Homepagina » Buitenland » Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering. ‘Nepgetuige’ MH17 die Omtzigt opvoerde spreekt
Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering. 'Nepgetuige' MH17 die Omtzigt opvoerde spreekt

Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering. ‘Nepgetuige’ MH17 die Omtzigt opvoerde spreekt

In de media was de afgelopen dagen veel te doen rond een ‘nepgetuige’ van de MH17-ramp die Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) opvoerde.

NRC meldde dat Omtzigt tijdens een bijeenkomst op de Vrije Universiteit Amsterdam over MH17 een man naar voren schoof die van tevoren door hem zou zijn geïnstrueerd.

Het was een Oekraïner die verklaarde dat hij andere vliegtuigen in de lucht had gezien toen het vliegtuig neerstortte.

Enige

Burgerjournalist Max van der Werff is de enige die na het artikel van NRC via een chatkanaal heeft gesproken met deze zogenaamde ‘nepgetuige’.

Journalist Joost Niemöller, auteur van het boek ‘MH17 de doofpotdeal’, heeft het gesprek gepubliceerd op zijn website.

Hieronder volgen enkele passages uit het gesprek met de getuige, Oleksandr geheten:

Van der Werff zegt tegen Oleksandr dat het Nederlandse publiek gelooft dat hij een pro-Russische provocateur is en dat Omtzigt hem heeft geholpen om de Russische versie, dat de Boeing is neergehaald door gevechtsvliegtuigen, te ondersteunen.

Leugen

“Dat alles is een leugen,” vertelt de getuige. “Pieter noch ik hebben conclusies getrokken of gespeculeerd. Dat is de wijze waarop het is gepresenteerd.”

Van der Werff besluit de vraag anders te stellen: “Het lijkt dat Pieter jou een platform wilde geven om de theorie met de gevechtsvliegtuigen naar voren te brengen. Hij schreef zelfs in een sms wat je moest zeggen. Wat denk je hierover?”

Geen samenzwering

“Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering,” benadrukt Oleksandr. “De logica van de versie in de pers is niet juist en niet betrouwbaar.”

Van der Werff vraagt door: “Die avond wilde jij je sympathie betuigen voor de mensen die geliefden hebben verloren. Had jij geen geheime agenda? Ik wil begrijpen hoe de pers dit zo kon opschrijven.”

Geen verborgen agenda

“Ik heb geen verborgen agenda,” zegt Oleksandr. “Ik had geen plannen welke versie dan ook op te leggen aan de onderzoekers of de aanwezigen. Mijn sympathie is oprecht.”

En zo gaan onze mainstream media, de hofleveranciers van nepnieuws, te werk.

Lees het hele gesprek tussen Max van der Werff en de getuige hier terug.

Foto: Pieter Omtzigt/Facebook

[Joost Niemöller]


Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Wat ik erg dubieus vind is dat die meneer Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, meteen riep dat hij het betreurt dat er nu verschillende theorien in omloop zijn.

  Dat komt over als je willen afsluiten voor de waarheid en alleen in je eigen zienswijze geloven. Gek ook dat niemand na deze opmerking met kritiek kwam. Dit riekt naar een tekort aan objectiviteit. Om maar geen zwaardere betiteling te gebruiken.

  Dat hele MH17 gedoe is in Nederland een soort heilige graal. Iedere afwijkende mening is not done en uitsluitend wat bepaalde lieden roepen is de “waarheid” waar je niet mag aankomen,

  Het zou me niks verbazen als er binnenkort gevangenisstraf staat op het uiten van een de overheid en massa media niet welgevallige mening.

  Europa is in hoog tempo in een dictatuur aan het veranderen. Het doet mij denken aan de vroegere koude oorlog praktijken in de USSR.

  De uitspraak van Joustra past helemaal bij een overheid die referenda wil verbieden en gewoon haar eigen gang gaat door een dictaat aan de burgers op te leggen.

  Tot de bom barst want met dit soort praktijken kan je niet oneindig doorgaan.

  41 likes
 2. Pieter Omtzicht komt te dicht bij de waarheid !! Dat is niet gewenst door Mark Rutte ! De onderste steen moet verborgen blijven . En dan moet er weer een kop rollen !

