BuitenlandCorona

Polen verzet zich tegen coronawaanzin en censuur

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook Polen wordt in een wurggreep gehouden door de globalisten. En net als in veel andere landen neemt in Polen het verzet tegen het door de elites opgelegde coronabeleid toe. Begin vorig jaar werd het initiatief ‘Strajk Przedsiebiorcow’ gelanceerd, oftewel ‘staking van ondernemers’. Er hebben zich al 240.000 mensen aangesloten bij de beweging.

De organisatie heeft sindsdien demonstraties georganiseerd, de bevolking voorgelicht en bedrijven geadviseerd. Veel Poolse ondernemers zijn inmiddels zo wanhopig dat ze zich openlijk verzetten tegen de maatregelen. Een aantal Poolse bedrijven – vooral restaurants en sportscholen – hebben ondanks het verbod hun deuren geopend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Coronaverzet in Polen angstvallig stilgezwegen

Vooral rond de zuidelijke stad Zakopane flakkert het verzet op. Nadat de avondklok, die in eerste instantie zou gelden tot 17 januari, werd verlengd, besloten mensen om niet langer langs de zijlijn toe te kijken en hun ondergang af te wachten. Ook in de stad Karpacz in Neder-Silezië besloten mensen de coronaregels te negeren. Daar toonde zelfs de burgemeester begrip voor de wanhopige ondernemers. In het hele land ontstaan burgerinitiatieven, opgezet door ondernemers die het gewoon beu zijn om gesloten te zijn.

Op 16 januari werd een betoging georganiseerd in Warschau tegen een mogelijke vaccinatieplicht en tegen de coronamaatregelen. Ook de Poolse politicus Grzegorz Braun deed mee aan het protest. In tegenstelling tot de abortusprotesten die gericht zijn tegen de PiS-regering en die in de westerse media veel groter worden gemaakt dan ze zijn, wordt het coronaverzet in Polen angstvallig stilgezwegen.

polen
Foto: Strajk przedsiebiorcow (Radosław Botev CC BY-SA 4.0)
Polen probeert macht Big Tech aan banden te leggen

Polen onderneemt daarnaast actie tegen de verstikkende coronacensuur op social media. De Poolse staatssecretaris van Justitie Sebastian Kaleta haalde op Fox News hard uit naar Big Tech. Hij zei dat social mediabedrijven conservatieven al veel te lang op de korrel nemen en dat de Poolse regering daar schoon genoeg van heeft.

“Anonieme moderatoren die werken voor privébedrijven zouden zich niet moeten bemoeien met de vrijheid van meningsuiting,” zei Kaleta. Hij voegde toe dat het verwijderen van Donald Trump op social media ‘een gevaarlijk precedent schept’.

Big Tech laat daarmee zien dat ze in feite iedereen kunnen verwijderen, wanneer ze maar willen, aldus de staatssecretaris. Polen ging 45 jaar gebukt onder een communistisch regime. Vandaar dat deze zorgwekkende trend richting censuur alarmbellen doet afgaan, zei hij.

Polen is het eerste land ter wereld dat de macht van Big Tech aan banden probeert te leggen middels wetgeving. Het land werkt aan een wet die het mogelijk moet maken om social mediabedrijven te beboeten als ze een gebruiker onterecht censureren of verwijderen. Elk platform dat een gebruiker onterecht verwijdert, hangt een boete van 11 miljoen euro boven het hoofd als de wet wordt aangenomen.

[Wochenblick]

Volg ons hier op Telegram om het laatste nieuws te ontvangen.

4.9 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden
Fred
Fred
3 jaren geleden

Ik woon ook in een voormalig communistisch land(orban?) en net als in Polen merk je hier de communistische sfeer van de “regering”.
Wat ik hier mis is de Poolse spirit. Ze zijn hier tam vergeleken met de Polen.

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

En in het v/h ‘vrije westen’ blijft het stil.

alexander
alexander
3 jaren geleden

Ben ik fier dat ik een pool ben,polen is jaren onderdrukt geweest door rusland zij zullen zich hopelijk niet laten onderdrukken.

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x