Binnenland

Meest controversiële besluit dat een kabinet maar kan nemen, is volgens Kamermeerderheid ‘niet controversieel’

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Ondanks de kabinetsval kan er na de zomer een knoop doorgehakt worden over de toekomst van Ongehoord Nederland in het publieke bestel. Een Kamermeerderheid wil dit dossier niet controversieel verklaren en demissionair staatssecretaris Uslu voor Media (D66) kan zelfstandig een besluit nemen.

Er is veel kritiek op de gang van zaken. “Ongehoord natuurlijk. Een Kamermeerderheid is niet geïnteresseerd in het vrije woord of de persvrijheid. Alleen het mainstream narratief mag worden verteld,” zegt ON!-redacteur Kim Tjoa.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Het zegt álles

Presentatrice van Ongehoord Nieuws Raisa Blommestijn voegt toe: “De laatste keer dat een omroep in Nederland werd verboden, was tijdens de bezetting door de nazi’s, maar een meerderheid van de huidige ‘volksvertegenwoordigers’ vindt een dergelijk besluit niet controversieel genoeg om het uit te stellen tot na de verkiezingen. Het zegt álles.”

“Dat zat er al aan te komen. Eerst ON verbieden. Dan FVD verbieden. Dan verkiezingen,” reageert journalist Joost Niemoller.

ON!-verslaggever Jonathan Krispijn schrijft: “De hetze tegen Ongehoord Nederland is alleen mogelijk door de laffe journalistieke collega’s op het Binnenhof die stilzwijgend toestemmen. Vriendelijk in je gezicht, maar laf als het erop aankomt.”

Niet te bevatten

“Superstom natuurlijk, want dan zijn de verkiezingen van november een farce. De andere omroepen sluiten PVV en FVD uit. Verkiezingsresultaat dus vals,” merkt emeritus hoogleraar Paul Cliteur op.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) windt zich op. “Niet te bevatten, het meest controversiële besluit dat een kabinet maar kan nemen, namelijk het verbieden van een omroep (de enige omroep waar FVD uitgenodigd wordt nota bene) in verkiezingstijd is ‘niet controversieel’ volgens een Kamermeerderheid…”

4.8 251 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
10 maanden geleden

Tucker Carlson doet nu de presidents kanditante interviews.

Meer mensen zullen van Tucker Carlson horen en hoe hij is.

Dan vervalt ook hun verhaal van democratie want daar kun je niet om heen.
Één iemand die zo’n 100 miljoen views haalt in 48 uur.
Dat kun je dan niet meer neerzetten als conspiratie.

Not my Concern zei Mike Pence toen Tucker vroeg hoe USA intern ziet vervallen.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
10 maanden geleden

Ze nemen dus niet eens meer de moeite om hun ware aard te verbergen.

Annette
Annette
10 maanden geleden

HIER zijn bijna geen woorden voor. EEN GROTE SCHANDE.

Eigenlijk had ik dit (helaas) wel verwacht.

Het programma Ongehoord Nieuws, dat ik trouwens al vanaf de allereerste uitzending op de voet heb gevolgd, is natuurlijk een doorn in het oog van de (demissionaire) regering, het grootste deel van de Eerste en Tweede Kamerleden, praktisch de hele journalistiek en ALLE andere tegenstanders van HET VRIJE WOORD.

Het is zó waar wat Raisa Blommestijn hier zegt: De laatste keer dat het vrije woord werd verboden, was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Daarmede is gelijk duidelijk, dat WIJ ons dus opnieuw in oorlog bevinden. En dit keer is het een oorlog BINNEN de landsgrenzen. Weliswaar door de KRACHTEN van buiten de landsgrenzen, maar toch…

Zoals het er NU uitziet, zal dus inderdaad, ondanks het feit dat wij te maken hebben met een demissionair kabinet (dus een kabinet dat ALLEEN maar op de winkel moet passen) de ENIGE omroep die nog de moeite waard is om naar te kijken, worden verboden.

En als DAT gelukt is, dan is de weg vrij om andere “controversiële” zaken aan te pakken, zoals een verbod op de politieke partij Forum voor Democratie.

Het is ECHT om te janken, dat dit in een zogenaamde democratie gebeurt.

Iedere politicus die nog het lef heeft om ons land een democratie te noemen, moet zijn of haar mond gaan spoelen.

gerritje
gerritje
10 maanden geleden

och we weten zo langzamerhand allemaal hoe t zit toch , ze gaan vanzelf op hun snuit of krijgen onderling mot, criminelen dulden elkaar nooit lang

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x