Buitenland

Trump geschrapt van stembiljet in Colorado? ‘Het is niet wat je denkt, een wassen neus’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Colorado heeft bepaald dat oud-president Trump volgend jaar niet op het stembiljet van die staat mag staan bij de Republikeinse voorverkiezingen, roepen de media in koor. Trump gaat de beslissing aanvechten bij het federale Hooggerechtshof.

De zaak was aangespannen door kiezers die vinden dat Trump uitgesloten dient te worden van deelname omdat hij zijn aanhangers op 6 januari 2021 ertoe zou hebben aangezet naar het Capitool op te rukken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Alleen maar sterker

“Vers uit het Amerikaanse gekkenhuis,” reageert vastgoedondernemer Erik de Vlieger. Dit is volgens hem alleen maar goed. “Die domme rechters maken Trump alleen maar sterker. Immers, Colorado is blauw. Zie het als de NPO, de Belgische kranten tegen Wilders en de laatste peilingen. Heerlijk is het.”

Emile Ratelband zegt: “Als je anders bent, moet je hangen.” Fractievoorzitter van FVD in de gemeente Teylingen merkt op: “Democratie telt alleen wanneer de (verwachte) uitslag hen bevalt.” Hij spreekt van ‘pure ondermijning’.

Nepvonnis

De Canadese advocaat David Freiheit heeft het vonnis gelezen en komt tot de conclusie dat ‘het niet is wat je denkt’. De Amerikaanse advocaat Robert Barnes geeft hem gelijk. Volgens Freiheit gaat het federale Hooggerechtshof dit ‘nepvonnis’ niet bekrachtigen.

Freiheit legt uit dat het schrappen van Trump van het stembiljet een wassen neus is, bedoeld om ophef te maken over niets. “Dit is een psyop,” zei de advocaat, oftewel een psychologische operatie, bedoeld om de bevolking te manipuleren. “Ze willen dat iemand iets stoms doet. Als dat gebeurt, is het een fed.” Een overheidsagent dus.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
5 maanden geleden

Niet te geloven🤔, “this = not America🤑?!”

Dubito
Dubito
5 maanden geleden

Uitlokking dus. Hetzelfde gebeurt met Wilders: net zo lang zuigen en schoppen totdat hij iets heel controversiëels doet doordat hij eindeloos getergd wordt. Dan kunnen ze hem proberen te schorsen of aanklachten indienen (‘minder, minder’, weten we het nog?) tegen hem zodat de formatie gefrustreerd raakt. De aasgieren en hyena’s zitten er bovenop. Heel democratisch. Lijkt de VS wel.

Hendrikje Stoffels
Hendrikje Stoffels
5 maanden geleden

Komt er uit die VS ook nog weleens iets goeds????

Prometheus
Prometheus
5 maanden geleden

Welkom bij ’the dog and pony show’. Al deze onzin wordt opzettelijk zo gespeeld om iedereen achter ome Donnie te scharen, die het spel mooi mee speelt. Donnie is een zionist in hart en nieren en is gewoon ook een poppetje van de zgn deepstate. Trap er aub niet in mensen ….

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x