Financieel

Topman Ecuadoraanse centrale bank weg om nepdiploma

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De president van de centrale bank van Ecuador is afgetreden nadat was gebleken dat hij diplomazwendel heeft gepleegd.

Pedro Delgado, de neef van president Rafael Correa, gebruikte in 1990 een nepdiploma om toegelaten te worden tot de INCAE, een prestigiueze Costa Ricaanse managementopleiding.

De fraude werd recentelijk aan het licht gebracht door politicus Enrique Herreria. De INCAE had een onderzoek ingesteld en haar bevindingen doorgespeeld aan het Ecuadoraanse parlement. De afgelopen weken werd Delgado door lokale media beschuldigd van leugens omdat hij geen econoom zou zijn.

Waardeloos document

Toen de affaire afgelopen september onder de aandacht kwam, ontkenden de topman van de centrale bank en de Ecuadoraanse premier de beschuldigingen in eerste instantie.

“Ik moet nu bekennen dat ik 22 jaar geleden een ernstige fout heb gemaakt,” gaf Delgado toe. “Ik overlegde een waardeloos document, een academische graad die ik niet bezat.”

Ingetrokken

Hij erkende dat hij zijn studie economie aan de Katholieke Universiteit van Ecuador nooit heeft afgemaakt en zelf een diploma fabriceerde. De rector van de INCAE verklaarde dat de academische titel van Delgado zal worden ingetrokken als blijkt dat er is geknoeid met de inschrijvingspapieren.

Delgado werd in november vorig jaar benoemd tot president van de centrale bank van Ecuador. In februari 2013 zijn er verkiezingen in het land. Correa hoopt nog vier jaar aan de macht te kunnen blijven zodat hij ‘de controle van de staat op de economie verder kan uitbreiden’.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cathy M
Cathy M
9 jaren geleden

Ja kan zijn maar als deze man wel eerlijk is ? ze kunnen de rotte appel’s er beter uit gooien .

Roaring Mouse
Roaring Mouse
9 jaren geleden

[quote name=”Cathy M”]Ja kan zijn maar als deze man wel eerlijk is ? ze kunnen de rotte appel’s er beter uit gooien .[/quote]
Ja inderdaad, want het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met diploma veel meer fraude plegen dan mensen zonder diploma. Dus.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Deze gehele wereld is gemaakt door het Vaticaan en zijn Joodse bankiers. Wetenschap is op vele vlakken verboden en kan je zien dat we in een gemaakte fake wereld leven waarbij het opleiding instituut is aangesloten. Je kan dus zeggen dat we in een wereld leven zonder vooruitgang met als doelstelling uitbuiting van de maatschappij. Zo kan de illuminati zijn eigen doelstellingen behalen.

gretchen
gretchen
9 jaren geleden

@ Pascal. Oh ja joh. En waaruit blijkt dat Pedro Delgado een joodse bankier is…

Inderdaad, er is weinig vooruitgang in deze wereld. Ook bij jou. Ik denk niet dat jij het verschil tussen Joden en Zionisten begrijpt…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x