kan niet oordelen over jou hoe of wat je moet doen.
ik heb wel respect voor je standpunt.
ik laat me ook niet testen of volspuiten met gif , wat er ook gebeurt.

Peter
Peter
Reactie op  Elfin
24 dagen geleden

Wat erg voor je.Bedenk het is gewoon de waarheid. Het is jouw lichaam.Als je euthanasie wil moet je vechten.Vraag eens aan je partner, hoe denkt ze daar over?? Als je in je huwelijk niet vrij bent dan is het ver heen met ons. Vind heel erg voor je dat het zo loopt maar eerlijk gezegd zou ik hetzelfde doen. Veel sterkte joh

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Elfin
24 dagen geleden

Join the club, ik ben ook de familie wappie 🙂 Voelt best goed.

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Elfin
24 dagen geleden

Wat ben ik dan gezegend met twee zoons die er hetzelfde over denken( nog wel in ieder geval) Maar schoondochters vooralsnog niet. Dus of beide zoons ook gezegend zijn achteraf moet nog blijken. Ik kan ook wel begrijpen dat wanneer men écht overtuigd is van de werking van het (nep) vaccin dat ze juist bang zijn je aan corona te verliezen, maar het is na een jaar toch wel duidelijk dat het allemaal wel is meegevallen. Dus vrees ik dat je niet meer tot de vaccinfanaten meer zult doordringen. Moet vreselijk zijn als binnen één en hetzelfde gezin men niet op 1 lijn zit. Sterkte de komende tijd.

Tungsten
Tungsten
Reactie op  Elfin
24 dagen geleden

Jij hebt het gedaan en daar gaat het om… Ook bij iedereen Jensen.nl aanraden die gozer heeft ook een bijzonder doeltreffende manier om het allemaal op een begrijpelijke manier uit te leggen hoe we geflest worden, hij kent de media beter dan de media zichzelf kent.
Als ze Jensen gezien hebben dan zullen ze je wel moeten geloven. Als ze weigeren te kijken zijn het angsthazen, die de waarheid niet onder ogen durven zien.

Jani
Jani
Reactie op  Elfin
24 dagen geleden

Mijn motto: “de tijd zal het leren.”

Echter als je familie zó onredelijk reageert is zorgwekkend!!

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

Een nog groter verzet dat niet meer demonstreert maar aktie ondernemen om de criminelen achter tralies te zetten.

jan
jan
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

ik weet wel iets.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

Het is dus duidelijk dat de aanstichter van al dit kwaad mensen zijn, en wel het type mens Ab, waarom waarschijnlijk financiele interesses, deze hele pharmaceutische wereld draaid om geld, heel veel geld, en daar wordt de gezondheid van de mensen voor gebruikt, en soms opgeofferd !

sociaal Nederland
sociaal Nederland
Reactie op  wolfje168
24 dagen geleden

gewoon vaccineren !!

Janneman
Janneman
24 dagen geleden

Professor Jan Storms heeft gelijk. het zijn psychopaten die de samenleving leiden.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Janneman
24 dagen geleden

Ik wij in Frankrijk, réageren al langer als een jaar tegen deze psychopaten wereld, want dat is het, maar ze hebben geld – heel veel geld, in het labaratorium in Georgia bij de Russische grens worden constant nieuwe ziektes gekweekt, in de ondergrondse van New York heeft de CIA al verscheidene malen proeven genomen met Sars gas, in kleine hoeveelheden om te kijken hoe de mens reageerd, als dit geen psychopten zijn weet ik het niet meer .

jaak
jaak
Reactie op  Jenne Sr.
24 dagen geleden

De bevolking vergeet dat in ALLE legers leidinggevenden en specialisten getraind worden op NBC- oorlog: Nucleair, Biologisch, Chemisch. Waarom verzwijgt de pers dit? De media zijn zeker medeplichtig. Wat te doen staat? Geen kranten meer kopen! En de TV uitzetten. Als de zichzelf overheid noemende figuren ons willen bereiken, dan moeten ze dat maar rechtstreeks doen: als we belastingen moeten betalen kunnen ze dat wel. Maar wij moeten door ZONDER media.

koddebeier
koddebeier
24 dagen geleden

Trap die eikel de gevangenis in waar die thuis hoort.

