CoronaBinnenland

RIVM weigert onderzoekers toegang te geven tot vaccinatiedata, terwijl die wel aanwezig zijn

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!

In juni publiceerden het CBS en RIVM een onderzoek naar oversterfte tijdens de coronapandemie. Een groep onafhankelijke wetenschappers doet op verzoek van de Tweede Kamer vervolgonderzoek naar de oversterfte. Ze zeggen dat een deel van de benodigde data niet voor hen toegankelijk is.

“Het onafhankelijk academisch onderzoek waar de Kamer om vraagt kan zo niet worden uitgevoerd,” aldus bijzonder hoogleraar Robert Verheij, voorzitter van de klankbordgroep van het onderzoek van CBS en RIVM.

Wetenschappers uit de klankbordgroep zeggen dat ze geen toegang hebben tot de data die nodig zijn voor het onderzoek, terwijl die gegevens wél beschikbaar zijn. Ze willen onder meer toegang krijgen tot test- en vaccinatiedata.

Iemand een idee waarom?

“Extreme oversterfte sinds de massavaccinatie kan officieel nog steeds niet verklaard worden,” stelt Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vast. “Interessant: het RIVM weigert de onderzoekers toegang te geven tot (geanonimiseerde) vaccinatiedata, terwijl die data wel aanwezig zijn. Iemand een idee waarom?”

Collega-Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt toe: “Goh, waarom zou dat nou toch zijn?”

In juli was de oversterfte hoger dan in juni

Ook vorige maand lag het aantal mensen dat maandelijks overlijdt hoger dan verwacht. Net als in mei en juni was er sprake van oversterfte, meldt het CBS. Er overleden vooral meer bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg, en meer 80-plussers dan verwacht.

In juli overleden in totaal ongeveer 12.400 mensen. De oversterfte bedraagt 1350 mensen en was daarmee in juli hoger dan in juni.

Animo voor boosterprik flink gekelderd

Nog maar zo’n 40 procent van de Nederlanders is bereid een herhaalprik te nemen, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland. Ongeveer de helft wil absoluut geen coronavaccinatie (meer).

Journalist Annelies Strikkers verwacht dat veel mensen uiteindelijk toch weer overstag zullen gaan. “Noem mij een pessimist, maar dit is enkel zolang de coronapas niet weer heringevoerd wordt. Zodra dit wel weer het geval is, gaan bij veel Nederlanders de principes zo de prullenbak in voor wat meer privileges. Hoop dat ik het mis heb. Prove me wrong!” schrijft ze.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Veraart
Jos Veraart
5 maanden geleden

Al ze dat doen zijn het voor mij GEKKEN en NAIEF

Willy wonka
Willy wonka
5 maanden geleden

Nog steeds 40% die dom is?

Ron
Ron
5 maanden geleden

Als ze niets vrij geven dan weet je al genoeg.
Dan vallen ze door de mand.
Liegen en bedriegen de bevolking de dood in jagen.
Mensen wakker worden.

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Goh, je verwacht het niet.

Wel boeiend dat kennelijk toch alles heel goed wordt geadministreerd. Wie deden dat nog meer in de geschiedenis?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

140
0
We lezen graag je reactie!x