Homepagina » Buitenland » Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering. ‘Nepgetuige’ MH17 die Omtzigt opvoerde spreekt
Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering. 'Nepgetuige' MH17 die Omtzigt opvoerde spreekt

Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering. ‘Nepgetuige’ MH17 die Omtzigt opvoerde spreekt

In de media was de afgelopen dagen veel te doen rond een ‘nepgetuige’ van de MH17-ramp die Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) opvoerde.

NRC meldde dat Omtzigt tijdens een bijeenkomst op de Vrije Universiteit Amsterdam over MH17 een man naar voren schoof die van tevoren door hem zou zijn geïnstrueerd.

Het was een Oekraïner die verklaarde dat hij andere vliegtuigen in de lucht had gezien toen het vliegtuig neerstortte.

Enige

Burgerjournalist Max van der Werff is de enige die na het artikel van NRC via een chatkanaal heeft gesproken met deze zogenaamde ‘nepgetuige’.

Journalist Joost Niemöller, auteur van het boek ‘MH17 de doofpotdeal’, heeft het gesprek gepubliceerd op zijn website.

Hieronder volgen enkele passages uit het gesprek met de getuige, Oleksandr geheten:

Van der Werff zegt tegen Oleksandr dat het Nederlandse publiek gelooft dat hij een pro-Russische provocateur is en dat Omtzigt hem heeft geholpen om de Russische versie, dat de Boeing is neergehaald door gevechtsvliegtuigen, te ondersteunen.

Leugen

“Dat alles is een leugen,” vertelt de getuige. “Pieter noch ik hebben conclusies getrokken of gespeculeerd. Dat is de wijze waarop het is gepresenteerd.”

Van der Werff besluit de vraag anders te stellen: “Het lijkt dat Pieter jou een platform wilde geven om de theorie met de gevechtsvliegtuigen naar voren te brengen. Hij schreef zelfs in een sms wat je moest zeggen. Wat denk je hierover?”

Geen samenzwering

“Niemand gaf mij instructies en er was geen samenzwering,” benadrukt Oleksandr. “De logica van de versie in de pers is niet juist en niet betrouwbaar.”

Van der Werff vraagt door: “Die avond wilde jij je sympathie betuigen voor de mensen die geliefden hebben verloren. Had jij geen geheime agenda? Ik wil begrijpen hoe de pers dit zo kon opschrijven.”

Geen verborgen agenda

“Ik heb geen verborgen agenda,” zegt Oleksandr. “Ik had geen plannen welke versie dan ook op te leggen aan de onderzoekers of de aanwezigen. Mijn sympathie is oprecht.”

En zo gaan onze mainstream media, de hofleveranciers van nepnieuws, te werk.

Lees het hele gesprek tussen Max van der Werff en de getuige hier terug.

Foto: Pieter Omtzigt/Facebook

[Joost Niemöller]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pollie
Pollie
3 jaren geleden

Hmmm. Waarom heeft Omtzicht dan wel toegegeven dat hij die man verteld heeft wat hij moest zeggen?

Arnoldus
Arnoldus
Reactie op  Pollie
3 jaren geleden

Instructies van Ome Sybrand en Ome Mark???

Pollie
Pollie
Reactie op  Arnoldus
3 jaren geleden

Maakt het wat uit Omtzicht in opdracht handelde? Hij heeft die man verteld wat hij moest zeggen, dat is in ieder geval boven water gekomen

droogtrommel
droogtrommel
Reactie op  Pollie
3 jaren geleden

Die man beweerd dat hij van niemand instructies kreeg.

Pollie
Pollie
Reactie op  droogtrommel
3 jaren geleden

En Omtzigt zegt dat hij wel instructies heeft gegeven. 1 van de 2 liegt dus

bsch
bsch
Reactie op  droogtrommel
3 jaren geleden

Ik denk dat hij geen instructies heeft gekregen, maar dat Omtzigt voor de presentatie de man gewoon geholpen heeft met hoe hij zijn verhaal compact en duidelijk tot uiting kon brengen. Dat zogenaamd instructies geven is volgens mij dus totaal onschuldig en bewust opgeblazen.

