Gezondheid

Traditioneel Amazone-medicijn goed voor behandeling depressie en alcoholisme. Deze studie toont het aan

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een psychedelische drug die wordt gebouwen door inheemse Zuid-Amerikaanse indianenstammen kan worden gebruikt om alcoholisme en depressie te behandelen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Ayahuasca, een brouwsel dat door inheemse volkeren in de Amazone vaak wordt gebruikt als medicijn, is gelinkt aan een beter welzijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Ieder jaar trekken duizenden westerse backpackers naar het gebied om spiritueel te ontwaken en buitenlichamelijke ervaringen te beleven.

Hoger welzijn

Anderen drinken ayahuasca in de hoop op deze manier posttraumatische stressstoornis, depressie en verslavingen te behandelen.

Onderzoekers van de Universiteit van Exeter en University College London verzamelden gegevens van meer dan 96.000 mensen. Het gaat om de meest omvangrijke studie over de effecten van de drug tot nu toe.

Respondenten die de drug in het afgelopen jaar hadden gebruikt meldden een hoger welzijn dan andere deelnemers aan het onderzoek.

Belangrijk, sterk middel

Gebruikers uit de groep meldden ook minder problematisch alcoholgebruik dan mensen die LSD of paddo’s gebruikten.

“Onze bevindingen lijken erop te wijzen dat ayahuasca een belangrijjk, sterk middel kan zijn bij de behandeling van depressie en alcoholisme,” zei hoofdonderzoeker Will Lawn.

“Recent onderzoek wijst op de mogelijkheden van ayahuasca als psychiatrisch medicijn en ons onderzoek levert verder bewijs dat het een veilig en veelbelovend middel kan zijn,” voegde hij toe.

Verder onderzoek

Ayahuasca wordt gemaakt uit een plant, de Psychotria viridis, en een liaan, de Banisteriopsis caapi. Deze combinatie zorgt voor een sterk psychoactief brouwsel.

De onderzoekers gebruikten de Global Drug Survey voor de studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports.

Ze benadrukten dat hun bevindingen geen causaliteit aantonen. Verder onderzoek is nodig om te kijken hoe goed ayahuasca werkt tegen stemmings- en verslavingsstoornissen.

Foto: Rafael Guimarães dos Santos

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Zonder een zuivere en kundige Sjamaan kan het tot zeer nare taferelen leiden. Dit is een zeer effectief goedje maar zeker geen speelgoed of snelle manier om even snel wat geld binnen te harken!!! Het is uitkijken geblazen hier mee.

sara
sara
6 jaren geleden

Het is een prachtig sacrament en dient het hoogste in de mens.
Het is niet bedoeld als ego medicijn, maar als een middel om het ego op te lossen.

Dat dit middel uit het amazone gebied is vrijgegeven door de spirit van Ayahuaska is een zege.
Maar wat je nu ziet gebeuren is dat het op een westerse wijze word in gezet als middel tegen ongemakken, waar mensen zo snel mogelijk van af willen.

De spirit wereld is niet perse een mens vriendelijke wereld, dus daar in rond lopen, zonder de juiste intentie en voorbereiding, kan heel schadelijk zijn. Zeker als je kamt met een depressie door jaren lang in ongezonde patronen te zijn blijven steken.
Om dan zo een intens krachtig middel in te nemen om van je depressie af te komen vind ik niet verstandig.

Een psychiatrisch patiënt met Ayahuaska behandelen is het zelfde als een hernia patiënt op het rugby veld de bal in handen geven geven.
Het is niet zo zoals met cannabisolie. Kanker behandelen kan. En als het niet helpt is er geen schade.

Ayahuaska kan je de hemel tonen , en ook de hel. Meestal is het een ervaring ergens er tussen in.
Ik heb eens de ruimte om mij heen zien veranderen in een Keltische tempel. Zo echt als de huiskamer waar ik nu in zit.
De dingen die ik zag daar, waren zo levens echt en zo oogverblindend mooi……. dat is met geen pen te omschrijven.
En toch is het niet de bedoeling daarin mee te gaan en overmand te worden. Maar kan je je voorstellen hoe moeilijk dat is.
Nou, zo moeilijk is het ook, als je in een helle wereld terecht komt.

Ik wil maar even aantonen hoe je voor bereid moet zijn op het werken met Ayahuaska. Het is niet om ervaringen op te doen.
Werken met Ayahuaska, is een geestelijke school. Je treed de wereld van de geest binnen alleen maar om de grootste ziekte op de deze wereld te genezen …Onwetendheid, de sluiers van illusie te door breken, en ja, Ayahuaska doet dat, door je illusies te laten zien.
Neem in het begin niet te veel, een vol glas lijkt leuk, maar neem een bodempje. Doe het met mensen die heel veel ervaring hebben. Kijk of er voldoende begeleiders zijn. Maar kijk vooral naar je zelf, heb je de afgelopen maanden voornamelijk achter de computer gezeten, doe het dan niet. Kom eerst uit je patronen ga mediteren, yoga of hardlopen, maak je lichamelijk en geestelijk fit. Zorg dat je intentie juist is. Dat is de set en setting waar altijd over gesproken word.

blub
blub
6 jaren geleden

Haha, ik kan er over meepraten.. Ik neigde nogal naar alcoholisme, tot ik Ayahuasca deed. Geen alcohol sindsdien meer voor mij. (bijna 10 jaar geleden dat ik dat gedaan heb, heel soms drink ik een biertje met vrienden.. en heb ik daar een dag later al spijt van, kun je nagaan)

redice
redice
6 jaren geleden

Wel, ben daar anderhalf jaar geleden naartoe getrokken( jungle van Peru) om van mijn psychische problemen verlost te geraken. Depressies, OCD, angst…
Maar liefst 9 ceremonies met een ‘echte’ sjamaan gedaan met een gekende organisatie.
Ben ik nu verlost van alles? Neen neen en nog eens neen!! de ceremonies zijn tegengevallen, had van de 9 keer maar 3 keer iets of wat psychedelische ervaring en ben met een depressie thuisgekomen die nog erger was dan voor ik vertrok, mijn OCD dan nog niet te na gesproken…
Het was een mooie ervaring, de jungle, maar ben teleurgesteld in de uitwerking van de aya.
Met magic mushrooms die ik thuis zelf gekweekt heb, heb ik zoveel meer bereikt dan met de aya.
Onlangs heb ik dan zelf freebase DMT gemaakt en dit is veelbelovend voor mij..
Ben ervan overtuigd dat ayahuasca, toegediend door een echte sjamaan op de echte traditionele manier wel van enig nut kan zijn maar voor toeristen wordt dit niet op dezelfde manier gedaan, maar gaat het gewoon om geld had ik de indruk…

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x