  26 likes
  • Omtzigt heeft de onderste steen in handen!
   En dit Tjibbe betreurt helemaal niet dat er zo veel verschillende theorien in omloop zijn.
   Verschillende theorien in omloop brengen is juist de bedoeling. en moet als zand in de ogen functioneren.
   Die Tjibbe dicteert gewoon . En daarom medeplichtig aan verwarring zaaien.

   8 likes
 3. mooie en steeds maar toenemende disclosure!!
  Het kabinet wordt nu al ontwricht. Door de last van de leugens en het Nederlandse volk ophitsen tegen Rusland waar NPO- nieuws ook wel-geinstrueerd aan meedoet. Die arme nieuwslezers!
  Hoelang doen ze mee aan de leugenverspreiding!
  Een jaar? 2 jaar? dan is het voorbij.
  En dan kunnen we van zeer vele onderste stenen een compleet disclosure-fort neerzetten.

  7 likes
  • @Frans.

   Helaas gaat onder leiding van de nieuwe regering het Rusland bashen gewoon door. Kwam vanavond net thuis. Zet de TV aan en beland in het wekelijkse NOS gesprek met de minister-president. We moesten het deze keer doen met vice premier, Hugo de Jonge, en de vraag dat we (waarschijnlijk) overspoeld worden met Russisch nep nieuws. Ze schijnen overal aanwezig te zijn. Bij de Amerikaanse verkiezingen, kwestie Catalonië, het Oekraïne referendum in Nederland, enzovoort. Helaas geen bewijs maar het schijnt zo te zijn. Op zich al opmerkelijk om het naar buiten te brengen. Het lijkt wel stemmingmakerij met voorbedachte rade.

   Al met al komt het er nog net niet op neer dat ze beweren dat Trump de Amerikaanse verkiezingen heeft gewonnen dankzij Rusland. En als de Russen Nederland niet hadden beïnvloed dan waren alle Nederlanders natuurlijk voor toetreding Oekraïne geweest. Ik vermoed dat (Brussel) achter de schermen een media actie heeft opgestart om dat idee door de EU te laten waaien. Mochten er dus EU burgers zijn die niet tevreden zijn met de EU. Moest je maar Russische nep berichten lezen. Daar komt dat door.

   De frisse Hugo de Jonge haalde verder aan dat de Russen [het democratisch proces] in Nederland pogen te beïnvloeden? Als dat zo is zou ik als regeringslid meteen actie ondernemen om een bindend referendum in te voeren maar helaas gebeurd het tegenovergestelde. De regering werkt er namelijk hard aan om de Nederlandse bevolking het raadgevend referendum af te pakken. Erg is het niet want het stelde toch al niks voor.

   Dat hebben we onder meer gezien toen 2/3 van de Nederlandse bevolking tegen toetreding EU was met een zeer hoge opkomst. Dit in tegenstelling tot het Oekraïne referendum waar het excuus was dat de opkomst niet bijster hoog was, en daarom ongeldig moest worden verklaard. Wat later beweerde Premier Rutte dat ze eigenlijk jaren geleden al hadden getekend voor het Oekraïne verdrag. Er is geen weg terug. Sorry!

   Het is een uitstekende vorm van democratie. Dus je ondertekend als eerst een contract. Organiseert vervolgens een stemmingsronde tijdens een vergadering en als de uitslag niet bevalt. Dan zeg je gewoon dat het contract al was getekend. Zo kennen we in Nederland en Brussel vele vormen van democratie. Zo goed zelfs dat ze in Brussel roepen, zie de Russen eens ondemocratisch bezig zijn. Dat kan niet.

   https://www.npo.nl/nos-gesprek-minister-president/17-11-2017/POW_03709520

   8 likes
   • ?? Nederland is sinds 1952 lid van de EU en daar is het Nederlandse volk nooit over geraadpleegd, laat staan dat 2/3 zich daartegen heeft uitgesproken bij een hoge opkomst. Dus waar je dat vandaan haalt is mij een raadsel

    1 likes
    • Ja het begon ooit met een verdrag over kolen en staal waar een handje vol west europese landen zich aan verbonden. Naast Nederland, Italië, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. In deze periode kreeg de EU zijn eerste gezicht in de vorm van de EEG. De ledenlanden functioneerde volgens eigen maatstaven en dat werkte goed tot uitstekend.