Bert
Bert
3 jaren geleden

Wat ik erg dubieus vind is dat die meneer Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, meteen riep dat hij het betreurt dat er nu verschillende theorien in omloop zijn.

Dat komt over als je willen afsluiten voor de waarheid en alleen in je eigen zienswijze geloven. Gek ook dat niemand na deze opmerking met kritiek kwam. Dit riekt naar een tekort aan objectiviteit. Om maar geen zwaardere betiteling te gebruiken.

Dat hele MH17 gedoe is in Nederland een soort heilige graal. Iedere afwijkende mening is not done en uitsluitend wat bepaalde lieden roepen is de “waarheid” waar je niet mag aankomen,

Het zou me niks verbazen als er binnenkort gevangenisstraf staat op het uiten van een de overheid en massa media niet welgevallige mening.

Europa is in hoog tempo in een dictatuur aan het veranderen. Het doet mij denken aan de vroegere koude oorlog praktijken in de USSR.

De uitspraak van Joustra past helemaal bij een overheid die referenda wil verbieden en gewoon haar eigen gang gaat door een dictaat aan de burgers op te leggen.

Tot de bom barst want met dit soort praktijken kan je niet oneindig doorgaan.

leon***
leon***
Reactie op  Bert
3 jaren geleden

je moet ook de mogelijkheid niet uitsluiten dat hij er ongewild in betrokken is geraakt en geen kant meer op kan.
en wat staat hij te doen?

https://m.salon24.pl/cj12c-5e02cfbf9a3d5f77027fee3c8b,750,0,0,0.jpg

dit valt toch wel op, en misschien was dat wel de bedoeling ,dat heel nederland het zou zien .
maar helaas

bsch
bsch
Reactie op  Bert
3 jaren geleden

Mooi verwoord. U zou spreekrecht moeten krijgen in de 2e kamer!

Caesar Lin Cachet
Caesar Lin Cachet
Reactie op  Bert
3 jaren geleden

LS…

Tjibbe wie ??? Oh ja die kleurloze en karakterloze absolute nitwit en Khazaren knecht… Mag ik even een teiltje !

Johanna
Johanna
3 jaren geleden

Pieter Omtzicht komt te dicht bij de waarheid !! Dat is niet gewenst door Mark Rutte ! De onderste steen moet verborgen blijven . En dan moet er weer een kop rollen !

Frans
Frans
Reactie op  Johanna
3 jaren geleden

Omtzigt heeft de onderste steen in handen!
En dit Tjibbe betreurt helemaal niet dat er zo veel verschillende theorien in omloop zijn.
Verschillende theorien in omloop brengen is juist de bedoeling. en moet als zand in de ogen functioneren.
Die Tjibbe dicteert gewoon . En daarom medeplichtig aan verwarring zaaien.

Frans
Frans
3 jaren geleden

mooie en steeds maar toenemende disclosure!!
Het kabinet wordt nu al ontwricht. Door de last van de leugens en het Nederlandse volk ophitsen tegen Rusland waar NPO- nieuws ook wel-geinstrueerd aan meedoet. Die arme nieuwslezers!
Hoelang doen ze mee aan de leugenverspreiding!
Een jaar? 2 jaar? dan is het voorbij.
En dan kunnen we van zeer vele onderste stenen een compleet disclosure-fort neerzetten.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Frans
3 jaren geleden

@Frans.

Helaas gaat onder leiding van de nieuwe regering het Rusland bashen gewoon door. Kwam vanavond net thuis. Zet de TV aan en beland in het wekelijkse NOS gesprek met de minister-president. We moesten het deze keer doen met vice premier, Hugo de Jonge, en de vraag dat we (waarschijnlijk) overspoeld worden met Russisch nep nieuws. Ze schijnen overal aanwezig te zijn. Bij de Amerikaanse verkiezingen, kwestie Catalonië, het Oekraïne referendum in Nederland, enzovoort. Helaas geen bewijs maar het schijnt zo te zijn. Op zich al opmerkelijk om het naar buiten te brengen. Het lijkt wel stemmingmakerij met voorbedachte rade.

