Homepagina » Archeologie » Is Göbekli Tepe in Turkije gebouwd door de Aboriginals? Deze vondst kan de geschiedenis op zijn kop zetten
Is Göbekli Tepe in Turkije gebouwd door de Aboriginals? Deze vondst kan de geschiedenis op zijn kop zetten

Is Göbekli Tepe in Turkije gebouwd door de Aboriginals? Deze vondst kan de geschiedenis op zijn kop zetten

In Turkije staat Göbekli Tepe, een 12.000 jaar oud megalithisch monument dat pas enkele tientallen jaren geleden is ontdekt.

Inscripties op een stenen pilaar in het tempelcomplex gaan mogelijk over de inslag van een komeet die heeft geleid tot een catastrofale gebeurtenis in het Jonge Dryas.

De komeet zou volgens wetenschappers van de Universiteit van Edinburgh onder meer verantwoordelijk zijn geweest voor het uitsterven van de mammoet en het ontstaan van de eerste menselijke beschavingen.

Aboriginals

De Schotse onderzoekers zeggen dat de inscripties nog duizenden jaren belangrijk bleven voor de mensen van Göbekli Tepe, wat kan wijzen op de enorme impact die de inslag had.

“Volgens ons was Göbekli Tepe onder meer een sterrenwacht van waaruit de nachtelijke hemel in de gaten werd gehouden,” zei coauteur Martin Sweatman.

Onderzoeker en schrijver Bruce Fenton komt nu met een theorie dat het tempelcomplex is gebouwd door Aboriginals.

Arnhemland

Hij ontdekte namelijk dat er veel overeenkomsten zijn tussen Göbekli Tepe en Arnhemland, een gebied in Australië dat vernoemd is naar de stad Arnhem.

Is Göbekli Tepe in Turkije gebouwd door de Aboriginals? Deze vondst kan de geschiedenis op zijn kop zetten

Het symbool (Bruce Fenton)

Zo schilderden Aboriginals een symbool op hun borst dat ook op pilaren in het tempelcomplex is gevonden.

Het gaat om een symbool dat volgens de Aboriginals staat voor twee mensen die kennis uitwisselen.

Churinga-stenen

Op een andere pilaar ontdekte Fenton een symbool dat normaal gesproken alleen gebruikt wordt voor de meest heilige voorwerpen binnen de Aboriginal-cultuur: churinga-stenen.

Hij trof dergelijke churinga-stenen naar eigen zeggen ook aan op andere archeologische vindplaatsen in Turkije die gerelateerd zijn aan Göbekli Tepe.

“Veel van de dierensymbolen op de stenen kunnen worden gelinkt aan de totems van de Aboriginals,” zei Fenton.

Tegen te houden

Hij zei dat er ook overeenokmsten zijn tussen de enige vrouwelijke figuur die in Göbekli Tepe is afgebeeld en Yingarna, de schepper volgens de Aboriginals.

Fenton vermoedt dat de Aboriginals gedurende het Jonge Dryas hebben geprobeerd om de catastrofale gebeurtenis tegen te houden met behulp van sjamanen.

Foto: Zhengan Wikimedia Commons

[Epoch Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Miguel
Miguel
3 jaren geleden

De kennis van aboriginals steunt op een ver verleden. Gobleki komt van een ver verleden.

Lang geleden was er een globale samenleving met meer inwoners op deze planeet dan er vandaag zijn. Logisch dat beide bronnen dus dezelfde informatie/tekens/stenen/afbeeldingen tonen.

Echter, beweren dat Gobleki door de Aboriginals is gebouwd, lijkt me een foutieve conclusie.

andré
andré
3 jaren geleden

zou het symbool ook gebracht kunnen zijn door bezoekers die zowel Australië als Turkije hebben bezocht ?

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Fascinerend. Het zou goed kunnen dat de Aboriginals een post Atlantische stam was die wijdverspreid was maar later overmeesterd werd, waardoor enkel de stammen rond Australië overbleven.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
jolo
jolo
3 jaren geleden

Schijnbaar heben de aboriginals goed kunnen zwemmen?

nimrod14
nimrod14
3 jaren geleden

ausrtalie zou voor de catastrofe wel eens aan de andere wereldelen vast hebben gezeten of een landbrug Velen gaan er altijd vanuit dat australie altijd een eiland was en dat is misschien niet zo vele landdelen zijn toenderdijd onder water komen te staan zoals ook doggerland ( het land rondom europa grbrittanie en ierland} en nooit meer boven gekomen Als men daarvanuit gaat dat men australie gewoon te voet kon bereiken en dat men toendertijd een meer globale beschaving hadden is het niet zo moeilijk te begrijpen dat aborginals contact hadden met het huidige turkije ( hetzelfde fenomeen is te bespeuren dat egyptenarren contact hadden met australie en amerika )

Yoepie
Yoepie
3 jaren geleden

Wel spannend tegenwoordig, het symbool waar die Fenton naar toe wijst lijkt me eerder, zo boven zo beneden. En de lijn die er tussen zit is onze wereld. Misschien hebben de Aboriginals wel een gat gegraven door de 80km plaat heen. Misschien komen ze wel van de onderkant vandaan. Of is het nu de bovenkant. Ik hoop wel dat ze een kaartje gekocht hebben anders zijn ze hier illegaal!
anyway. erg spannend tegenwoordig. iedereen schijnt tegenwoordig overal gezeten te hebben. Schijnt ook dat oude beelden die massief waren, uit stenen en beton te bestaan. Waar moet het heen met deze platte aarde. Marja dat is weer een ander hoofdstuk.

x

Check Also

australische

Australische gezondheidsminister laat zich vol trots vaccineren, en belandt in het ziekenhuis

De Australische minister van Volksgezondheid, Greg Hunt, ...

amerika

Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x