     Dergelijke verdragen gingen niet zo ver als het verdrag van 2005 over de EU grondwet waar het merendeel van de Nederlandse bevolking op tegen was. Parlement.com schrijft hierover;

     ” Een meerderheid van de Nederlandse kiezers stemde op 1 juni 2005 tegen de Europese Grondwet bij het eerste nationale referendum ooit in ons land. Drie dagen daarvoor hadden de Fransen dat ook al gedaan.

     Hoewel het Nederlandse referendum raadplegend is en niet bindend was, verklaarden ook de Tweede Kamerfractie (CDA/PvdA) die zelf vóór waren, de uitslag te zullen respecteren. Het kabinet trok daarop het wetsvoorstel waarmee de officiële goedkeuring geregeld moest worden, in.

     De vraag die aan de kiezers werd voorgelegd, luidde: Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa? Volgens de officiële uitslag was 61,5 procent tegen de Europese Grondwet en 38,5 procent vóór. De opkomst was 63,3 procent.”

     Met de Europese Grondwet trok Brussel de macht naar zich toe. Daarnaast werden de Nationale Banken van de lidstaten aangespoord stapsgewijs bevoegdheden af te staan aan het hoofdkantoor van de Centrale Bank te Frankfurt am main. Zoals bekend worden de centrale banken van landen gecontroleerd door de BIS, de Bank of International Settlements. Deze bank word door geen regering gecontroleerd en heeft de zelfde status als de City of Londen, of het Vaticaan.

     Ben ik tegen de EU? Nee! Maar wel in een vorm als een kleine club personen het voor het zeggen krijgen. Misleidende media campagnes opzetten om andere landen enerzijds te beschadigen, terwijl tegelijkertijd de EU bevolking word bespeeld om haar belastinggeld af te staan voor een gevaar die ze zelf hebben gecreëerd om oorlog te voeren. Iedereen voor hun strijdwagen te spannen om er uiteindelijk zelf nog machtiger en rijker van te worden. Daar waak ik voor.

     Niet voor niets weten we dat in het verleden machtige multinationals en zakenbanken iets bewegen als ze te veel politieke macht krijgen. Vandaar dat de onderzoekswereld spreekt van een plutocratie en geen democratie. Vergeet niet dat deze machine, de bedrijven er achter, dezelfde waren die enerzijds Napoleon financierde, en anderzijds zijn tegenstanders. De bedrijven brachten later het communisme naar Rusland en maakte ze daarna hun vijand. Ook Hitlers leger was nooit zo groot geworden door hun beïnvloeding dat hij kon huishouden in de wereld met alle gevolgen van dien.

     Voor dat soort toestanden waak ik nou eenmaal en als je de situatie van het moment peilt, ziet het er niet best uit. De woorden die Brussel destijds gebruikte (toespraak grondwet EU 2005) dat de EU voor vrede en veiligheid zal zorgen, zien we dan ook niet veel van terug, integendeel.

     5 likes
 4. Hmmm. Waarom heeft Omtzicht dan wel toegegeven dat hij die man verteld heeft wat hij moest zeggen?

  1 likes
 5. Het hele Mh 17 drama is vanaf juli 2014 tot nu toe een beerput, die zal blijven stinken.
  Omzigt was de enige,die nog enigszins ruggegraat toonde.
  Trouwens het verhaal van de nep getuigen is helemaal niet zo nep.
  Joudstra had echte getuigen moeten op roepen uit oostoekraiene.
  Dat hij dat niet deed , zegt mij voldoende over slapen vooringenomenheid en de mogenlijke daders.
  Ik zou zeggen doe het onderzoek over, betrek rusland erbij en geef Oekraiene geen vetorecht.
  pas Dan zullen Pinoccio en Consorten slapeloze nachten gaan krijgen.

  12 likes
 6. Moedig mens die Omtzigt!

  9 likes
 7. Iedere keer dat smoesje van liever de waarheid van de MH017 onder de pet houden……….uit zogenaamd respect voor de nabestaanden (alsof dat kinderen zijn).

  BBC-documentaire: “Neerhalen van MH017 was gewoon het werk van de CIA en Oekraïense geheime dienst”

  Deze false flag-operatie was er op gericht de reputatie van Rusland onderuit te halen zodat er sancties konden worden opgelegd, de wereld te laten zien dat Rusland een ‘barbaars land’ is en de NAVO-aanwezigheid in Europa, met name Oekraïne, te verstevigen.

  http://time2wakeup.me/?p=3725

  6 likes
 8. Nogmaals, de Oekraine is de enige bananenrepubliek die baat heeft bij het uitlokken van een conflict tussen Rusland en de EU. Kijk nog maar eens naar die beelden van de oorlogshitsers Ter Hofstad en de Euro aso en VVD’er van Baalen in Kiev in de maanden voorafgaand aan deze tragedie.