Judith
Judith
Reactie op  koddebeier
24 dagen geleden

Ik ken 2 mensen die hem van heel nabij hebben meegemaakt. Dateert nog van voor het Mexicaanse griepdebacle. Beiden griezelden toen al van dat zelfingenomen manneke.

Peter
Peter
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

Manneke is nu een duivel

Sjoeke
Sjoeke
24 dagen geleden

Tuuuurlijk wul appie das, ping, ping, ping ping

Mart
Mart
Reactie op  Sjoeke
24 dagen geleden

Ja, Bij Appie draait alles om geld.
Zodra hij de term geld hoort gaat z’n geweten op slot en wordt hij een soort roofdier. Die kun je beter niet in de vrije natuur tegenkomen. Veiliger is het om ze op te sluiten achter tralies. Daar hoort ook deze schlemiel thuis.

Peter
Peter
Reactie op  Mart
24 dagen geleden

Hij heeft geen geweten absoluut niet.Duivel zelf

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Mart
24 dagen geleden

Vergeet de drank niet.

Diana
Diana
Reactie op  Sjoeke
24 dagen geleden

Hij is al miljonair door de mexicaanse griep vaccinatie. Was een probeersel en nu voor het echie

Simon
Simon
24 dagen geleden

Helemaal eens met neuroloog Jan Bonte. En vooral op een gesloten afdeling, zonder enig bezoek. Want stel je toch eens voor dat Ab Corona zou oplopen. Dan krijgen we te maken met een variant die niet kapot te krijgen is.

Diana
Diana
Reactie op  Simon
24 dagen geleden

Grappig, maar goed het kwaad straft zich zelf. Heb gehoord dat ze hem jenever appie noemen.

bloem
bloem
Reactie op  Diana
24 dagen geleden

Daar heeft hij natuurlijk zoveel geld voor nodig.

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Diana
24 dagen geleden

Dokter Whiskey toch?

ProAsfalt
ProAsfalt
24 dagen geleden

Natuurlijk wil het totalitaire regiem niet terug naar het stabiele oude normaal want dan raken zij hun macht kwijt.
Één onderdeel om het totalitarisme in stand te houden is in blijvende staat van instabiliteit verkeren, dus vasthouden aan alle (corona)totalitarisme dat er voor zorgt dat ook andere noodzakelijkheden om het totalitaire regiem aan de macht kan blijven. Het isoleren van alle mensen.
Stel eens voor dat die 1,5m flauwekul of het groepsverbod komt te vervallen (maar de andere bullshit blijft bestaan) dan heeft het regiem geen grond meer (hebben ten overvloede sowieso niet) om demonstraties de nek om te draaien met grof geweld.

Babet
Babet
Reactie op  ProAsfalt
24 dagen geleden

Inderdaad. Door iedere keer het ene te zeggen en het andere te doen is alsmaar sprake van instabiliteit.

Door anderen daarbij laten zeggen: “we, burgemeesters van steden, willen terrassen ope”en tegelijkertijd “het wordt voorlopig geen terrasweer” creëer je bewust instabiliteit.

Zo worden er continue dubbele boodschappen afgegeven.
Nooit weten we werkelijk waar we aan toe zijn, wat er speelt, wie waar verantwoording over draagt.
Ze verwachten dat mensen het daardoor opgeven, beu worden en lethargisch.. af gaan wachten, onrechtvaardige zaken goedkeuren als het al zo lang duurt… en komt er dan een oplossing wordt die in vreugde en dankbaarheid aanvaard door de “slapenden”.
Hoe blind, doof, onnadenkend en gewillig slaafs kan je zijn aan mensen die het slechte met je voor hebben.

Waar geloof je dan überhaupt in?!
Dan geef je je autonomie toch zelf compleet over aan anderen die de mensheid en de wereld kapot maken?!
Daarvoor hebben we toch geen autonomie gekregen van het Levende zelf?

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
24 dagen geleden

Meneer zat vrijdag doodleuk te vertellen op Radio 1 bij Sven Kockelmann dat virologen etc. vrijgesteld zijn van quarantaines en (snel)testen. Ze kwamen hierop omdat hij veel in Duitsland werkt en daar op dat moment ook was. Terwijl die lui over de hele wereld reizen, gewoon werken en eigenlijk gewoon hun leven leiden zitten ze met droge ogen te verkondigen dat alles nog strenger moet. Ook is meneer niet gevaccineerd, maar vindt hij wel dat wel gewoon door kunnen gaan met astra zenica en vaccineren in het algemeen.

