Universum

Hebben we een tweede zon aan onze hemel?

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee jaar geleden meldden diverse Australische media dat de aarde binnenkort een tweede zon zou kunnen krijgen.

Wetenschappers van de University of Southern Queensland hadden berekend dat Betelgeuze, na Rigel de helderste ster in het sterrenbeeld Orion, op exploderen stond.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens de universiteit zou de supernova-explosie tussen nu en een miljoen jaar plaatsvinden. “De oude ster heeft bijna geen brandstof meer,” zei Dr. Brad Carter.

Heldere vlekken

Sinds begin 2010 worden aan het oppervlak van Betelgeuze heldere vlekken gezien die qua omvang groter zijn dan de afstand tussen de zon en de aarde. Ze zijn een teken dat de op één na grootste ster in onze Melkweg aan het einde van haar leven is.

Door de supernova zal de aarde worden gebombardeerd door neutrino’s, wat verder ongevaarlijk is voor de mens. Er is nog een andere supernova die binnenkort kan gaan oplichten.

Gammaflits

Onlangs detecteerde de Swift-telescoop een gammaflits die zich op een afstand van circa 5 miljard lichtjaar moet hebben voorgedaan. Neutrinotelescopen speuren momenteel door de gegevens op zoek naar een signaal van GRB 130427A, die de hemel in gammastraling kortstondig domineerde. Ook wordt de optische tegenhanger in de gaten gehouden aangezien het mogelijk is dat daarin binnenkort de gloed van een klassieke supernova tevoorschijn komt.

Verschillende mensen zeggen op het zuidelijk halfrond nu al een tweede zon te zien. In een aantal landen zou de ‘tweede zon’ inmiddels op camera zijn vastgelegd. Is er een verband? Mensen vragen zich af wat er aan de hand is. Wat zien deze mensen? Op YouTube worden vele filmpjes geplaatst over het fenomeen, zoals hieronder:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko steve
biko steve
10 jaren geleden

Mooi natuurverschijnsel!

https://en.wikipedia.org/wiki/Sun_dog

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Als er een “tweede zon” wordt gezien is dat een soort luchtspiegeling. Het fenomeen heet heel gewoon sun dogs. Soms is er zelfs een derde zon.

lauke
lauke
10 jaren geleden

Typisch niet!! We moeten eens wat minder de luchtlagen vervuilen,, zodat er meer ruimte komt om de koude en warme luchtlagen van elkaar af te krijgen,, zodat de spiegeling minder word, er staan idd een aantal supernova s te gebeuren,, maar in de astronomie is 10000 jaar al heel snel,, grappige is het word wel eens gefilmd maar niet elke dag,, wat kan de hemel toch mooi zijn!!

Annunaki
Annunaki
10 jaren geleden

Planeet Niburu a.k.a Blue Kachina of stervende ster of allebij…. my family is returning !

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x