Buitenland

Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering. ‘Nepgetuige’ MH17 die Omtzigt opvoerde spreekt

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de media was de afgelopen dagen veel te doen rond een ‘nepgetuige’ van de MH17-ramp die Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) opvoerde.

NRC meldde dat Omtzigt tijdens een bijeenkomst op de Vrije Universiteit Amsterdam over MH17 een man naar voren schoof die van tevoren door hem zou zijn geïnstrueerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het was een Oekraïner die verklaarde dat hij andere vliegtuigen in de lucht had gezien toen het vliegtuig neerstortte.

Enige

Burgerjournalist Max van der Werff is de enige die na het artikel van NRC via een chatkanaal heeft gesproken met deze zogenaamde ‘nepgetuige’.

Journalist Joost Niemöller, auteur van het boek ‘MH17 de doofpotdeal’, heeft het gesprek gepubliceerd op zijn website.

Hieronder volgen enkele passages uit het gesprek met de getuige, Oleksandr geheten:

Van der Werff zegt tegen Oleksandr dat het Nederlandse publiek gelooft dat hij een pro-Russische provocateur is en dat Omtzigt hem heeft geholpen om de Russische versie, dat de Boeing is neergehaald door gevechtsvliegtuigen, te ondersteunen.

Leugen

“Dat alles is een leugen,” vertelt de getuige. “Pieter noch ik hebben conclusies getrokken of gespeculeerd. Dat is de wijze waarop het is gepresenteerd.”

Van der Werff besluit de vraag anders te stellen: “Het lijkt dat Pieter jou een platform wilde geven om de theorie met de gevechtsvliegtuigen naar voren te brengen. Hij schreef zelfs in een sms wat je moest zeggen. Wat denk je hierover?”

Geen samenzwering

“Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering,” benadrukt Oleksandr. “De logica van de versie in de pers is niet juist en niet betrouwbaar.”

Van der Werff vraagt door: “Die avond wilde jij je sympathie betuigen voor de mensen die geliefden hebben verloren. Had jij geen geheime agenda? Ik wil begrijpen hoe de pers dit zo kon opschrijven.”

Geen verborgen agenda

“Ik heb geen verborgen agenda,” zegt Oleksandr. “Ik had geen plannen welke versie dan ook op te leggen aan de onderzoekers of de aanwezigen. Mijn sympathie is oprecht.”

En zo gaan onze mainstream media, de hofleveranciers van nepnieuws, te werk.

Lees het hele gesprek tussen Max van der Werff en de getuige hier terug.

Foto: Pieter Omtzigt/Facebook

[Joost Niemöller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pollie
Pollie
6 jaren geleden

Hmmm. Waarom heeft Omtzicht dan wel toegegeven dat hij die man verteld heeft wat hij moest zeggen?

Bert
Bert
6 jaren geleden

Wat ik erg dubieus vind is dat die meneer Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, meteen riep dat hij het betreurt dat er nu verschillende theorien in omloop zijn.

Dat komt over als je willen afsluiten voor de waarheid en alleen in je eigen zienswijze geloven. Gek ook dat niemand na deze opmerking met kritiek kwam. Dit riekt naar een tekort aan objectiviteit. Om maar geen zwaardere betiteling te gebruiken.

Dat hele MH17 gedoe is in Nederland een soort heilige graal. Iedere afwijkende mening is not done en uitsluitend wat bepaalde lieden roepen is de “waarheid” waar je niet mag aankomen,

Het zou me niks verbazen als er binnenkort gevangenisstraf staat op het uiten van een de overheid en massa media niet welgevallige mening.

Europa is in hoog tempo in een dictatuur aan het veranderen. Het doet mij denken aan de vroegere koude oorlog praktijken in de USSR.

De uitspraak van Joustra past helemaal bij een overheid die referenda wil verbieden en gewoon haar eigen gang gaat door een dictaat aan de burgers op te leggen.

Tot de bom barst want met dit soort praktijken kan je niet oneindig doorgaan.

Johanna
Johanna
6 jaren geleden

Pieter Omtzicht komt te dicht bij de waarheid !! Dat is niet gewenst door Mark Rutte ! De onderste steen moet verborgen blijven . En dan moet er weer een kop rollen !

Frans
Frans
6 jaren geleden

mooie en steeds maar toenemende disclosure!!
Het kabinet wordt nu al ontwricht. Door de last van de leugens en het Nederlandse volk ophitsen tegen Rusland waar NPO- nieuws ook wel-geinstrueerd aan meedoet. Die arme nieuwslezers!
Hoelang doen ze mee aan de leugenverspreiding!
Een jaar? 2 jaar? dan is het voorbij.
En dan kunnen we van zeer vele onderste stenen een compleet disclosure-fort neerzetten.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x