Al met al komt het er nog net niet op neer dat ze beweren dat Trump de Amerikaanse verkiezingen heeft gewonnen dankzij Rusland. En als de Russen Nederland niet hadden beïnvloed dan waren alle Nederlanders natuurlijk voor toetreding Oekraïne geweest. Ik vermoed dat (Brussel) achter de schermen een media actie heeft opgestart om dat idee door de EU te laten waaien. Mochten er dus EU burgers zijn die niet tevreden zijn met de EU. Moest je maar Russische nep berichten lezen. Daar komt dat door.

De frisse Hugo de Jonge haalde verder aan dat de Russen [het democratisch proces] in Nederland pogen te beïnvloeden? Als dat zo is zou ik als regeringslid meteen actie ondernemen om een bindend referendum in te voeren maar helaas gebeurd het tegenovergestelde. De regering werkt er namelijk hard aan om de Nederlandse bevolking het raadgevend referendum af te pakken. Erg is het niet want het stelde toch al niks voor.

Dat hebben we onder meer gezien toen 2/3 van de Nederlandse bevolking tegen toetreding EU was met een zeer hoge opkomst. Dit in tegenstelling tot het Oekraïne referendum waar het excuus was dat de opkomst niet bijster hoog was, en daarom ongeldig moest worden verklaard. Wat later beweerde Premier Rutte dat ze eigenlijk jaren geleden al hadden getekend voor het Oekraïne verdrag. Er is geen weg terug. Sorry!

Het is een uitstekende vorm van democratie. Dus je ondertekend als eerst een contract. Organiseert vervolgens een stemmingsronde tijdens een vergadering en als de uitslag niet bevalt. Dan zeg je gewoon dat het contract al was getekend. Zo kennen we in Nederland en Brussel vele vormen van democratie. Zo goed zelfs dat ze in Brussel roepen, zie de Russen eens ondemocratisch bezig zijn. Dat kan niet.

https://www.npo.nl/nos-gesprek-minister-president/17-11-2017/POW_03709520

Pollie
Pollie
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

?? Nederland is sinds 1952 lid van de EU en daar is het Nederlandse volk nooit over geraadpleegd, laat staan dat 2/3 zich daartegen heeft uitgesproken bij een hoge opkomst. Dus waar je dat vandaan haalt is mij een raadsel

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Pollie
3 jaren geleden

Ja het begon ooit met een verdrag over kolen en staal waar een handje vol west europese landen zich aan verbonden. Naast Nederland, Italië, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. In deze periode kreeg de EU zijn eerste gezicht in de vorm van de EEG. De ledenlanden functioneerde volgens eigen maatstaven en dat werkte goed tot uitstekend.

Dergelijke verdragen gingen niet zo ver als het verdrag van 2005 over de EU grondwet waar het merendeel van de Nederlandse bevolking op tegen was. Parlement.com schrijft hierover;

” Een meerderheid van de Nederlandse kiezers stemde op 1 juni 2005 tegen de Europese Grondwet bij het eerste nationale referendum ooit in ons land. Drie dagen daarvoor hadden de Fransen dat ook al gedaan.

Hoewel het Nederlandse referendum raadplegend is en niet bindend was, verklaarden ook de Tweede Kamerfractie (CDA/PvdA) die zelf vóór waren, de uitslag te zullen respecteren. Het kabinet trok daarop het wetsvoorstel waarmee de officiële goedkeuring geregeld moest worden, in.

De vraag die aan de kiezers werd voorgelegd, luidde: Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa? Volgens de officiële uitslag was 61,5 procent tegen de Europese Grondwet en 38,5 procent vóór. De opkomst was 63,3 procent.”

Met de Europese Grondwet trok Brussel de macht naar zich toe. Daarnaast werden de Nationale Banken van de lidstaten aangespoord stapsgewijs bevoegdheden af te staan aan het hoofdkantoor van de Centrale Bank te Frankfurt am main. Zoals bekend worden de centrale banken van landen gecontroleerd door de BIS, de Bank of International Settlements. Deze bank word door geen regering gecontroleerd en heeft de zelfde status als de City of Londen, of het Vaticaan.