  4 likes
 9. Op internet je gal spuwen en commentaar te leveren heeft totaal geen zin. We moeten Den Haag bestoken met brieven en emails. Ik heb het al gedaan maar van een eenling trekken zij zich niks aan.

  3 likes
 10. Nederlandse regering&moarchie liegen alleen nog maar. Het zijn dieven&leugenaars, ik schaam en het spijt mij dat ik hierin ooit geloofde, door mijn onoplettende ouders!

  2 likes
 11. Let op de rol die het NRC hierin ontspint!! De feiten, noch de rede, zijn belangrijk.
  Het is duidelijk gemunt op het zwart maken/ monddood maken van de ongemakkelijke waarheidsvinder.

  NRC doet dit: we knallen het woord ‘nep nieuws’ erin, en plakken dat op wie we haten.
  Het verhaal verzinnen ze ter plekke. Easy.
  AUTOMATISCH wordt dit verhaaltje door alle kartelmedia overgenomen, doorgegeven en versterkt. Het overleg van redacteuren maakt afspraken dat ze 1 front vormen.

  Dit is het laatste wat hierover bovenwater is gekomen; geeft goed inzicht in de kwade opzet:
  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/de-kwestie-omtzigt-kent-nog-teveel-onbeantwoorde-vragen/#comment-35276
  Rutte, Joustra, Kamer – aangifte, oppakken, vervolgen?:

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch-police-did-not-contact-all-journalists-who-visited-mh17-crashsite-despite-stating-so/
  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/long-list-of-indications-showing-the-dutch-are-not-very-keen-in-finding-mh17-truth/

  1: Verkeersvliegtuigen zijn sowieso erg populair om te gebruiken voor rampen die de loop van de geschiedenis beïnvloeden. Northwoods, Lockerbie (PanAm 103), Iran Air 655, Egypt Air 990, TWA 840, Cubana 455, Air France 131. De ramp bij Smolensk zal wel een Toepoev geweest zijn, Aeroflot?
  2: Lockerbie – het onderzoek ging niet om de waarheid, doch om ‘bewijzen’ te fabriceren en zo te presenteren dat er een geloofwaardig verhaal kon worden opgehangen. Het duurde jaren, maar dat is uiteindelijk perfect gelukt.
  De overheid zal werkelijk alles uit de kast trekken om de onderste steen dieper te begraven.

  Liegen tegen de Kamer, media, het volk is duidelijk het nieuwe normaal.
  Recent (simultaan) tav.:
  – nut/noodzaak afschaffing dividendbelasting
  – het idee dat net toevallig alleen oppositie, vrije media die geheimhoudingen, corruptie, manipulaties openbaren ‘nep-nieuws’ publiceren,
  en n.b. het mediakartel het monopolie bezit voor ons te bepalen wat waar is, en wat niet en wat politiek correct is (toegestaan te vinden/denken), en wat gedachten zijn die een gevaar zouden vormen voor het Politbureau in D.H. e.o..
  De wereld op z’n kop. De Lachende Scheerkwast heeft het trucje bedacht opgewekt over te komen, om lastige vragen te vermijden.
  No problem; het business model van het mediakartel is de PR voor de gevestigde orde te zijn.

  2 likes
 12. Zo wordt een eerlijk en oprecht kamerlid die luistert naar de stem van “het volk” kalt gestellt. Echt jammer….. Beste heer Omzigt blijf uw strijd strijden. Het volk staat achter U.

  1 likes
 13. Ik heb het gewoon te doen met de nabestaanden, dat ze niet eens de waarheid mogen weten over hun eigen geliefde door wie en hoe ze zijn omgekomen.

  Ik zit me hier altijd kapot te ergeren als berichten over MH17 voorbij komen. Dan komt dat gerechtigheidsgevoel weer sterk naar boven in me.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...

soros

‘Soros en Biden klopten Oekraïners 1,5 miljard uit de zak’. Parlementslid legt omvangrijk corruptieschandaal bloot

Een Oekraïens parlementslid heeft tijdens een persconferentie ...