UFO

Belgische UFO-golf nog steeds omgeven door mysterie

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan 25 jaar na het einde van de zogenoemde Belgische UFO-golf hangt er nog steeds een waas van mysterie over die periode.

De Belgische UFO-golf begon op 29 november 1989 toen twee rijkswachters een onbekend driehoekig object met felle lichten door de lucht zagen vliegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Enkele dagen later bleek dat het vreemde object ook door tientallen andere mensen was gezien.

Onderzoek

De dagen erna kwamen er meerdere meldingen binnen van onbekende vliegende objecten in het Belgische luchtruim, vooral in Wallonië.

De objecten werden zo vaak gespot, dat het Belgische leger een onderzoek instelde. Dat werd geleid door generaal-majoor Wilfried de Brouwer.

Hij zag zelf vreemde objecten in de stad Waver, die ook waren opgepikt door de radar.

Zeer speciaal

“Het gedrag van de toestellen was zeer speciaal,” zei De Brouwer. “Ze konden zweven zonder ook maar enig geluid te maken. Ze konden van heel traag vliegen plots naar heel snel vliegen gaan.”

De UFO-golf bereikte eind maart 1989 een hoogtepunt toen liefst 13.500 mensen de mysterieuze objecten waarnamen in België.

Er werden zelfs Belgische straaljagers de lucht ingestuurd. De piloten konden de objecten enkele seconden volgen via hun radar, maar de doelen veranderden te snel van positie en snelheid, zeiden ze.

Zo viel één van de driehoekige objecten binnen één seconde 1400 meter omlaag.

Geheim project

Waren het ruimteschepen van aliens? Meer dan 25 jaar na de Belgische UFO-golf is nog altijd niet bekend wat er toen precies is gebeurd.

Volgens sommigen ging het om moderne weerballonnen. Een uitvinder uit Brussel zei dat hij destijds driehoekige heliumballonnen had gemaakt, maar later trok hij die verklaring weer in.

Anderen meenden dat de UFO’s onderdeel waren van een geheim Amerikaans project. Weer anderen stelden dat de driehoekige objecten buitenaardse ruimteschepen waren.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick S.
Patrick S.
7 jaren geleden

Heeft eentje in Lelystad rond die periode gezien,ook een vliegende 3hoek,het vulde mij hele dag raam, schrok mij eigen een hoedje en begon een beetje te trillen van de schrik.

Joop
Joop
7 jaren geleden

Dat is een TR3B-Astra geweest, een experimenteel toestel van de Amerikanen. Wie The X-files heeft gezien herkent de bekende Triangle. Heb er zelf ook een stel gezien rond deze periode maar in Nederland.

bingo
bingo
7 jaren geleden

De zogenaamde ‘smoking gun’ foto bleek een hoax. Dat stukje is dus niet meer omgeven door mysterie.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x