Ben ik tegen de EU? Nee! Maar wel in een vorm als een kleine club personen het voor het zeggen krijgen. Misleidende media campagnes opzetten om andere landen enerzijds te beschadigen, terwijl tegelijkertijd de EU bevolking word bespeeld om haar belastinggeld af te staan voor een gevaar die ze zelf hebben gecreëerd om oorlog te voeren. Iedereen voor hun strijdwagen te spannen om er uiteindelijk zelf nog machtiger en rijker van te worden. Daar waak ik voor.

Niet voor niets weten we dat in het verleden machtige multinationals en zakenbanken iets bewegen als ze te veel politieke macht krijgen. Vandaar dat de onderzoekswereld spreekt van een plutocratie en geen democratie. Vergeet niet dat deze machine, de bedrijven er achter, dezelfde waren die enerzijds Napoleon financierde, en anderzijds zijn tegenstanders. De bedrijven brachten later het communisme naar Rusland en maakte ze daarna hun vijand. Ook Hitlers leger was nooit zo groot geworden door hun beïnvloeding dat hij kon huishouden in de wereld met alle gevolgen van dien.

Voor dat soort toestanden waak ik nou eenmaal en als je de situatie van het moment peilt, ziet het er niet best uit. De woorden die Brussel destijds gebruikte (toespraak grondwet EU 2005) dat de EU voor vrede en veiligheid zal zorgen, zien we dan ook niet veel van terug, integendeel.

Pollie
Pollie
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Wat heb jij een hoop woorden nodig om te zeggen dat je het referendum over de Europese grondwet bedoelde 😉

Frans
Frans
3 jaren geleden

Moedig mens die Omtzigt!

Peter
Peter
3 jaren geleden

Het hele Mh 17 drama is vanaf juli 2014 tot nu toe een beerput, die zal blijven stinken.
Omzigt was de enige,die nog enigszins ruggegraat toonde.
Trouwens het verhaal van de nep getuigen is helemaal niet zo nep.
Joudstra had echte getuigen moeten op roepen uit oostoekraiene.
Dat hij dat niet deed , zegt mij voldoende over slapen vooringenomenheid en de mogenlijke daders.
Ik zou zeggen doe het onderzoek over, betrek rusland erbij en geef Oekraiene geen vetorecht.
pas Dan zullen Pinoccio en Consorten slapeloze nachten gaan krijgen.

Joris
Joris
3 jaren geleden

Nogmaals, de Oekraine is de enige bananenrepubliek die baat heeft bij het uitlokken van een conflict tussen Rusland en de EU. Kijk nog maar eens naar die beelden van de oorlogshitsers Ter Hofstad en de Euro aso en VVD’er van Baalen in Kiev in de maanden voorafgaand aan deze tragedie.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Iedere keer dat smoesje van liever de waarheid van de MH017 onder de pet houden……….uit zogenaamd respect voor de nabestaanden (alsof dat kinderen zijn).

BBC-documentaire: “Neerhalen van MH017 was gewoon het werk van de CIA en Oekraïense geheime dienst”

Deze false flag-operatie was er op gericht de reputatie van Rusland onderuit te halen zodat er sancties konden worden opgelegd, de wereld te laten zien dat Rusland een ‘barbaars land’ is en de NAVO-aanwezigheid in Europa, met name Oekraïne, te verstevigen.

http://time2wakeup.me/?p=3725

John
John
3 jaren geleden

Op internet je gal spuwen en commentaar te leveren heeft totaal geen zin. We moeten Den Haag bestoken met brieven en emails. Ik heb het al gedaan maar van een eenling trekken zij zich niks aan.

dna
dna
Reactie op  John
3 jaren geleden

Vergis je niet, sommigen treiteren via wegen die voor hun en vrinden toegankelijk zijn. Nooit in je gezicht, maar via overheid.

dna
dna
3 jaren geleden

Nederlandse regering&moarchie liegen alleen nog maar. Het zijn dieven&leugenaars, ik schaam en het spijt mij dat ik hierin ooit geloofde, door mijn onoplettende ouders!

x

Check Also

cyber polygon

Cyber Polygon 2021: globalisten simuleren ‘cyberpandemie’ ter voorbereiding op Economische Reset

De globalisten zijn druk bezig met de ...

oorlog

Begint Derde Wereldoorlog over 3 weken in Oekraïne? ‘De dreigingen nemen toe, en snel’

Over drie weken breekt er mogelijk een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x