Het Complot

Top 10 verloren werelden

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Avalon is een mythisch eiland in Britse wateren, een in nevelen verborgen oord dat slechts bereikbaar is voor diegenen die de magische boot kunnen roepen en het eiland kunnen vinden.

Het eiland wordt vaak in verband gebracht met Glastonbury en meer specifiek de Glastonbury Gate die een toegang zou bieden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Alleen mensen die helderziend, helderhorend, enzovoorts zijn zouden de magische boot kunnen oproepen. In de twaalfde eeuw zouden monniken van de abdij van Glastonbury er de botten van Arthur, zijn geliefde Guinevere en zijn magische zwaard Excalibur hebben gevonden.

Avalon is Welsh voor appel. Sommige historici en onderzoekers denken dat Avalon zich bevindt in Appledore in Kent: het Aballava-fort nabij Camboglanna, of zelfs in IJsland.

El Dorado

El Dorado is een mythisch goudland dat zou zijn gelegen in Zuid-Amerika. De Spaanse conquistadores, die zich al heel veel goud hadden eigengemaakt, vernamen in de zestiende eeuw van de indianen van een koning die zich in het meer Parima zou baden en telkens geheel bedekt met goud zijn bad zou beëindigen: de Gouden Man of El (Hombre) Dorado in het Spaans.

De conquistadores gingen onmiddelijk op zoek naar dit goudmeer Parima (dat ook op verschillende kaarten uit de zes- en zeventiende eeuw staat aangeduid) in het gebied van de bovenloop van de Orinoco.

Het nieuws verspreidde zich snel en er werden vele expedities op touw gezet, behalve door de Spanjaarden ook door de Nederlanders, Fransen en Engelsen. Er werd tot diep in de achttiende eeuw gezocht in Colombia, Venezuela, Brazilië en Guyana, maar ondanks de vele geruchten over mogelijke vindplaatsen bleek nergens alles goud wat er blonk.

Buyan

Zelfs in moderne tijden is de Slavische regio in het oosten van Europa instabiel. Vóór de Sovjets werd het gebied geregeerd door de Ottomanen, de Byzantijnen en honderden opperhoofden die elkaar constant bevochten.

Een populaire Slavische mythe gaat over Buyan, een eiland dat naar willekeur verscheen en weer verdween, zoals het eiland in de serie Lost. In sommige mythen is het eiland de bron van al het water, in andere is het een wereld waar de mythologische geest van het eeuwige leven zielen in het oog van de naald gevangen houdt. Sommigen menen op basis van geografische reconstructie dat het gaat om het Duitse eiland Rügen.

Shambhala

Shambhala is een mythisch koninkrijk dat verbonden is met de Kalachakratantra en gesitueerd ten noorden van de Himalaya. Tibetaanse en Indiase boeddhistische geschriften stellen dat het een echte plaats is.

In de zeventiende eeuw werden diverse expedities opgezet. Shambala werd in landen als Rusland, Japan en nazi-Duitsland ingezet voor strikt machtspolitieke doeleinden. Sommigen dachten dat Shambhala verwees naar China, anderen zochten in de heuvels van Kazachstan.

In de twintiger jaren werden door de geheime diensten van de Sovjet-Unie afzonderlijke missies gelanceerd. Vandaag de dag zien boeddhisten Shambhala als een allegorie voor een vreedzame plaats in iemands bewustzijn. In het Westen denkt men dat het een andere naam is voor Shangri-La, de naam van het aardse paradijs uit het boek Lost Horizon.

Atlantis

Plato omschreef het verloren eiland Atlantis als een zeemacht die het grootste gedeelte van West-Europa en Noord-Afrika rond 9000 voor Christus veroverde. Na een mislukte poging om Athene binnen te vallen zonk Atlantis naar verluidt in één dag naar de bodem van de oceaan.

Historici en archeologen beweren dat satellietbeelden in de buurt van het Griekse eiland Santorini een gezonken eiland laten zien. Anderen denken dat Atlantis tegelijkertijd ten onder ging met de Minoïsche beschaving op Kreta. In 2011 meende een team archeologen Atlantis ten zuiden van Spanje te hebben gevonden.

Mu en Lemurië

Voordat platentektoniek werd begrepen dachten 19e eeuwse wetenschappers dat verloren continenten de migratie van mensen en dieren over oceanen konden verklaren. Zo bestond tussen het hedendaagse Alaska en Siberië de Beringlandbrug.

Lemurië zou zich hebben uitgestrekt van de zuidelijke kust van India tot Madagaskar. Mu bestond ten oosten van het schiereiland Yucatán in de Atlantische Oceaan.

Ys

In het vroegmoderne Frankrijk begon de regering in Parijs meer invloed uit te oefenen op het platteland. De regering verhoogde belastingen in Bretagne en onderdrukte er de lokale taal en cultuur. In die tijd won de legende van de stad van Ys aan populariteit.