Hele gevaarlijke man, die ab..

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Peter R de Elburger
24 dagen geleden

Is geen man meer maar een loser die zijn ziel heeft verkocht 👹🤯🥶

Nina-
Nina-
Reactie op  Peter R de Elburger
24 dagen geleden

Hij zegt dat hij regelmatig zelftesten en pcr testen doet, die hij op het lab verkrijgt waar hij werkt en dat hij i.v.m. zijn beroep met behulp van diverse documenten steeds de grens over mag, maar overtuigend klinkt hij niet. Ik geloof dit dan ook niet.

Jacky
Jacky
Reactie op  Peter R de Elburger
24 dagen geleden

In Parijs dineert “dit soort” ook gewoon stiekem in luxe restaurants die speciaal voor hen open zijn en wel zonder afstand en zonder mondkapjes. Corona bestaat achter die deur niet.

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  Jacky
24 dagen geleden

Kijk dan naar het openlijke bewijs van de vrijgesproken Grapperhaus en asociale familie! Zn eigen woorden!feit

Peter
Peter
Reactie op  Peter R de Elburger
24 dagen geleden

Hij niet alleen hoor.De Jonge is er ook nog.

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Peter
24 dagen geleden

Om over die coke snuivende idioot maar niet te beginnen. Ik ben voor drugstesten in de eerste en tweede kamer! Dan kan waarschijnlijk drie kwart direct naar huis zonder afvloei regeling en wachtgeld.

Henk
Henk
24 dagen geleden

Kijk eens naar Europa the last battle.

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
Reactie op  Henk
24 dagen geleden
Feniks
Feniks
Reactie op  Henk
24 dagen geleden

Is niet meer te vinden op YouTube….. 😢

Peter
Peter
Reactie op  Feniks
24 dagen geleden

Klopt wat waar is wordt gewist

Mike
Mike
24 dagen geleden

Ab osterhuis de man die bij elke dode een flesje wijn opentrekt

Ikke
Ikke
Reactie op  Mike
24 dagen geleden

Wisky op 4 jarig ki d met Mexicaanse griep de hufter

Willem de Zwijger
Willem de Zwijger
Reactie op  Mike
24 dagen geleden

Whisky bedoel je denk ik😂

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  Willem de Zwijger
24 dagen geleden

Typfoutje 🙄 nou en dat krijg je als je mensen die dialectisch zijn een baan geeft om elektronische woordenboeken te verbeteren die beweren een diploma in de Nederlandse taal te hebben. Het word met de dag erger.

Anna
Anna
Reactie op  Mike
24 dagen geleden

Ja en whisky vind hij ook heel lekker.

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Mike
24 dagen geleden

Is hij waarschijnlijk geen dag meer nuchter🤪

jcggroot
jcggroot
Reactie op  Mike
24 dagen geleden

Whiskey

Lee
Lee
Reactie op  jcggroot
24 dagen geleden

WANNEER SCHRIJF JE WHISKEY OF WHISKY?Van oudsher wordt Ierse whisky wordt dus geschreven met -ey. Schotse met -y. Inmiddels wordt whisky ook in andere landen geproduceerd. Hoe het zit met de schrijfwijze in die landen? Hieronder hebben we het voor je op een rijtje gezet:

  • Whiskey: wordt gebruikt in Ierland en Amerika.
  • Whisky: is de aanduiding van Schotse, Japanse, Canadese en Indiase whisky.
nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  Mike
24 dagen geleden

Ook daar is duidelijk bewijs van op beeld.
Tip maak een kopie van dit soort materiaal omdat er word gecensureerd overal. Alle bewijs opslaan.

Herman
Herman
24 dagen geleden

Ab, kijk maar eens naar Texas en Florida en andere staten in de USA.Hoe slecht het daar gaat. Het gros van de mensen is daar nog niet eens gevaccineerd.

x

Check Also

vaccin

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben ...

artsen

Artsen trekken aan de bel: mensen kunnen na coronaprik gevaar vormen voor ongevaccineerden

De artsen van America’s Frontline Doctors waarschuwen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

166
0
We lezen graag je reactie!x