Ys was naar verluidt één van de mooiste steden ter wereld. De stad was langs de kust van Bretagne onder zeeniveau gebouwd en beschermd door een dijk en een poort. Het verhaal gaat dat de bestuurder van de stad, Dahut, werd misleid door de duivel en de poort opende tijdens een storm waarna de stad werd overspoeld.

Bermeja

Op oude kaarten staan vaak eilanden en landmassa’s afgebeeld die niet kunnen worden gevonden. Het eiland Bermeja zou zijn verdwenen na een aantal natuurrampen. Op oude landkaarten staat Bermeja afgebeeld in de Golf van Mexico, 160 kilometer ten noordwesten van het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

In 2009 ging de Mexicaanse regering op zoek naar Bermeja en naar olie, maar tot dusver heeft de zoekactie niets opgeleverd. Volgens een theorie zou Amerika het eiland hebben opgeblazen om Mexico te dwarsbomen.

Terra Australis

Terra Australis of het Onbekende Zuidland is een continent waarvan men vroeger dacht dat het op het zuidelijk halfrond te vinden was. De term stamt van Ptolemeus die dacht dat de Indische Oceaan door land omgeven was, en Terra Australis aan zijn zuidrand plaatste.

De mythe van Terra Australis kwam ten einde door de reizen van James Cook die in zijn eerste reis om Nieuw-Zeeland voer en op zijn tweede reis de diverse wereldzeeën op hoge zuidelijke breedte doorkruiste.

Holle aarde

Mogelijk bestaat er nog een wereld onder onze voeten. Veel culturen kennen verhalen over de holle aarde, een land onder het aardoppervlak dat enkel via bepaalde toegangspunten bereikbaar is: grotten op de Noord- en Zuidpool en grotten in de Alpen.

Edmond Halley theoretiseerde dat er verschillende concentrische lagen zijn in de holle aarde. Het wordt beschreven als een plaats waar nieuw leven vandaan komt en waar de doden naartoe gaan.

Sommigen beweren dat de Atlantiërs in de holle aarde wonen. De verloren beschaving heeft onder het aardoppervlak grootse technologische vooruitgang geboekt. Na Hiroshima verschenen ze in de lucht in hun ultramoderne schepen om de regeringen te weerhouden van het vernietigen van hun eigen wereld.

 

Bron: Truthtv.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Future Freedom
Future Freedom
11 jaren geleden

De Argathanen zijn wezens van de 4e Dimensie, en ik blijf liever op de aarde die de 5e dimensie met moeder Sophie gaat worden laat je niet misleiden om in een lagere frequency in UFO en of ondergronds te gaan be aware of Fals prophecy…2012

Ik
Ik
11 jaren geleden

Het is een beetje vreemd om deze plaatsen op aarde zoeken.
Net als met de bijbel, die moet je niet letterlijk nemen.
Deze ruimtes bestaan wel, maar in de “sweren”.

Ze zijn ooit gecreeerd door vergevordede beschavngen en Verlichte zielen.
Het zijn ruimtes waar toe je toegang kunt krijgen als je over gaat(als je zuiver bent), of als je bewust uit kunt treden.
Heel erg zeldzaam,…. val je er plots in.

Het is net als met aura,s zien.
Je kunt je niet voornemen ik ga nu kijken.
Dit gaat buiten ons ego om. Het ego moet als het ware getransformeert worden.

Deze ruimtes zijn niet verweg of dichtbij Voor de geest bestaat er geen tijd en is er alleen het, Hier en Nu!

sipco
sipco
11 jaren geleden

@2 Je kunt je niet voornemen Aura,s te zien??Je concentreerd je, en ziet ze.Dus als ik denk ik wil iemands aura wel eens zien, zie ik het.En je kunt je dus ook voornemen wanneer en hoelang.Uiteraard moet je je ego even buitensluiten.Maar je kunt beter niet iets schrijven, als je niet weet hoe het werkt.En niets aan opgevangen aura, ontsnapt aan je ego.Het is alsof je het bewust naar binnen zuigt, als je iemands aura ziet.Bovendien komt aura,s zien je niet aanwaaien, maar vergt enige oefening.Sommigen doen die ervaring op via hun levensweg en wandel, de ander gaat het zichzelf bewust aanleren te beginnen met het aktiveren van je derde oog.Tijdens een yoga sessie kun je als je genoeg ervaring hebt bewust uittreden.Net zoals ik dit bewust voor een operatie heb gedaan,en bewust terecht kwam bij de operatie van een ander, die na mijn eigen operatie mijn buurvrouw was, en waarvan ik alles vertellen kon. Het verplegend personeel en artsen met verbazing achter latend.

Knn
Knn
11 jaren geleden

Een holle Aarde vind ik nog steeds de meest belachelijke…bedoel als je daarin gelooft dan ben je echt ver weg hoor. Het is theoretisch en praktisch niet eens mogelijk voor het bestaan van zoiets.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x